ΣΕΓΑΣ: Τα “έργα και ημέραι” του τέως Δημάρχου και οι συντελεστές της “επιτυχίας”!

ΣΕΓΑΣ: Τα "έργα και ημέραι" του τέως Δημάρχου και οι συντελεστές της "επιτυχίας"!

“Ενήμερος από την πρώτη μέρα για τα προβλήματα του σταδίου ο τέως Δήμαρχος αλλά καμία πρόνοια – Σημαντικό πως η πόλη θα αποκτήσει ξανά αυτό που δικαιωματικά της ανήκει, ένα στάδιο λειτουργικό”

Η πόλη των Σερρών και ο στίβος της μπαίνουν σε μια νέα εποχή μετά την πληροφόρηση ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο (διαβάστε εδώ). Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πλήρη αναμόρφωση ενός σταδίου που θα επιφέρει τη γενική αναγέννηση του αθλήματος αλλά και της πόλης καθώς θα είναι πλέον σε θέση να διοργανώνει διεθνείς αγώνες.

Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και σε αυτό καταλυτικό ρόλο έχουν παίξει οι συνεχείς και υπεράνθρωπες ενέργειες του ΣΕΓΑΣ και του κ.Λιούμπα που ονειρεύεται έναν καλύτερο στίβο για την πόλη και τα παιδιά που οφείλουν να προετοιμάζονται κάτω από τις συνθήκες που τους αρμόζουν.

Στο άκουσμα της σημαντικής αυτής είδησης για την κοινωνία και τον αθλητισμό των Σερρών ο κ.Λιούμπας μέσω του ΣΕΓΑΣ θέλησε να “χαιρετίσει” τις κινήσεις των ανθρώπων που με την σημαντική παρεμβατικότητά τους έδωσαν λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα για την πόλη και τον στίβο της. Παράλληλα όμως φρόντισε να κάνει και την κατάλληλη ιστορική αναδρομή, θυμίζοντας την -μερική- αμέλεια που έδειξε η προηγούμενη δημοτική αρχή για το εν λόγω σημαντικό ζήτημα.

Γεγονότα πραγματικά, που ωστόσο δεν ήχησαν καλά στον τέως Δήμαρχο της πόλης που έμμεσα έδωσε τη δική του απάντηση με ειρωνικό τρόπο, θεωρώντας ως παραφιλολογία τις τοποθετήσεις του ανθρώπου του ΣΕΓΑΣ.

Ο αντιπρόεδρος λοιπόν του ΣΕΓΑΣ μέσω του SSN νιώθει υποχρεωμένος να απαντήσει σε αυτό το σχόλιο που δέχτηκε αναφερόμενος στα “έργα και ημέραι” της μέχρι πρότινος δημοτικής αρχής αναφορικά με το εν λόγω εγχείρημα, της αναγκαίας αναμόρφωσης δηλαδή του Δημοτικού σταδίου.

“Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων ως δημάρχου του κ. Αγγελίδη, φροντίσαμε να τον ενημερώσουμε ως οφείλαμε για τα προβλήματα του δημοτικού σταδίου της πόλης. Ένα στάδιο που ήδη φιλοξενούσε πλήθος αθλητών και μεγάλους αγώνες. Ζητήσαμε και είχαμε την στήριξή του στο θέμα της επίλυσης θεμάτων όπως τα έξοδα κριτών, επάθλων (ύψους όχι παραπάνω από 5000 ευρώ) για πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Αγώνες και δράσεις που πέραν της ανάπτυξης του αθλητισμού στην πόλη έφεραν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως έσοδα καθώς και προβολή.

Εξαρχής από τις πρώτες μέρες της δημαρχίας του θέσαμε στον κ. Αγγελίδη τα μεγάλα προβλήματα του σταδίου. Άδεια λειτουργίας, στατική επάρκεια κερκίδας, στέγαστρο, γυμναστήριο, χλοοτάπητας, στρώματα επί κοντώ και ύψους, πυρασφάλεια, τήρηση κανονισμού λειτουργίας και άλλα μικρότερα. Καμία πρόνοια για όλα αυτά. Ο χλοοτάπητας καμένος με ανωμαλίες επικίνδυνες για τους αθλητές, στρώματα χιλιομπαλωμένα, γυμναστήριο που μπάζει νερά με προβληματικό δάπεδο και απαρχαιωμένα όργανα. Τι να πω για όλα αυτά; Τα αναφέραμε πολλάκις στον κ. Χατζημαργαρίτη και στον Δήμαρχο. Περιμέναμε μέχρι την τελευταία μέρα. Αλλά μάταια… Μία μικρή προσπάθεια που έγινε το 2014 εν όψει του Βαλκανικού σταμάτησε νωρίς και δεν ήταν επαρκής.”

Και συνεχίζει την τοποθέτησή του αναφέροντας τις κινήσεις και τα ραντεβού που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε στο σημερινό ευχάριστο αποτέλεσμα, που φέρει την σφραγίδα αρκετών ανθρώπων.

“Το πρόβλημα του ταρτάν του σταδίου τέθηκε στην Γ.Γ.Α. από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ πριν 4 με 5 χρόνια. Είχαμε αναφέρει πως στο στάδιο των Σερρών λόγω της γεωγραφικής θέσης της πόλης (σχετικά με τα Βαλκάνια) και του δυναμικού των ανθρώπων του (διοικητικοί, τεχνικοί, κριτές, προπονητές, αθλητές) θα έπρεπε να αλλαχθεί το ταρτάν. Σε συναντήσεις που είχα, με τον τέως υπουργό κ. Βασιλειάδη, τον ΓΓ αθλητισμό κ.Συνοδινό, όπως και με την ομιλία μου σε ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ (αν και πολιτικά δεν ανήκω εκεί) στην πόλη μας πριν δυόμιση χρόνια, επείσθησαν για την χρηματοδότηση του έργου. Ζήτησαν η τεχνική μελέτη να γίνει από τον Δήμο Σερρών και η χρηματοδότηση να έρθει στον Δήμο που θα αναλάβει και όλη την υπόλοιπη γραφειοκρατεία.

Το σημαντικό είναι πως η πόλη θα αποκτήσει ξανά αυτό που δικαιωματικά της ανήκει, ένα στάδιο λειτουργικό. Τα παραπάνω τα αναφέρω γιατί η ιστορία διδάσκει όπως και για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Κλείνοντας πρέπει να πω πως η νέα δημοτική αρχή έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματα του σταδίου. Ο Δήμαρχος Σερρών κ.Χρυσάφης υποσχέθηκε την χρηματοδότηση των μελετών για την κερκίδα και γυμναστήριο του σταδίου. Δεν πρέπει να ξεχάσω να αναφέρω για τα “έργα και ημέραι” την βοήθεια που είχαμε από τον Νομάρχη τότε κ.Φωτιάδη, με αντινομάρχες τον κ. Χρυσανθίδη και κ.Καρυπίδη, όπως και τον κ.Μωυσιάδη. Και πάλι τους ευχαριστώ για την στήριξη προς τον χώρο που πάντα υπηρετούσα, υπηρετώ και θα υπηρετώ άμισθα”.

Share