Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό- Νταλίκες πέρασαν από τον Προμαχώνα

Στην Ελλάδα τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό- Νταλίκες πέρασαν από τον Προμαχώνα

Πέρασαν από τον Προμαχώνα οι πρώτες νταλίκες με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό!

Στη χώρα μας έφτασαν τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό, το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι πρώτες νταλίκες που μεταφέρουν τα εμβόλια στη χώρα μας πέρασαν από τον Προμαχώνα, όπου βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1. Τα εμβόλια θα μεταφερθούν στα κέντρα αποθήκευσης.

Την Κυριακή (27/12) έχει προγραμματιστεί να κάνει το εμβόλιο για τον κορωναϊο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον «Ευαγγελισμό».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της επιχείρησης «Ελευθερία», την ίδια ημέρα θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής (Ευαγγελισμός, Σωτηρία, Αττικόν, Θριάσιο και Ασκληπιείο Βούλας).

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων που φτάνει στη χώρα μας αποτελείται από 9.750 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Η πρώτη μεγάλη παρτίδα- 83.850 δόσεις- αναμένεται έως τις 30 Δεκεμβρίου. Επίσης, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η χώρα μας αναμένεται να παραλάβει 429.000 δόσεις έως τα τέλη Ιανουαρίου και άλλες 333.450 δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr