Σέρρες: Στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή το κατάστημα IQOS της Παπαστράτος

Σέρρες: Στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή το κατάστημα IQOS της Παπαστράτος

Το IQOS και ένα μέλλον χωρίς τσιγάρα

Το νέο πρότζεκτ της «Παπαστράτος», της μεγαλύτερης εταιρίας καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα και θυγατρικής της «Philip Morris» φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της κακής συνήθειας του καπνίσματος. Απευθύνεται σε καπνιστές και φιλοδοξεί να αλλάξει την σχέση τους με το τσιγάρο.

Εγκαινιάστηκε το πρώτο κατάστημα IQOS στο κέντρο των Σερρών. Μίνιμαλ, χαλαρό και συνάμα high tech, το περιβαλλον που δημιουργησαν οι designers για το IQOS store, ωστε όποιος το επισκεφτεί στον πεζόδρομο της Κ. Καραμανλή να το απολαύσει! Η μεγάλη επένδυση στην «Παπαστράτος» έκλεισε έναν χρόνο και προχωράει, φτάνοντας τα 23 καταστήματα, με το νέο καπνικό προϊόν από το μέλλον… να το βρίσκουμε πλέον, στο Σερραϊκό παρόν!

Στα εγκαίνια του καταστήματος παραβρέθηκε ο διευθυντής Ρυθμιστικών Υποθέσεων-Προϊόντα Μειωμένου Κινδύνου της «Παπαστράτος» κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος καθώς και πολλοί περιφερειακοί διευθυντές της εταιρίας.

Τι είναι το IQOS

  • Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον.
  • Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού.
  • Βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOTBURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα.
  • Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της PhilipMorris International στην Ελβετία.
  • Το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.

Τα 3 χαρμάνια: Amber – Πλούσια, Yellow – Αρωματική, Turquoise – Μέντα

Αποτέλεσμα: ο χρήστης λαμβάνει τη νικοτίνη που χρειάζεται και ταυτόχρονα επειδή δεν υπάρχει καύση, δεν παράγεται πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα. Δεν παράγονται δηλαδή οι ουσίες που προκαλούν βλαβερές παθήσεις στον οργανισμό. Οι καπνιστές όμως δεν του δίνουν credits μόνο γι’ αυτό… Με το IQOS ο «καπνός» που εκλύεται στην ατμόσφαιρα είναι αερόλυμα που διαλύεται σε δευτερόλεπτα και δεν αφήνει ίχνος της άσχημης μυρωδιάς που αφήνει το συμβατικό τσιγάρο.

“HEETS FROM MARLBORO”. Οι ράβδοι καπνού για το IQOS. Θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόκειται για «επανάσταση» στην καπνοβιομηχανία αλλά και στο «επιχειρείν». Όχι μόνο για τα οφέλη που προσφέρει η αυτή συσκευή αλλά για το νέο τρόπο καπνίσματος που λανσάρει. Μία επανάσταση που η προετοιμασία της κράτησε 10 χρόνια και κόστισε σε έρευνες επιστημονικού πεδίου πάνω από 2 δις ευρώ. Απασχολώντας χιλιάδες επιστήμονες διαφορετικού κλάδου με σκοπό να ερευνήσουν εξονυχιστικά όλες τις παραμέτρους της νέας αυτής καινοτομίας.

Δικό σου στυλ με τα πολύχρωμα cups. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Τόκιο μετά την κυκλοφορία του, άνοιξαν και νέες επιχειρήσεις, 8 εργοστάσια για την ακρίβεια που κατασκευάζουν αξεσουάρ για το IQOS! Από πολύχρωμα καπάκια, θήκες, αυτοκόλλητα με αστεράκια ώστε ο καθένας να έχει το IQOS που ταιριάζει στο στυλ του. Έτσι, διευρύνεται και το καταναλωτικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Το IQOS στη διεθνή και στην ελληνική αγορά

  • Σήμερα κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες.
  • Το 2016 ήρθε και στην Ελλάδα, όπου αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα.

IQOS και ηλεκτρονικά τσιγάρα

  • Τόσο το IQOS όσο και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι καινοτόμα προϊόντα, κατά πολύ διαφορετικά από τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, δεδομένου ότι για την χρήση και των δύο κατηγοριών προϊόντων δεν απαιτείται καύση.
  • Όμως έχουν και σημαντικές διαφορές, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.

Η συσκευή διατίθεται σε τιμή προσφοράς, δηλαδή, 50 ευρώ και περιλαμβάνει δύο πακέτα με 20 ράβδους καπνού το καθένα.

Η Παπαστράτος σήμερα

Η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρία της Philip Morris International (PMI), είναι η μεγαλύτερη εταιρία καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα. Με έδρα τον Ασπρόπυργο, η εταιρία προσφέρει περίπου 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας στις παραγωγικές και διοικητικές της εγκαταστάσεις.

Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Παπαστράτος περιλαμβάνει το κορυφαίο παγκοσμίως σήμα Marlboro, το Philip Morris, το L&M, τον ιστορικό ΑΣΣΟ, αλλά και το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS.

Διαθέτει στην Ελλάδα περίπου 25.000 άμεσους και έμμεσους εμπορικούς συνεργάτες και 900 προμηθευτές, ενώ η PMI είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών καπνών αγοράζοντας άνω του 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών με τριετείς δεσμεύσεις (οι τελευταίες τα έτη 2013-2015 και 2016-2018).

Με μια ιστορία 86 χρόνων στην ελληνική αγορά, η Παπαστράτος συνεχίζει τη δυναμική επιχειρηματική της πορεία στηρίζοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Δυναμική επιχειρηματική πορεία

Με την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από το 2003 σε υποδομές, στο εργοστάσιο της εταιρίας στον Ασπρόπυργο, στους ανθρώπους και τα σήματά της, αλλά και σε σημαντικές κοινωνικές ενέργειες καθώς και στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων, η Παπαστράτος διαθέτει σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια της PMI στην Ευρώπη. Διασφαλίζει, έτσι, δυναμική επιχειρηματική ανάπτυξη, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και περαιτέρω ευκαιρίες εξέλιξης για τους 800 εργαζομένους της.

Η τελευταία νέα επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2017. Η Παπαστράτος μετατρέπει το εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για το IQOS και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή του IQOS, οι οποίες θα προστεθούν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά.

Στήριξη της ελληνικής καπνοκαλλιέργειας

Η Παπαστράτος ιστορικά αγοράζει την μεγαλύτερη ποσότητα ελληνικών ανατολικών καπνών. Το 2013 η μητρική εταιρία ΡΜΙ υπέγραψε Συμφωνία Συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση δεσμευόμενη να αγοράζει το 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών για την τριετία 2013-2015. Η Συμφωνία ανανεώθηκε το 2016 για άλλη μία τριετία (έως το 2018). Η Συμφωνία αυτή αυξάνει την προβλεψιμότητα του οικονομικού περιβάλλοντος για τους 30.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες στη χώρα και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας καπνών για τη λειτουργία της ΡΜΙ παγκοσμίως. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η Συμφωνία αυτή εγγυάται τη διαρκή βελτίωση της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών μέσω σύγχρονων αγρονομικών προγραμμάτων, ποικιλιών υψηλής παραγωγικότητας, εκμηχάνισης της συγκομιδής, καινοτόμων συστημάτων ξήρανσης και κυρίως διαρκούς εκπαίδευσης των καλλιεργητών.

Η δημοσίευση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση προτροπή χρήσης του προϊόντος. Η συσκευή ανήκει στα προϊόντα καπνού και συνεπώς απαγορεύεται η χρήση της από άτομα κάτω των 18 ετών.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr