Ρυθμιστής στην αδειοδότηση του Παναθηναϊκού ο Ταυλαρίδης!

Ρυθμιστής στην αδειοδότηση του Παναθηναϊκού ο Ταυλαρίδης!

Ο δικηγόρος, Πάρης Ατλαμάζογλου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Στάθη Ταυλαρίδη, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3  για τις οφειλές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τον πελάτη του, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 150.000 ευρώ συν τους τόκους και οι οποίες πρέπει να εξοφληθούν ή να διακανονιστούν για να πάρουν οι “πράσινοι” αδειοδότηση. Η πρόταση του “τριφυλλιού” ήταν 20 δόσεις, δηλαδή 7.500 την δόση, με την απάντηση της πλευράς του ποδοσφαιριστή να είναι πως “ο Στάθης δεν είναι… Κωτσόβολος”. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Γα το θέμα των οφειλών (150.000 ευρώ το κεφάλαιο, συν τους τόκους) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Στάθη Ταυλαρίδη: «Υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας μέχρι την περασμένη Δευτέρα. Τότε διακόψαμε κάθε επικοινωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από υπαιτιότητά της, γιατί θέλησαν ν” αναιρέσουν τα κεκτημμένα. Υπάρχει μία απόφαση που πρέπει να γίνει σεβαστή. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει συμφωνήσει κι έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο. Εκεί υπάρχουν δύο όροι: Ο πρώτος λέει ότι ο ποδοσφαιριστής λαμβάνει τα χρήματα καθαρά και αυτό σημαίνει αποφορολογούμενα. Ο δεύτερος ορίζει ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις επιβαρύνουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Άρα λοιπόν, προς τι τόση συζήτηση και τόση διένεξη από πλευράς της ΠΑΕ για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης αφού το έχει συνομολογήσει και το έχει υπογράψει στο συμβόλαιο».

Για το αν έχει γίνει γίνει προσπάθεια να βρεθεί σημείο επαφής και διακανονισμός: «Αντιλαμβάνεστε ότι για να φτάσουμε εδώ, έχει γίνει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Πλην όμως όλες οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες γιατί η ΠΑΕ ήθελε να υπογράψουμε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του ποδοσφαιριστή και της ΠΑΕ, το οποίο να ορίζει της δόσεις που θα πάρει τα χρήματα ο παίκτης. Αυτό δεν δεχτήκαμε γιατί έχω κακό προηγούμενο με την ΠΑΕ. Όσες φορές έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό ο πελάτης μου, δεν τηρείται. Δεν τηρούνται οι ημερομηνίες καταβολής των δόσεων. Οπότε φτάνουμε σχεδόν σε ένα σημείο να παρακαλάμε για τα χρήματα μας. Η πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν να να πληρωθεί σε 20 δόσεις κι εγώ τους απάντησα “Ο Στάθης δεν είναι… Κωτσόβολος”. Να κάνουμε μια συμφωνία, να σας βοηθήσουμε αλλά βοηθήστε μας κι εσείς. Εγώ αντιλήφθηκα πως δεν είχαν πρόθεση να βοηθήσουν. Οπότε φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Γίνεται πολύς λόγος για την εισφορά αλληλεγγύης αλλά κακώς γίνεται από τις ΠΑΕ. Το θέμα για μένα είναι ξεκάθαρο. Έχουν συμβληθεί με τους ποδοσφαιριστές, ώστε να λαμβάνουν τα χρήματα τους καθαρά. Είναι ξεκάθαρο, τα λαμβάνουν αποφορολογούμενα. Η εισφορά αλληλεγγύης αποτελεί φόρο και αυτό το έχει κρίνει η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, οποιαδήποτε παρέκκλιση είναι παράνομη και αβάσιμη».

Για το αν εφαρμόζεται στους παίκτες η καταβολή της εισφοράς αλληλεγγύης: «Οι ποδοσφαιριστές κάνουν χρήση μιας εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών όπου λέει για μίνιμουμ 20%. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΠΑΕ δεν πρέπει να πληρώσει τον υπόλοιπο φόρο. Είναι άλλο θέμα η φορολογική υποχρέωση του καθενός εξ υμών προς το κράτος, διαφορετικό θέμα η συμβατική υποχρέωση της ΠΑΕ έναντι του ποδοσφαιριστή. Στη προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι ξεκάθαρο: ο παίκτης πρέπει να λάβει τα χρήματα του αποφορολογούμενα, όχι γιατί το ζητάει ο ίδιος ή το επιβάλλουμε εμείς αλλά γιατί αυτό έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί με την ΠΑΕ. Πλέον έχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας με την ΠΑΕ εφόσον η στάση της δεν είναι η πρέπουσα. Έχει γίνει ήδη επαφή με την επιτροπή αδειοδότησης και θα κατατεθεί αναφορά για τα οφειλόμενα ποσά και μέχρι αύριο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει προθεσμία για να εξοφλήσει, τα ποσά του έτους 2016. Όχι, για το 2017 γιατί έχει ασκήσει έφεση και δικαστεί 11 Απριλίου».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr