«Πρωταθλητής» ο πολυαθλητικός Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. στην Ελληνική Περιφέρεια!

«Πρωταθλητής» ο πολυαθλητικός Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. στην Ελληνική Περιφέρεια!

Ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. ανακηρύσσεται σε «πρωταθλητή» της Ελληνικής περιφέρειας, καθώς διαθέτει, τα περισσότερα τμήματα και αθλητές, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

H Γ.Γ.Α., δημοσιοποίησε την λίστα των συλλόγων, με τα περισσότερα αθλήματα και τους αθλητές, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Με τον Πανσερραϊκό Μ.Γ.Σ. να ανακηρύσσετε σε «πρωταθλητή» των περιφερειακών πολυαθλητικών συλλόγων!

Ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. είναι ο πρώτος σύλλογος της Ελληνικής Περιφέρειας, μετά τις ομάδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, αφού διαθέτει 12 τμήματα, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, απασχολώντας 11 προπονητές και 1.782 αθλητές.

Αναλυτικά, τα σωματεία που καλλιεργούν τα περισσότερα αθλήματα με την απαιτούμενη Ειδική Αναγνώριση είναι τα εξής:

 •  ΑΕΚ με 19 αθλήματα (18 προπονητές, 708 αθλητές)
 •  Παναθηναϊκός με 16 αθλήματα (18 προπονητές, 1.664 αθλητές)
 •  ΠΑΟΚ με 15 αθλήματα (27 προπονητές, 1.896 αθλητές)
 •  Ολυμπιακός με 15 αθλήματα (33 προπονητές, 1.628 αθλητές)
 •  Άρης με 14 αθλήματα (23 προπονητές, 2.053 αθλητές)
 •  ΧΑΝΘ με 13 αθλήματα (13 προπονητές, 1.727 αθλητές)
 •  Πανσερραϊκός με 12 αθλήματα (11 προπονητές, 1.782 αθλητές)
 •  Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 12 αθλήματα (11 προπονητές, 1.012 αθλητές)
 •  Άρης Νίκαιας με 11 αθλήματα (20 προπονητές, 468 αθλητές)
 •  Πανελλήνιος με 10 αθλήματα (10 προπονητές, 608 αθλητές)
 •  Μίλωνας με 10 αθλήματα (19 προπονητές, 1.060 αθλητές).

Μόνο πίσω απο τον Άρη και τον ΠΑΟΚ, ο Πανσερραϊκός σε σύνολο αθλητών!

Η Σερραϊκή ομάδα διαθέτει και έναν εντυπωσιακό αριθμό αθλητών, αφού στον σύλλογο των «Λιονταριών», είναι εγγεγραμμένοι 1.782 αθλητές, με μοναδικές ομάδες στην χώρα, που ξεπερνούν αυτό του νούμερο, είναι ο Άρης με 2.053 αθλητές και ο ΠΑΟΚ με 1.896 αθλητές.

Ο Πανσερραϊκός Μ.Γ.Σ. διαθέτει επιπλέον 6 τμήματα που αναμένουν αναγνώριση!

Αυτή την στιγμή ο Πανσερραϊκός έχει 12 τμήματα, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, απο το Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού και δείχνει ο,τι ο σύλλογος είναι ακμαίος και ενεργός σε πολλά απο τα ολυμπιακά αθλήματα παγκοσμίως. Όμως οι «κόκκινοι», δραστηριοποιούνται σε ακόμα έξι τμήματα, που ενισχύουν το «Ευ Αγωνίζεθαι», στην αθλητική κοινωνία των Σερρών και πρέπει να αναφερθούν.

Το τμήμα Δρομέων Υγείας, τα Robot Sports, τα E-Sports, το Χόκεϊ επι πάγου, το Τριάθλο και το νέο τμήμα Μπάντμιντον. Όλα αυτά τα τμήματα είναι επίσημα και ενεργά αλλά επειδή δεν υπάρχουν αναγνωρισμένες Εθνικές Ομοσπονδίες σε κάποια σπορ ή τεχνοκρατικά ζητήματα σε κάποια άλλα, δεν έχει προχωρήσει η ΓΓΑ στην αναγνώριση και των αντίστοιχων ομάδων.

Φυσικά και ο Μ.Γ.Σ.Π.-ΑμεΑ, είναι ηγέτης στους εγγεγραμμένους  συλλόγους

Μια μεγάλη πρωτιά επίσης για τα «λιοντάρια» συναντάμε και στην επίσημη αθλητική αναγνώριση απο την ΓΓΑ, των 5 αθλημάτων ΑμεΑ (Στίβος, Κολύμβηση, Μπότσια, Άρση βαρών σε πάγκο και μπάσκετ με αμαξίδιο). Ο ιστορικός Σερραϊκός σύλλογος, αποδεικνύει εμπράκτως με τα συγκεκριμένα τμήματα, την αγάπη για τα σπορ και την αληθινή φροντίδα, προς τους αθλητές με αναπηρίες. Είναι σημαντικό να καταγραφεί, οτι κανένα Ελληνικό ιστορικό σωματείο, δεν διατηρεί στις τάξεις του, τμήματα ΑμεΑ και απο τα 28 συνολικά εγγεγραμμένα αυτή την στιγμή, μόλις τρία έχουν αναγνωριστεί σε παραπάνω απο μια αντίστοιχες ομοσπονδίες.

Η ανοδική πορεία και η Ευρωπαϊκή καταξίωση στην EMCA

Μόνο περηφάνια για την διοίκηση του Μ.Γ.Σ. Πανσερραικός και του Μ.Γ.Σ.Π-ΑμεΑ, και φυσικά για τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Τάσου Παναγιώτου. Για να είναι ο Σερραϊκός σύλλογος μέσα στους κορυφαίους της χώρας απαιτείται, συνεχής προσπάθεια, καθώς η ένταξη στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α. δεν είναι εύκολη διαδικασία, και περνά απο διαρκείς ελέγχους.

Η Ευρωπαϊκή καταξίωση με την είσοδο της ομάδας στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA) και η συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus + σε ετήσια βάση εδώ και δυο χρόνια αποτελεί ένα λαμπερό παράσημο για τον ιστορικό Πανσερραϊκό!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr