Ταταρίδης: “Σερραϊκή υπόθεση η άνοδος, απολαμβάνουμε αυτό που γίνεται”

Ταταρίδης: "Σερραϊκή υπόθεση η άνοδος, απολαμβάνουμε αυτό που γίνεται"

Ο Σάββας Ταταρίδης ήταν καθοριστικός για τη νίκη της Ελπίδας Σκουτάρεως στην Καβάλα αποκρούοντας το πέναλτι του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, ενώ το σκορ ήταν 0-1 και μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για το πως τα κατάφερε, για την μεγάλη νίκη της ομάδας, την πορεία της και την συμβολή του Απόστολου Στύλου σε αυτήν. Αναλυτικά:

“Ήταν το πέναλτι σε ένα κρίσιμο σημείο, είχα και την βοήθεια από τους προπονητές που μου έδωσαν συμβουλές και ο Απόστολος Στύλος και ο Άρης Καραμπέτσιος για το τι πρέπει να κάνω. Ήταν πολύ σημαντικό βέβαια γιατί ψυχολογικά μετά η Καβάλα δεν είχε τα αποθέματα να κυνηγήσει την ανατροπή και ευτυχώς στο 80΄ βάλαμε το γκολ και τελείωσε το ματς. Δεν μας δημιούργησαν άλλη κλασσική ευκαιρία και αυτό οφείλεται στους συμπαίκτες μου και ειδικά στους αμυντικούς που πήγαν πολύ καλά σε ένα γήπεδο βαρύ και δύσκολο και απέφυγαν τα λάθη, όπως προσπάθησα να κάνω και εγώ”.

Για το… μυστικό της απόκρουσης:

“Ξέρανε οι προπονητές μου ότι κοιτάει τον τερματοφύλακα και μου είπαν να τον περιμένω και να μην βιαστώ να φύγω και μου είπε και ο προπονητής μου -στην θέση σου θα έπεφτα αριστερά-. Ήταν και η τύχη βέβαια. Ήταν ψηλό το πέναλτι και απέκρουσα με το αντίθετο χέρι. Είχα επτά χρόνια να αποκρούσω πέναλτι και ήμουν χαρούμενος. Ήταν το 2012 τελευταία φορά”.

Για την σημασία της νίκης:

“Ήταν μεγάλη νίκη γιατί μοιραζόμασταν την 2η θέση, αλλά ήταν και ιστορική γιατί η Καβάλα είναι… Καβάλα, αν και δεν είναι στα καλύτερα της χρόνια. Νομίζω είναι δίκαιη η νίκη. Σε έναν τέτοιο αγωνιστικό χώρο πρέπει να έχεις πάθος και δύναμης και να αποφύγεις τα λάθη. Ειδικά τα παιδιά της άμυνας και της μεσαίας γραμμής”.

Για το μυστικό της επιτυχίας της Ελπίδας:

“Το μυστικό είναι η ομοιογένεια. Κατάφερε να κάνει ένα κλίμα τρομερό και βοήθησε και ο προπονητής σε αυτό και η διοίκηση είναι κοντά. Βλέπαμε και τους ανθρώπους που ήταν στην αποστολή και χαιρόμασταν διπλά για αυτό”.

Για τον Απόστολο Στύλο:

“Είναι ο άνθρωπος που μας έκανε ομάδα. Από αυτόν ξεκινούν όλα, είναι 100% επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα καλός άνθρωπος και το πως συμπεριφέρεται στους παίκτες”.

Για τον προπονητή τερματοφυλάκων Άρη Καραμπέτσιο:

“Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ειδικά ο μικρός της ομάδας ο Γιαννακίδης είναι τυχερός. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και μας βοηθάει”.

Για το αν υπάρχουν καλές σχέσεις με τους άλλους τερματοφύλακες:

“Ναι έχουμε πολύ καλές σχέσεις και με τον Καστανιώτη και με τον Γιαννακίδη. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, είμαστε φίλοι και το σημαντικό είναι ότι βοηθάμε την ομάδα. Και ο Καστανιώτης όταν έπαιζε ήταν καλός και εγώ τώρα και ο Γιαννακίδης όταν πάρει την ευκαιρία του θα είναι”.

Για το αν η άνοδος έχει γίνει Σερραϊκή υπόθεση:

“Η άνοδος είναι σίγουρα Σερραϊκή υπόθεση. Έχει προβάδισμα το Παραλίμνιο και υπερτερεί και στην ισοβαθμία. Εμείς απολαμβάνουμε αυτό που γίνεται, κοιτάμε το ματς με το Διδυμότειχο και θέλουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται μέχρι το τέλος”.

Για το αν υπάρχει άγχος:

“Δεν μας αγχώνει τίποτα, κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μπαίνουμε στο γήπεδο και να κερδίζουμε. Δεν υπήρχε άγχος εξ αρχής”.

Για την σημασία του να έχεις καλό τερματοφύλακα, όπως και το Παραλίμνιο με τον Γουναρίδη:

“Με τον Στέφανο έχουμε γαλουχηθεί στην ίδια σχολή τερματοφυλάκων, είμαστε φίλοι από μικροί, από 16 ετών. Κάνουμε παρέα. Λένε πολλοί ότι μία ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα και νομίζω έχουν δίκιο”.

Για το αν μπορεί η Ελπίς στην Football League;

“Γιατί όχι; Οικονομικά δεν ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει, αυτό το ξέρουν οι άνθρωποι της διοίκησης, αλλά με πάθος και θέληση μπορεί να τα καταφέρει”.

 

φωτό: Facebook “Ελπίς Σκουτάρεως”

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr