Ρίστιτς: “Έχω ζητήσει να μην παίζω – Δεν τηρούσε τους κανόνες η διοίκηση”

Ρίστιτς: "Έχω ζητήσει να μην παίζω - Δεν τηρούσε τους κανόνες η διοίκηση"

Για την έλλειψη κανόνων στον Πανσερραϊκό, για ποδοσφαιριστές που γκρίνιαζαν για τη θέση που αγωνίζονταν, αλλά και για τις επανειλημμένες εκκλήσεις στη διοίκηση για το θέμα του Στέβιτς μίλησε ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Μποριβόγιε Ρίστιτς.

Η συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5:

Τι δεν πήγε καλά φέτος στον Πανσερραϊκό;

«Το γενικότερο περιβάλλον στην Ελλάδα είναι δύσκολο, κυρίως οικονομικά. Οι διοικούντες δεν τηρούν τους κανόνες. Ολα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι, όταν είχαμε κυρίως νεαρούς παίκτες στο ρόστερ, 22-23 ετών. Για μένα δεν είναι βεβαίως νεαροί, αλλά έλειπε η εμπειρία. Το δεύτερο σημαντικό ήταν το θέμα με τον Στέβιτς».

Τι έφταιξε για το θέμα του Στέβιτς και τα τροφεία του;

«Το σίγουρο είναι ότι δεν έφταιγε ο παίκτης. Είναι φίλος μου και τον αγαπώ. Προσπάθησα να μιλήσω
με την ιδιοκτησία, γιατί έπρεπε πρωτίστως να έχουν ελέγξει το καθεστώς της μεταγραφής του. Όλοι έλεγαν ότι είναι καλά το θέμα με τον παίκτη, αλλά αποδείχθηκε ότι τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ειδικά, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, κι όταν το νέο αφεντικό είπε ότι δεν πληρώνει, οι παίκτες δεν ήταν χαρούμενοι».Δεν έλειπαν και τα οικονομικά προβλήματα;

«Σε όλα αυτά έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα, αλλά και σοβαρά ζητήματα όπως με την έλλειψη προπονητικού κέντρου. Προσωπικά, έχω ζητήσει να μην παίζω πλέον, βλέποντας την όλη κατάσταση».

Οι ευθύνες των ποδοσφαιριστών σε όλη αυτή την κατάσταση;

«Δεν ρίχνω τις ευθύνες μόνο στη μία πλευρά, απλά έβλεπα ποδοσφαιριστές, που γκρίνιαζαν για τις θέσεις τις οποίες έπαιζαν και γενικά δεν τηρούνταν οι εσωτερικοί κανόνες από την πλευρά της διοίκησης. Άποψη μου είναι ότι δεν υπήρχε σεβασμός στα πρόσωπα των παικτών. Περιμέναμε να πληρωθούμε, αλλά δεν γινόταν τίποτα».

Το δικό σου μέλλον από εδώ και πέρα;

«Από τη στιγμή, που είμαι τρεις μήνες απλήρωτος, είμαι ελεύθερος. Έπαιξα για πρώτη φορά στη Β’ εθνική. Πάντως, θέλω να μείνω στην Ελλάδα. Είχα πρόταση από τη Σλοβακία (σ.σ. Τέπλιτσε), αλλά προτίμησα να μην πάω».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr