ΣΕΓΑΣ: Κινήσεις για την βελτίωση των υποδομών και νέες διακρίσεις για τον Σερραϊκό στίβο!

ΣΕΓΑΣ: Κινήσεις για την βελτίωση των υποδομών και νέες διακρίσεις για τον Σερραϊκό στίβο!

Τη στιγμή που Σερραίοι αθλητές επιτυγχάνουν να διακριθούν εκτός των συνόρων της πόλης, οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ επιχειρούν με ουσιαστικές κινήσεις να βελτιώσουν στο μέγιστο βαθμό τις συνθήκες προετοιμασίας όλων των παιδιών του στίβου.

Η ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς συλλόγους πανελλαδικά. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί και ο στίβος των Σερρών που παρά τις αντιξοότητες έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο οι άνθρωποι της ομοσπονδίας με μπροστάρη τον Γ’ αντιπρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και επικεφαλής στον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών, κ.Γιάννη Λιούμπα επιχειρούν με ουσιαστικές κινήσεις και προτάσεις να… ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς ώστε να πράξουν τα αυτονόητα και οι αθλητές της πόλης να προπονούνται κάτω από τις συνθήκες που τους αρμόζουν.

Το θέμα με την άδεια καταλληλότητας του Δημοτικού σταδίου Σερρών ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης που έθεσε προς τον αντιδήμαρχο υποδομών κ.Νυχτοπάτη Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Όπως τονίζει ο κ.Λιούμπας η νέα δημοτική αρχή που πρόκειται να έχει την τύχη της κατασκευής από τον προσεχή Απρίλιο, μπορεί και θέλει να λύσει το πρόβλημα με το νέο προπονητικό tartan mondo του σταδίου. Βέβαια όλα αυτά είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο αλλά υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για την επιδιόρθωσή του.

Παράλληλα υπάρχουν και άλλα ζητήματα στο… κάδρο με τον κ.Λιούμπα να αναφέρει τα επόμενα βήματα και αυτά που πρέπει να γίνουν για την άμεση και αυτονόητη λύση των προβλημάτων.

“Αυτό που ζητάει ο κλασσικός αθλητισμός της πόλης είναι η μελέτη στατικής επάρκειας της δυτικής κερκίδας, στεγάστρου για να λυθεί το θέμα της εισροής υδάτων, περαιτέρω φθορών και σκίασης των φιλάθλων, ανακατασκευής γυμναστηρίου και ταρτάν. Ζητάμε μόνο την μελέτη, όπως το ίδιο κάναμε και με το ταρτάν που έχουμε μπροστά μας για ανακατασκευή. Θα διεκδικήσουμε από την νέα κυβέρνηση τα αυτονόητα, να χρηματοδοτήσει δηλαδή έργα που έχουν να κάνουν με την νεολαία. Μπορεί να υλοποιηθεί όλο αυτό και να γίνει και πάλι το στάδιο το Σερρών ένας χώρος παιδείας, πολιτισμού, προβολής και οικονομικός πυλώνας της πόλης.”

Στο αγωνιστικό μέτωπο οι επιτυχίες συνεχίζονται για τα Σερραϊκά χρώματα. Την προσεχή Κυριακή (9/02) ο Κώστας Γεννίκης, αθλητής σφαιροβολίας του ΟΦΚΑ Σερρών και του Γιάννη Φραγγόγλου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την πόλη στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου K20 της Κωνσταντινούπολης.

Την ίδια στιγμή ένας άλλος αθλητής του ΟΦΚΑ Σερρών, ο εμποδιστής Χρήστος Ρούμτσιος διαπρέπει στο αγώνισμα των 60 μέτρων μετ’εμποδίων, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στο συγκεκριμένο αγώνισμα σε αγώνα της κατηγορίας Κ18. Ο χρόνος του, 8.06, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον του αθλητή καθώς πλησίασε αισθητά (μόλις 13 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω) το πανελλήνιο ρεκόρ του Κώστα Δουβαλίδη επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδος και σταθερά ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως. Με τους ρυθμούς που κινείται και εξελίσσεται ο Σερραίος Χρήστος Ρούμτσιος, φαίνεται πως τα αγωνίσματα των εμποδίων βρήκαν τον νέο τους διάδοχο. Προπονητής του νεαρού αθλητή είναι ο Παναγιώτης Γούλας.

Τέλος τα δύο μεγάλα αθλητικά σωματεία της πόλης, ΟΦΚΑ Σερρών και ΓΣ Σέρρες 93’ θα κόψουν την καθιερωμένη τους βασιλόπιτα και θα βραβεύσουν τους αθλητές που διακρίθηκαν το 2019. Στις 7 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 μ.μ. στο Εστιατόριο Ελλήνων Γεύσεις ο ΓΣ Σέρρες 93’ και στο Philippos Xenia Hotel ο ΟΦΚΑ Σερρών, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 18:30.

Αναλυτικά οι ελληνικές παρουσίες στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης

Άνδρες Κ20

60 μ.: Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΓΟ Γιάννης Παλάσκας)

60 μ. εμπ.: Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή), Ηλίας Τοτολίδης (ΑΓΕΣ Κάμειρος),

Επί κοντώ: Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης), Σωτήρης Χυτάς (ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας)

Σφαιροβολία: Κώστας Γενίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες)

Γυναίκες Κ20

60 μ.: Μαρκέλα Παπανδρέου (ΣΑΚΑ)

800 μ.: Έλλη- Ευτυχία Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ)

Υψος: Σάντυ Παπακώστα (ΟΦΚΑ Περιστερίου)

Επί κοντώ: Αναστασία Ρέτσα (ΑΣ Μεσογείων Αμεινίας), Εύα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος ΓΣ)

Μήκος/Σφαιροβολία: Αναστασία Ντραγκομίροβα (Κένταυρος Χαλκιδικής)

Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραικός ΓΣ), Μαρία Καβαλιέρου (ΑΕΚ)

Share