Συλλεκτικό άλμπουμ Mexico ’70 της Panini με δύο υπογραφές του Πελέ βγαίνει σε δημοπρασία!

Συλλεκτικό άλμπουμ Mexico '70 της Panini με δύο υπογραφές του Πελέ βγαίνει σε δημοπρασία!

Το πιο πολυπόθητο άλμπουμ για αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου της Panini βγαίνει τώρα σε δημοπρασία στην πλατφόρμα δημοπρασιών της Catawiki.

Πρόκειται για μια διεθνή έκδοση του πρώτου άλμπουμ με αυτοκόλλητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που βγήκε στην αγορά από την Panini, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου στο Μεξικό, το 1970. Αυτό το 50 ετών άλμπουμ είναι ούτως ή άλλως πολύ σπάνιο, σε σχεδόν άριστη κατάσταση και περιλαμβάνει τα 271 αυθεντικά αυτοκόλλητα.

Σύμφωνα με τον Wouter Waaijers, τον άνθρωπο που ειδικεύεται στις δημοπρασίες συλλογών Panini για την Catawiki, το ότι το άλμπουμ έχει δύο υπογραφές του θρυλικού Πελέ (76 ετών σήμερα), του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Η μια υπογραφή είναι στο εξώφυλλο και η δεύτερη στο αυτοκόλλητο του Πελέ. “Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, ο Πελέ ήταν 29 ετών και υπήρξε ο απόλυτο σταρ της διοργάνωσης. Η Βραζιλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Πελέ να σκοράρει 4 γκολ, ένα από τα οποία στον τελικό με την Ιταλία. Το γεγονός ότι υπέγραψε το άλμπουμ το κάνει ακόμη πιο πολύτιμο για τους συλλέκτες”, αναφέρει ο δημοπράτης.

Το άλμπουμ αποτελεί μέρος μιας μεγάλης δημοπρασίας Panini με 90 συλλεκτικά άλμπουμ με αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου. Το υλικό αυτό προσφέρεται από έναν Ολλανδό συλλέκτη που εδώ και πολλά χρόνια συγκέντρωνε όλα αυτά τα άλμπουμ από διάφορα μέρη του κόσμου. Λόγω της σπανιότητάς του -καθώς δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ στο εμπόριο-, η εκτιμώμενη αξία του κυμαίνεται ανάμεσα στα 4.000 € με 6.000 €. Αν δύο ή περισσότεροι συλλέκτες καταλήξουν σε μάχη “χτυπημάτων” πριν τη λήξη της δημοπρασίας, είναι πιθανό το εκτιμώμενο ποσό να αυξηθεί. Έτσι αυτό το υπογεγραμμένο άλμπουμ θα είναι το πιο ακριβό άλμπουμ για αυτοκόλλητα ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Συμπληρωμένο άλμπουμ

Σύμφωνα με τον Wouter Waaijers, τα συμπληρωμένα άλμπουμ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1970 στο Μεξικό, είναι πολύ σπάνια. “Το 1970, μπορούσες να αγοράσεις συσκευασίες με μόνο 2 αυτοκόλλητα. Το γεγονός αυτό έκανε δύσκολη τη διαδικασία συλλογής όλων των αυτοκόλλητων για να συμπληρωθεί το άλμπουμ. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς σήμερα τα -εξίσου ακριβά- αυθεντικά αυτοκόλλητα, για να συμπληρώσει το  άλμπουμ εκ των υστέρων. Σε πολλά άλμπουμ περιλαμβάνονται επίσης και τα αποτελέσματα των αγώνων της διοργάνωσης. Το άλμπουμ της δημοπρασίας, περιλαμβάνει μόνο τις υπογραφές του Πελέ και όχι τα αποτελέσματα”.

Τα άλμπουμ Panini ως επένδυση

Η αξία των άλμπουμ Panini έχει αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια. “Είναι λογικό ότι η αξία των παλιών άλμπουμ Panini αυξάνεται κάθε δύο χρόνια, κατά την περίοδο των Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Κυπέλλων. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα πολύ παλιά, αλλά ακόμη και τα πιο πρόσφατα άλμπουμ Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων Κυπέλλων. Στην Αμερική, η συλλογή αθλητικών καρτών υπήρξε μια κερδοφόρα επένδυση για αρκετό καιρό. Τώρα αυτή η τάση έρχεται τώρα και στην Ευρώπη. Είναι καλή ιδέα να φυλάξετε τα συμπληρωμένα άλμπουμ Panini, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα πουλήσετε κάποια χρόνια αργότερα κερδίζοντας πολλά χρήματα”, σημειώνει ο ειδικός των συλλογών του είδους, Wouter Waaijers.

Η δημοπρασία για το μοναδικό αυτό άλμπουμ έχει ήδη ξεκινήσει και θα λήξει την Κυριακή 26 Μαρτίου. Μπορείτε να δείτε τη δημοπρασία εδώ: ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

Σχετικά με το Catawiki

Το Catawiki ιδρύθηκε το 2008. Αρχικά σχεδιάστηκε ως ένα website όπου οι συλλέκτες μπορούσαν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν διαδικτυακά τις συλλογές τους. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να προσθέτουν αντικείμενα στον υπάρχοντα κατάλογο συλλεκτικών ειδών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το όνομα Catawiki είναι συνδυασμός των λέξεων “κατάλογος” και “wiki”.

Το 2011 το Catawiki άρχισε να φιλοξενεί εβδομαδιαίες δημοπρασίες σε διάφορες κατηγορίες όπως: τέχνη, αντίκες, κλασικά αυτοκίνητα, ρολόγια, κοσμήματα, μόδα, βιβλία, γραμματόσημα κ.λπ. Οι δημοπρασίες του Catawiki επιλέγονται προσεκτικά από ομάδα εξειδικευμένων δημοπρατών, εξασφαλίζοντας λίστες αντικειμένων που χαρακτηρίζονται από ποικιλία και υψηλή ποιότητα.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr