Σκληραίνει η στάση των «8» της Γ΄Εθνικής για την αναβολή της αναδιάρθρωσης!

Σκληραίνει η στάση των «8» της Γ΄Εθνικής για την αναβολή της αναδιάρθρωσης!

Η αναβολή!

Η Ε.Π.Ο. αποφάσισε…αναβολή κατά την χθεσινή συνεδρίαση, για την λήψη απόφασης την αναδιάρθρωσης σε Super League 2/Football League, με τις πληροφορίες να αναφέρουν, πως η συζήτηση για τις δυο αυτές κατηγορίες θα μετατεθεί για τις 19 Αυγούστου. Έως τότε αναμένονται πολλές ζυμώσεις σε όλα τα επίπεδα (πολιτικά, παραγοντικά & αθλητικά) με τις ομάδες να είναι στον «αέρα» παλεύοντας για την επιβίωση τους, αφού ο προγραμματισμός όλων πάει…περίπατο!

Η ανυπαρξία της FL…

Το μόνο που ισχύει μέχρι τώρα είναι οτι οι «8» πρωταθλητές της Γ΄Εθνικής, προβιβάζονται στην Football League 2020-21 των 16 ομάδων, χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο, αφού το υπάρχον με την ΕΡΤ έληξε, χωρίς κόσμο στα γήπεδα ή με το 30% μέχρι τον Δεκέμβρη και φυσικά χωρίς κεντρική χορηγία πρωταθλήματος ή μια εμπορική βάση διαπραγματεύσεων με όποιους χορηγούς επιθυμούν να συνδράμουν στο φαιδρό ποδόσφαιρο, της τρίτης κατηγορίας στην Ελλάδα. Επίσης χωρίς καμία πρόβλεψη απο την πολιτεία για τα έξοδα μετακινήσεων και τα κόστη της διαιτησίας, σε μια ρημαγμένη χρονιά απο την πανδημία της covid-19.

Η στάση των «8» και των συμμάχων

Όλη αυτή η αστεία και δυσάρεστη κατάσταση, που αγγίζει πλέον τα όρια του εμπαιγμού, έχει εκνευρίσει τους παράγοντες «8» πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄Εθνικής, που προχωρούν με ενιαίο και αρραγές μέτωπο στις αποφάσεις των εξελίξεων που προκύπτουν, βρίσκοντας όμως και «συμμάχους». Η χθεσινή ψηφοφορία της ένωσης, ήταν μεν πλειοψηφική(10-5) υπέρ της αναδιάρθρωσης αλλά όχι στα 3/4, όπως ζήτησε πριν καιρό ο υφυπουργός αθλητισμού. Οι γνωστοί-άγνωστοι, που δείχνουν να νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους (Δόξας Δράμας, Τρίκαλα, Απόλλωνας Λάρισας, ΑΕ Καραϊσκάκης και Λεβαδειακός) φρόντισαν για 2 μόνο ψήφους να ανατρέψουν, την απολύτως φυσιολογική αναδιάρθρωση, με βάση την εξέλιξη της φετινής σεζόν. Οι υπόλοιπες 10 ομάδες, είναι αφενός μαζί με τις «8» πρωταθλήτριες και όλες μαζί, μπορούν να ανατρέψουν μια δυσάρεστη απόφαση ακόμα και με ακραίες αποφάσεις, όπως το να μην κατεβούν να αγωνιστούν και να μην ξεκινήσουν 2 πρωταθλήματα τη νέα σεζόν.

Τα δεδομένα στον Πανσερραϊκό

Η ομάδα της πόλης μας, με τη νέα προεδρία Καζία ως ΠΑΕ, έχει δείξει τις προθέσεις της εδώ και μήνες, οτι προχωρά, με γνώμονα το καλό του αθλήματος αλλά και όλων των πρωταθλημάτων του ποδοσφαίρου. Αποφάσεις εν θερμώ δεν θα παρθούν, αλλά τόσο τα μέλη της διοίκησης του Πανσερραϊκού, όσο και των υπολοίπων παραγόντων των «8», «βράζουν» μετά την χθεσινή αναβολή της ΕΠΟ και φυσικά το άδειασμα… στην ψηφοφορία της ένωσης. Οι κινήσεις απο εδώ και πέρα θα σκληρύνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ‘SSN’ διότι, το παιχνίδι πρέπει να παιχτεί σε άλλο επίπεδο. Τα συμφέροντα είναι πολλά για πολλούς σε όλα τα μέτωπα.

Πριν καιρό υπήρχε η επιβεβαιωμένη πληροφορία οτι κάποιοι κυβερνητικοί Σερραίοι πολιτικοί, που βρίσκονται σε υψηλά πόστα είχαν βοηθήσει σε πρώτο στάδιο, αλλά τώρα πρέπει να επιμείνουν για την τελική απόφαση, που ήταν άλλωστε και δέσμευση της κυβέρνησης ΝΔ, οτι θα αλλάξει το περσινό έκτρωμα Βασιλειάδη. Το σημαντικό σε όλο αυτό είναι οτι ο Πανσερραϊκός, είτε ήπια, είτε σκληρά, αγωνίζεται με θεμιτά μέσα, με διαφάνεια, με τεχνοκρατικές διαδικασίες και φυσικά ανεξάρτητος χωρίς «δερβέναγες»…για να διεκδικήσει οτι καλύτερο του αναλογεί απο το Ελληνικό ποδόσφαιρο που ακόμα ψάχνει τον δρόμο του!

