ΠΣΑΠ: Αίτημα στην Football League για από κοινού προσφυγή στο ΣτΕ

ΠΣΑΠ: Αίτημα στην Football League για από κοινού προσφυγή στο ΣτΕ

Επιστολή με αποδέκτη τον πρόεδρο της Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκου, απέστειλε ο ΠΣΑΠ, ζητώντας την απο κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αδικία που γίνενται στις ομάδες της κατηγορίας.

Η Football League δεν ήταν στην ατζέντα της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων την προηγούμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, με τους ποδοσφαιριστές και τις οικογένειες του να μένουν για ακόμα μια εβδομάδα στο περιθώριο. Ο ΠΣΑΠ στέκεται στο πλευρό των παικτών και με διάφορες ενέργειες προσπαθεί να αφυπνίσει τους αρμόδιους φορείς για να παρθεί μια οριστική αλλά και θετική εξέλιξη γύρω από αυτό το θέμα που έχει προκύψει, εδώ και έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο της Ένωσης της Football League, Λεωνίδα Λεουτσάκο, μέσω της οποίας τον καλέι απο κοινού για να προσφύγουν στο ΣτΕ, με αίτημα την ακύρωση της ΚΥΑ που διατηρεί την κατηγορία ανενεργή.

Η ενημέρωση του ΠΣΑΠ:

«Αίτημα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Ύστερα από την έκδοση της από 29.01.2021 με αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877 ΚΥΑ, στην οποία για ακόμα μία φορά ουδεμία πρόβλεψη γίνεται για την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Football League, ο ΠΣΑΠ απέστειλε σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 & Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2 – Football League) κύριο Λεωνίδα Λεουτσάκο, μέσω της οποίας τον καλούμε όπως από κοινού προσφύγουμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της εν λόγω ΚΥΑ και τη χορήγηση προσωρινής διαταγής προκειμένου για την άμεση έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος.

Η διάκριση που υφίστανται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Football League, σε σχέση με εκείνους των Super League 1 & Super League 2, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται επαγγελματικά πρωταθλήματα και κατ’ επέκταση επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δύο ταχυτήτων, χωρίς καμία δικαιολογητική βάση, αφού οι ΠΑΕ και των τριών επαγγελματικών κατηγοριών έχουν υπογράψει και τηρούν το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο. Η διάκριση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση όλων των εμπλεκομένων φορέων δεν είναι ανεκτή από τον ΠΣΑΠ και τα μέλη του.

Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι δεν είναι ανεκτή και από όλους όσους τα στελεχώνουν, συμπεριλαμβανομένης και της Ένωσης Super League 2 – Football League».

Share