Στη μνήμη του Εμμ.Παππά, παρουσία Παυλόπουλου, ο 19ος αγώνας δρόμου

Στη μνήμη του Εμμ.Παππά, παρουσία Παυλόπουλου, ο 19ος αγώνας δρόμου

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε ξεχωριστή λάμψη στον φετινό 19ο αγώνα δρόμου 17 χιλιομέτρων που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη μνήμη του ομώνυμου ήρωα του 1821.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε τις απονομές στους τρεις πρώτους νικητές του αγώνα, ο οποίος φέτος σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Εκατόν είκοσι δύο αθλητές (ανάμεσα τους 16 γυναίκες) από ολόκληρη την Ελλάδα έτρεξαν 17 χιλιόμετρα σε μια πανέμορφη διαδρομή για να τιμήσουν τη μνήμη του ήρωα Εμμανουήλ Παπά.

 

Η αφετηρία του αγώνα ήταν μπροστά από τον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης των Σερρών και η διαδρομή ήταν Εθνικής Αντίστασης- Μαρούλη- Άγιος Ιωάννης- Επτάμυλοι-Παράπλευρη οδός Εθνικής Σερρών-Δράμας-Νέο Σούλι-Άγιο Πνεύμα και ο τερματισμός στον Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

Συνολικά 104 άνδρες και οι 16 γυναίκες τερμάτισαν στον αγώνα με νικητή τον Δήμο Μαγγίνα (ΑΟ Μυκόνου) με ρεκόρ διαδρομής 1.01.02, δεύτερο τον Ιωάννη Κρέκα (Άρης) 1.05 και τρίτο το Αθανάσιο Καραμπιτσάκη (ΣΑΠΚ Νεάπολης) 1.04.25.

Στις γυναίκες οι τρεις πρώτες συμβολικά τερμάτισαν μαζί και ήταν η Ντίνα Μαργαρίτα, η Βασιλική Καραγεωργάκη και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (αθλήτριες του ΣΑΠΚ Νεάπολης) με χρόνο 1.18.42.

Οι διοργανωτές, οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ, οι άνθρωποι του Ερυθρού Σταυρού, οι εθελοντές πήραν άριστα όπως και η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών που συνέβαλε με τα στελέχη της στην επιτυχία του αγώνα.

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr