Στην σωστή κατεύθυνση το αίτημα στήριξης στον αθλητισμό απο Αυγενάκη-Έστειλε μήνυμα στις ομάδες!

Στην σωστή κατεύθυνση το αίτημα στήριξης στον αθλητισμό απο Αυγενάκη-Έστειλε μήνυμα στις ομάδες!
Ο υφυπουργός Αυγενάκης έστειλε μήνυμα στις ομάδες και τις ομοσπονδίες που αναμένεται να μπουν στα μέτρα στήριξης λόγω κορονοϊού.

«Οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα, καθώς υπάρχει η σχετική μέριμνα από μέρους των αρμοδίων Υπουργών για να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης. Μένει να το συνυπολογίσουν, να το συνεκτιμήσουν οι συνάδελφοι και να τα συμπεριλάβουν τώρα ή λίγο πιο μετά» είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 9,89 και στον Τάκη Πουρναράκη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συμπλήρωσε αναφορικά με την επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αθλητική οικογένεια, που και αυτή πλήττεται οικονομικά από τη λαίλαπα του κορωνοϊού:

«Βήμα βήμα εξετάζονται όλα τα αιτήματα από το οικονομικό επιτελείο, καθώς κάθε αποδοχή για οικονομική ενίσχυση σημαίνει κόστος, επιβάρυνση στο ήδη βεβαρυμμένο ταμείο του ελληνικού κράτους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν δείξει πως σημασία γι’ αυτούς δεν έχουν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι και η υγεία τους».

Ο κ. Αυγενάκης στάθηκε στη μεθοδικότητα, στην αποτελεσματικότητα και στη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την Κυβέρνηση αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση, ο πόλεμος με τον αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό:

«Είμαστε πειθαρχημένοι, ήρεμοι και σεβόμαστε τις εντολές που δίνει η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί υπό το Υπουργείο Υγείας με την επίβλεψη του Πρωθυπουργού… γίνεται εξαιρετική δουλειά από όσους έχουν το μεγαλύτερο βάρος: ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο Νικος Χαρδαλιάς που είναι άριστος στη δουλειά του, όπως και ο κ. Τσιόδρας με την επιτροπή των επιστημόνων» και προέβλεψε ότι «Η κοινωνία διαπιστώνει ότι θα περάσουμε δύσκολα, αλλά τουλάχιστον έχουμε τιμονιέρηδες σοβαρούς που ξέρουν που θα πάνε το τιμόνι του σκάφους. Δεν είμαστε στο έλεος του Θεού σ’ αυτή την τρικυμία και να μοιάζει η Ελλάδα καρυδότσουφλο! Αυτό το εισπράττουμε όλοι, κι εγώ από τα δικά μου σόσιαλ».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ακόμα στο ίδιο θέμα των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό:

«Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσα από τη δουλειά και την προνοητικότητα και την μεθοδικότητα που τον χαρακτηρίζει καταφέρνει να συντονίζει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα κι έτσι κατορθώνει να δημιουργήσει στους πολίτες, αίσθημα ασφάλειας, ικανοποίησης και συνάμα αισιοδοξίας. Αυτό είναι και η βασική αποστολή μιας κυβέρνησης που κρίνεται όχι στα εύκολα, όχι στα πλούσια, αλλά στα δύσκολα και στα απρόβλεπτα».

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε:

Στους εργαζόμενους στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, τους οποίους ευχαρίστησε που είναι συνεπείς στις θέσεις τους αυτές τις δύσκολες ώρες για όλη τη χώρα και με αρμονία και αλληλεγγύη βοηθάνε την Ελλάδα και τους αθλητές μας για να μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ειδική άδεια των αθλητών για να κάνουν την προετοιμασία τους σε μικρά γκρουπάκια, διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα, εν όψει Τόκιο, μαζί με τους προπονητές και τους γιατρούς που πρέπει να τους συνοδεύουν.

Στη μέριμνα και στην πρόνοια να εξαιρεθούν από τις καθολικές απαγορεύσεις οι πρωταθλητές που προετοιμάζονται για τους ΟΑ, πριν καν ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, το ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

Στα ανάμεικτα συναισθήματα, στεναχώριας, φόβου, περηφάνιας ελπίδας και αισιοδοξίας, κατά την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας υπό ειδικές συνθήκες, στο άδειο, λόγω των αυστηρών μέτρων, Καλλιμάρμαρο.

Στους Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, οι οποίοι στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην κοινωνία με τη διαδικτυακή καμπάνια «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου, που στόχο έχει τη διάδοση των αθλητικών αξιών στη νέα γενιά μέσα από πρόσωπα-πρότυπα των σπορ.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας/Κοινωνικών Υποθέσεων ζητάει την ένταξη των σωματείων Ενώσεων κι Ομοσπονδιών στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ: 

Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Με αυτήν αιτείται όπως συμπεριληφθούν και τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι αθλητικές Ομοσπονδίες στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, καθώς και σε αυτά που σχεδιάζει να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση.

Ο κ. Αυγενάκης σημειώνει ότι έτσι θα είναι δίκαιη και ισότιμη η αντιμετώπιση των αθλητικών Ομοσπονδιών, Ενώσεων και αθλητικών Σωματείων, καθώς τα έως τώρα μέτρα έχουν οδηγήσει στη διακοπή οιασδήποτε αθλητικής, αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας.
Αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, οι προπονητές, το προσωπικό των αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και το προσωπικό των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), αφού διακόπηκε η λειτουργία τους.

Αναλυτικά η επιστολή:

 “Αγαπητέ Υπουργέ,

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19) και τον περιορισμό της διασποράς του έχουμε λάβει μια σειρά μέτρων, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:
* το κλείσιμο των σταδίων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών ομίλων (ΦΕΚ Β’ 855/13-03-2020)
* την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο σύνολο της Επικράτειας (ΦΕΚ Β’ 915/17-03-2020), όπου περιλαμβάνονται και όλες οι αθλητικές υπηρεσίες-δραστηριότητες, η εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων και οι άλλες αθλητικές δραστηριότητες.
Τα μέτρα αυτά έχουν οδηγήσει στη διακοπή οιασδήποτε αθλητικής, αγωνιστικής και προπονητικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άμεσα, με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις, οι προπονητές, το προσωπικό των αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων και το προσωπικό των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), αφού διακόπτεται η λειτουργία τους.

Είναι δίκαιο να συμπεριληφθούν και τα αθλητικά Σωματεία, οι Ενώσεις και οι αθλητικές Ομοσπονδίες στις κατηγορίες που δικαιούνται τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε, καθώς και σε αυτά που σχεδιάζει να ανακοινώσει, το επόμενο διάστημα, η Κυβέρνηση.

Αγαπητέ Συνάδελφε, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την αναγκαία, αλλά κυρίως δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των αθλητικών Ομοσπονδιών, Ενώσεων και αθλητικών Σωματείων.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr