«ΣΕΡΡΑΣ» | Άποψη της Κοινωνιολόγου υποψήφιας δημοτική συμβούλου Φρόσως Μπιρτζίδη-Αριστοτέλη

«ΣΕΡΡΑΣ» | Άποψη της Κοινωνιολόγου υποψήφιας δημοτική συμβούλου Φρόσως Μπιρτζίδη-Αριστοτέλη

Άποψη της κοινωνιολόγου-εγκληματολόγου, υποψήφιας δημοτικού συμβούλου Φρόσως Μπιρτζίδη-Αριστοτέλη:

Δυστυχώς σήμερα υπάρχει παραμέληση έως και εγκατάλειψη των κοινωνικών δομών της πόλης των Σερρών. Με το πρόγραμμα «Καλλικράτη» οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες των κοινοτήτων μειώθηκαν ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώθηκε η διοικητική ικανότητα τους ώστε να καταφέρουν να αξιοποιήσουν επαρκώς τις νέες δυνατότητες και τις νέες τεχνολογίες για την παροχή ποιοτικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Μέλημα της παράταξης Σέρρας αποτελεί η έμφαση και η βαρύτητα στις δομές που αφορούν την κοινωνική στήριξη των Σερραίων δημοτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη και ισόνομη συμπεριφορά του Δήμου προς όλους. Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και ο συντονισμός ενός μοντέλου κοινωνικής προστασίας και φροντίδας σε τοπικό επίπεδο μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία ευπαθών ομάδων καθώς επίσης και την αποτελεσματικότητα στις ήδη υπάρχουσες δομές.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο εκσυγχρονισμός και η περαιτέρω στελέχωση των δομών ώστε να μπορεί ο Σερραίος πολίτης να ενημερώνεται έγκαιρα και να εξυπηρετείτε άμεσα σε ό, τι τον αφορά. Προσωπική μου άποψη ως κοινωνιολόγος είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η οργάνωση παρεμβάσεων των ατόμων στις δομές αλλά και η παρότρυνση εθελοντών για να συγκροτηθεί ένας κοινωνικός ιστός με σκοπό να βοηθά τα άτομα στις δύσκολες συνθήκες ζωής που αντιμετωπίζουν.

Χρειαζόμαστε έναν δήμο με αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο, ο οποίος θα καταφέρει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες, συγκροτώντας έναν βασικό πυλώνα της τοπικής ανάπτυξης. Η πόλη των Σερρών είναι μια όμορφη, ιστορική πόλη με ταυτότητα. Μέλημα της παράταξης είναι η αντίστοιχη αντιμετώπιση και προβολή. Οφείλουμε να είμαστε κοντά σε όλους.

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr