Στις Σέρρες η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων!

Στις Σέρρες η προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων!

Την πόλη των Σερρών επέλεξε η Εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων για να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στη Λετονία.

Η παρουσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ από 25 Ιουνίου έως τις 8 Ιουλίου στο Νομό Σερρών θα είναι ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού για τον Σερραϊκό αθλητισμό και είναι κάτι που επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες, που ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Οκτώβριο, της διοίκησης του τμήματος μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού μαζί με τη διοίκηση της Α.Ε.Σ. και με την συμπαράσταση του Δήμου Σερρών, του ΟΠΑΚΠΑ και της ΚΕΔΗΣ.

Σημαντικό ρόλο για να επιλεγεί η πόλη των Σερρών για την προετοιμασία έπαιξαν οι ενέργειες του προπονητή της ΑΕΣ Βασίλη Χρυσανθίδη που αξιοποίησε τις γνωριμίες που έχει αναπτύξει εδώ και δεκαετίες στο χώρο του μπάσκετ αλλά η παρουσία δύο ανθρώπων στα «λιοντάρια» που στο παρελθόν είχαν πανηγυρίσει επιτυχίες με την Εθνική ομάδα, του υπεύθυνου ακαδημιών του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Γιώργου Καράγκουτη (παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική εφήβων το 1995 στην Αθήνα) και του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, Θάνου Μηλούση που ήταν ο γιατρός της Εθνικής που το 2008 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό του Πύργου.

Η Εθνική Εφήβων είναι η πλέον επιτυχημένη στην ιστορία της Επίσημης Αγαπημένης. Η Ελληνική ομάδα μετρά 10 μετάλλια από το 1970 και μετά, ένα χρυσό, ένα αργυρό κι ένα χάλκινο σε τρία Μουντομπάσκετ και δύο χρυσά, δύο αργυρά και τρία χάλκινα σε επτά Ευρωμπάσκετ. Τελευταία μεγάλη επιτυχία το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2015 στο Βόλο με προπονητή τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο όμιλος της Εθνικής

Η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στο Ευρωπαϊκό Εφήβων (Λιέπαγια, Βέντσπιλς, Ρίγα, Λετονία, 27/7-5/8) για τον πρώτο όμιλο την Κροατία, την Ιταλία και την Λετονία. Οι άλλοι όμιλοι είναι:
Β’ Όμιλος: Τουρκία, Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία
Γ’ Όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Φινλανδία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Δ’ Όμιλος: Λιθουανία, Μ. Βρετανία, Μαυροβούνιο, Σερβία

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr