Ο Σερραίος διαιτητής, Νίκος Σάββας, έσωσε γυναίκα με την χρήση πρώτων βοηθειών

Ο Σερραίος διαιτητής, Νίκος Σάββας, έσωσε γυναίκα με την χρήση πρώτων βοηθειών

Την ζωή μιας γυναίκας με την γνώση του στις πρώτες βοήθειες, έσωσε ο  Σερραίος διαιτητής, Νίκος Σάββας, στη Θεσσαλονίκη καθώς η γυναίκα κατέρρευσε χάνοντας τις αισθήσεις της.

Το περιστατικό συνέβη σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Ευόσμου, όταν μια γυναίκα, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέρρευσε, χάνοντας τις αισθήσεις της. Ο Σερραίος διαιτητής, πήγε προς το μέρος της γυναίκας και αμέσως αντιλήφθηκε πως δεν ανέπνεε. Μαζί με ακόμα έναν άντρα τις παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς την μαλάξεις.

Δευτερόλεπτα μετά, η γυναίκα άνοιξε τα μάτια της με τον Νίκο Σάββα να μετράει τους παλμούς της, διαπιστώνοντας πως ήταν αρκετά αδύναμοι. Της έδωσαν λίγο ζάχαρη για να ανέβει η πίεση της, με την ίδια να αρχίζει να νιώθει καλύτερα, καθώς και η αναπνοή της αποκαταστάθηκε, ωστόσο από το άγχος της δεν μπορούσε να μιλήσει αλλά είχε κανονική επαφή με το περιβάλλον.

Αμέσως μετά, κατέφτασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε ειδοποιηθεί, παρέλαβε την γυναίκα και την μετέφερε στο νοσκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ωστόσο, χάρη στην αποφασιστικότητα του Σερραίου διαιτητή και την γνώση του στις πρώτες βοήθειες, η γυναίκα συνήλθε και είχε επαφή με το περιβάλλον.

Share