Η συνέντευξη Τώνη Μαρτίνη: ”Θα βγούμε στα Μανταλάκια

Ο πρόεδρος της Ρόδου Τώνης Μαρτίνης, μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών και τον συνάδελφο Βασίλη Αναστασίαδη εκφράζοντας τα παράπονα όλων, για την κοροϊδία της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την αναδιάρθρωση, προς τις 8 πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, που τους υποσχέθηκαν συγκεκριμένα πράγματα.

Ο Μαρτίνης έκανε λόγο για συγκεκριμένες ομάδες που παραδοσιακά προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και δεν σκέφτονται το καλό του αθλήματος, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΕΠΟ, αλλά και της κυβέρνησης.

Αρχικά ο Τώνης Μαρτίνης μίλησε για την κατάσταση στη Ρόδο λόγω κορονοϊού: «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Είναι πεσμένη η κίνηση, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χθεσινή ψηφοφορία στη Super League 2 για αναδιάρθρωση, που δεν πέρασε η πρόταση για μια κατηγορία 2 ομίλων, αν και οι περισσότεροι ψήφισαν υπέρ: «Μας προέκυψε ο Λεβαδειακός, ο Απόλλων Λάρισας, ο Καραϊσκάκης, η Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα. Κάποιοι τα βλέπουν διαφορετικά. Οι 10 ήθελαν οι 5 όχι. Αυτοί δεν ήθελαν να γίνει η αναδιάρθρωση με 2 ομίλους».

Για τους λόγους που αρνήθηκαν το πλάνο με τους 2 ομίλους: «Δεν νομίζω ότι είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο. 4-5 ομάδες πίστευαν ότι θα ανέβουν στη Super League, όπως το σκέφτηκε ο Κομπότης. Αν όμως η Super League δεν θέλει πάνω από 14 ομάδες, παίζουμε την κολοκυθιά. Παίζουμε με τους αριθμούς και προσπαθούν να τους μαγειρέψουν να γίνει ότι θέλουν, όχι ότι μπορούν».

Για την τροπολογία Αυγενάκη, που προέβλεπε ότι χρειάζεται η συναίνεση των 3/4 της Γενικής Συνέλευσης για να υπάρξει αλλαγή στην προκήρυξη: «Το 3/4 το εφηύρε ο Αυγενάκης, ήταν κάτι που έκανε για να μην αλλάξει κάτι και να εξυπηρετήσει κάποια δύναμη, κάποια ομάδα. Δεν ξέρετε ποια; Ποιος τον κράτησε στον ανασχηματισμό; Εμείς στη Ρόδο επενδύουμε και θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα. Οι 8 ομάδες που προέρχονται από τη Γ’ Εθνική είναι παρθένες, σε σχέση με αυτές που υπάρχουν και σήμερα λέμε τι κάνουμε.

Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση, οι 8 ομάδες και όποιες άλλες θέλουν, σκεφτόμαστε να κάνουμε άλλη λίγκα! Μας δουλεύουν! Δεν μπορούν να δουλεύουν την πλειοψηφία για να κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν δυνατότητες για όλα, αλλά οι 3-4 ομάδες που κατευθύνουν τις τύχες του ποδοσφαίρου εδώ μια 20ετία θέλουν να κάνουν κουμάντο. Όταν ήμουν με τη Ρόδο στη Β’ Εθνική, παίζαμε με αυτούς που πήγαν φυλακή».

Στη συνέχεια ήταν πολύ αιχμηρός για τα όσα τους έλεγαν από την ΕΠΟ: «Ο Λεουτσάκος έκανε ότι μπορούσε για να περάσει η αναδιάρθρωση. Αυτός που τελικά ήθελε την αναδιάρθρωση, ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά τώρα είναι αντίθετος, κάποιοι του άλλαξαν τη γνώμη. Αν την ήθελε την αναδιάρθρωση, θα την προχωρούσε. Τώρα πάμε από αναβολή σε αναβολή. Τόσο καιρό αυτό έλεγαν ότι ήθελαν 2 ομίλους, μια κατηγορία. Μας βάλανε στα αίματα, εμείς κάναμε μεταγραφές. Να κάτσει ο Γραμμένος και να τα βρει αλλιώς γραμμένα. Να ψάξει να βρει τις ψήφους που χρειάζονται για να περάσει.

Εμείς φτάνουμε 1 εκατ. το μπάτζετ. Πώς να παγώσουμε τους παίκτες που έχουμε πάρει; Να τους βάλουμε στην άρμη; Ο Λεουτσάκος έδωσε μάχη, αλλά και ο πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσων Διακοφώτης, το πάλεψε».

Για τι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση, θα πρέπει να τους κάνουμε να το καταλάβουν. Θα βγούμε στα μανταλάκια. Ψηφίσαμε Νέα Δημοκρατία, γιατί έλεγε ο Μητσοτάκης ότι θα καταργήσει τον νόμο Βασιλειάδη. Αντί ο Αυγενάκης να το κάνει αυτό, τώρα προσπαθεί να βολέψει τα Χανιά και τον Λεβαδειακό.

Θα πάμε μέχρι το CAS και θα ζητάμε αποζημιώσεις για τα όσα μας έλεγαν. Υπάρχουν ντοκουμέντα. Δεν θα δεχτούμε να μη γίνει η αναδιάρθρωση. Δεν θα δεχτούμε να ανεβάσουν τον Καραϊσκάκη και όποια άλλη ομάδα τους βολεύει. Μέχρι τις 19/8 που θα αποφασίσει η ΕΠΟ, εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας».

Απόδοση: Onsports.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr