Στη δικαιοσύνη οι αποδείξεις της χειραγώγησης του αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακός!

Στη δικαιοσύνη οι αποδείξεις της χειραγώγησης του αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακός!Στην Εισαγγελία και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρίσκονται τα αποδεικτικά στοιχεία για όσα έγιναν στον αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακός (6-0), ο οποίος διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Η αρχή έγινε με την ένορκη κατάθεση του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη (φωτογραφία), ο οποίος ισχυρίστηκε στην αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, ότι «ο μεγαλομέτοχος του Αιγινιακού Γιάννης Νιώπας παραδέχθηκε ότι η ομάδα του είχε μειωμένη απόδοση στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για στοιχηματικούς λόγους».

Η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε ότι το τιμολόγιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε η αποστολή του Αιγινιακού στο Ηράκλειο της Κρήτης πληρώθηκε από αλλοδαπή εταιρεία, της οποίας νόμιμος εκπρόσωπος ήταν ο Φώτης Τσάλος, τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Επίσης, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των μελών της αποστολής του Αιγινιακού (Πειραιάς-Ηράκλειο) πληρώθηκαν από τον Γιώργο Πηρουνάκη, μέλος του εμπορικού τμήματος της ΠΑΕ ΟΦΗ και κουμπάρος του Φώτη Τσάλου. Δύο, περίπου, μήνες μετά τον αγώνα, στις 11 Ιανουαρίου 2018, ο Φώτης Τσάλος παραιτείται από την προεδρία του ΟΦΗ.

Στις 23 Ιανουαρίου 2018, η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ ΟΦΗ, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της ένορκης κατάθεσης Καλαϊτζίδη, «διαχωρίζει τη θέση της απέναντι στον κ. Τσάλο, στις ενέργειες και τις πρακτικές του».

Η Εισαγγελία ερευνά το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα με στοιχηματική απάτη.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr