ΣΕΓΑΣ: Ξεκινάει η ανακατασκευή του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Σερρών!

ΣΕΓΑΣ: Ξεκινάει η ανακατασκευή του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Σερρών!

Θετική και σημαντική εξέλιξη για τον στίβο της πόλης, καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων μετά τις 15 Μαρτίου ξεκινάει η ανακατασκευή του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο. Είναι μια είδηση-οδηγός για το μέλλον του κλασσικού αθλητισμού των Σερρών και θα ακολουθήσουν και άλλες ώστε να βελτιωθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών.

Χρειάστηκαν αρκετές γραφειοκρατικές διαδικασίες και συνεχείς πιέσεις προς την ΓΓΑ για την όσο πιο σύντομη ολοκλήρωσή τους για να φτάσουμε σε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος Σερρών έδωσε την γνωμάτευσή του, όπως φυσικά και η ΓΓΑ και αν οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν τότε μέχρι τις 15 Μαρτίου θα έχει μπει ο εργολάβος στο στάδιο!

Όπως προείπαμε η αναβάθμιση των υποδομών είναι ένα απαραίτητο έργο στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης. Η ανακατασκευή του ταρτάν αποτελεί το πρώτο βήμα για την ανοικοδόμηση του κλασσικού αθλητισμού στις Σέρρες, προσδοκώντας σε πολύ πιο ευοίωνες μέρες.

Τα επόμενα βήματα που ακολουθούν είναι εξίσου σημαντικά και οι προεργασίες βαίνουν σε καλά μονοπάτια. Η αναβάθμιση της Δυτικής κερκίδας και του γυμναστηρίου, τα οποία βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση, η μελέτη στατικής επάρκειας της εξέδρας και του στεγάστρου που πρόκειται να γίνουν, έγκειται στην πλήρη αναμόρφωση του σταδίου, που θα δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ να διοργανώσουν στην πόλη Πανελλήνια πρωταθλήματα, διεθνείς αγώνες και προπονητικές συγκεντρώσεις των εθνικών ομάδων.

Στο μέτωπο αυτό ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Δεσποτίδης, αντιλαμβανόμενος μετά από σχετικές αυτοψίες στο χώρο του σταδίου με κλιμάκιο του ΣΕΓΑΣ, τις ανορθογραφίες που σημειώθηκαν παραπάνω, εισηγήθηκε στον δήμαρχο της πόλης την μελέτη επίλυσης του προβλήματος. Με τη σειρά του ο δήμαρχος Σερρών κ. Χρυσάφης έκανε δεκτό το αίτημα των μελετών που πρέπει να γίνουν, δίνοντας έτσι λύση (ή τουλάχιστον έγινε το αποφασιστικό βήμα) σε ένα χρόνιο πρόβλημα των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ αφού και κατά το παρελθόν με την προηγούμενη δημαρχία είχαν θέσει το πρόβλημα (στο περιθώριο του Βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου το 2014) χωρίς αυτό ωστόσο να αντιμετωπιστεί με την ίδια σοβαρότητα.

Οι επίμονες και διαρκείς κινήσεις των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ και του κ.Λιούμπα για να επανακτήσει το “στολίδι” του η πόλη και να δώσει άλλη πνοή σε όλο τον οργανισμό του στίβου των Σερρών, αποδίδουν καρπούς και τα επόμενα βήματα αναμένονται με προσμονή για την επικείμενη “απογείωση” του αθλήματος. Ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για την πόλη όπως τονίζει και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ.Γιάννης Λιούμπας!

Share