Ρίστιτς: “Λίγο τύχη και θα έρθουν και τα αποτελέσματα”

Ρίστιτς: "Λίγο τύχη και θα έρθουν και τα αποτελέσματα"

Ένας ξένος τερματοφύλακας… διαφορετικός από τους άλλους ξένους παίκτες του Ελληνικού ποδοσφαίρου υπερασπίζεται εδώ και λίγες μέρες την εστία του Πανσερραϊκού. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον Μποριβόγιε Ρίστιτς από τους άλλους ξένους ποδοσφαιριστές που βγάζουν το…ψωμί τους στη χώρας μας; Ο 33χρονος Σέρβος τερματοφύλακας αποκάλυψε πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της ζωής του σε συνέντευξη που έδωσε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών όπου μίλησε για την Ελληνίδα μητέρα του, το ξενοδοχείο του στην Κατερίνη, για την αγάπη του για τα αρχαία Ελληνικά και την ιστορία αλλά και για το θαυμασμό του προς το πρόσωπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

-Για τις συνθήκες στη νέα του ομάδα:

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, είναι μια πολύ όμορφη πόλη, βρήκα πολύ καλές συνθήκες και κλίμα στην ομάδα και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη»

-Για το ξεκίνημα της καριέρας του:

– «Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 χρονών από την πόλη Λέτσκοβατς στην οποία γεννήθηκα και από την ομάδα που λέγεται Ντουμποσίτσα (Dubocica). Μια ομάδα που έχει ακριβώς τα ίδια χώματα με τον Πανσερραϊκό. Θα ήθελα πολύ να μείνω πολλά χρόνια στις Σέρρες και ο Πανσερραϊκός να είναι η τελευταία ομάδα στην καριέρα μου. Θα το ήθελα αφού και η μητέρα μου έχει Ελληνικές ρίζες, είναι από τη Βέροια. Μακάρι να κρεμάσω τα γάντια μου στην Ελλάδα. Η μητέρα μου έχει να έρθει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Είναι πολύ ευτυχισμένη που παίζω σε μια Ελληνική ομάδα αφού το μισό μου αίμα είναι Ελληνικό. Έχω αλλάξει μέχρι στιγμής 14 διαφορετικές ομάδες. Πολλοί με ρωτούσαν γιατί άλλαζα κάθε χρόνο ομάδες και τους έλεγα ότι έτσι το έφερε η τύχη. Από όλες τις ομάδες έχω πολύ καλές αναμνήσεις και πιστεύω το ίδιο έχουν και οι ομάδες και από μένα που με επέλεξαν. Ζω για το ποδόσφαιρο, αναπνέω για το ποδόσφαιρο και μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι καθημερινά με αυτό. Ήμουν πέντε χρόνια στη Κοκαρίτσκι, πήρα μαζί της πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο στη Σερβία, έπαιξα στην Ευρώπη, είναι η αγαπημένη μου ομάδα κι ελπίζω και ο Πανσερραϊκός να γίνει η αγαπημένη μου ομάδα»

-Για τη μεταγραφή του στο Ισραήλ:

«Είχα πάει πολύ μικρός 19χρονών στο Ισραήλ, υπήρχε αναταραχή εκείνη την περίοδο, δεν έπαιξα πολύ αλλά με βοήθησε στην καριέρα μου».

-Για τη Σερβική ποδοσφαιρική σχολή:

«Στη Σερβία ασχολούνται πολύ με το ποδόσφαιρο, έχουμε πολύ καλή σχολή ποδοσφαίρου και καλή για τερματοφύλακες αλλά και στην Ελλάδα έχει τέτοια σχολή κι έχετε καλούς τερματοφύλακες όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης ενώ και ο προπονητής μου στον Πανσερραϊκό (Σ.Σ. ο Παναγιώτης Διλμπέρης) ξέρω ότι ήταν καλός τερματοφύλακας. Επίσης έμαθα ότι ο πρώτος ξένος παίκτης στην ιστορία του Πανσερραϊκού ήταν Σέρβος τερματοφύλακας, ο Μλάντεν Φορτούλα. Ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα στις Σέρρες».

-Για τις επιχειρηματικές του κινήσεις

«Όλα αυτά τα χρόνια που έπαιξα ποδόσφαιρο μάζεψα κάποια χρήματα και κάποια στιγμή βρέθηκα στην Κατερίνη και δημιούργησα στην παραλία Κατερίνης ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. Για να είμαι και κοντά στη Βέροια όπου εκεί βρίσκονται συγγενείς μου και με τραβάει και το… αίμα εκεί. Πολλοί στη Σερβία με ρωτούσαν γιατί κάνω μια επένδυση στην Ελλάδα σε μια περίοδο κρίσης και τους απάντησα ότι εμείς στη Σερβία έχουμε 30 χρόνια κρίση και είναι φυσιολογικό να έρθω να κάνω κάτι εδώ που έρχονται περίπου όλοι οι Σέρβοι για διακοπές αφού ξέρουν ότι σε αυτή τη χώρα θα περάσουν καλά».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ…

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr