Προς αναβολή οι εκλογές της ΕΠΣ Σερρών-Ξέσπασμα Κώστα Βότση!

Προς αναβολή οι εκλογές της ΕΠΣ Σερρών-Ξέσπασμα Κώστα Βότση!

Πέντε ημέρες πριν απο τις πολύπαθες εκλογές της ΕΠΣ Σερρών…που έχουν καταντήσει κακόγουστο αστείο με τις συνεχόμενες αναβολές (τώρα δεν υπάρχουν covid περιορισμοί), το ΔΣ της ένωσης συνεδριάζει αυτή την ώρα εσπευσμένα για να εξεταστεί η επιστολή-αίτημα σωματείων εκτός μητρώου (θα κοινοποιηθούν μετά την συνέλευση τα ονόματα των σωματείων όπως ενημερωθήκαμε) που ζητούν την αναβολή της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών στις 30/6.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε χθες, ως ανεπίσημη δημοσιογραφική πληροφορία και επιβεβαιώθηκε απο κάποιους παράγοντες, οτι πράγματι ορισμένα σωματεία θέλουν, να αναβληθούν εκ νέου οι εκλογές, -εν προκειμένω λίγο μετά τις 30/6- που φημολογείται οτι ενδεχομένως να εξεταστούν οι νέες αιτήσεις των σωματείων και να ενταχθούν στο αθλητικό μητρώο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο, να μεγαλώσει η εκλογική βάση των 25 σωματείων που έχουν ήδη ενταχθεί και μόνον αυτά διατηρούν δικαίωμα ψήφου την δεδομένη χρονική στιγμή.

Πριν απο μερικούς μήνες σε αντίστοιχη περίπτωση ανεπίσημων παρακλήσεων σωματείων απο την διοίκηση της ΕΠΣ Σερρών για αναβολή των εκλογών (στις 31/3), δεν εισακούστηκαν τα παράπονα και κατά δήλωση τότε, του προέδρου στο SSN, τονίστηκε οτι: «οι εκλογές δεν αλλάζουν ημερομηνία». Βέβαια λίγες μέρες μετά μας πρόλαβε…ο κορωνοϊος, αφού η ΠΕ Σερρών μπήκε σε έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας στις αρχές Μαρτίου και έτσι οι εκλογές αναβλήθηκαν για τις 30/6.

Οι τότε διαμαρτυρίες των σωματείων είχαν νόημα, διότι η πλατφόρμα της ΓΓΑ για την εγγραφή νέων μελών στο Μητρώο, ήταν να επανεκκινήσει μετά τις 20/4 (πράγμα που συνέβη) και έτσι υπήρχε η προσδοκία, ότι όσα σωματεία διόρθωσαν τα στοιχεία τους ή υπέβαλλαν απο την αρχή αιτήσεις στο διάστημα που ήταν κλειστό το σύστημα ή απο τις 20/4 κι έπειτα θα είχαν το περιθώριο να αναγνωριστούν και να συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιουνίου.

Όμως καμία νέα ένταξη δεν συνέβη ποτέ, διότι όσο υπάρχουν ανοιχτές εκλογικές διαδικασίες σε αθλητικές ομοσπονδίες ή ενώσεις…δεν θα δοθεί απο την πολιτεία, το «πράσινο φως» στα αιτούντα σωματεία, ώστε να αναγνωριστούν και να έχουν δικαίωμα ψήφου. Επομένως η αδικία της μειωμένης εκλογικής βάσης, θα παραμείνει εως ότου κλείσουν όλες οι αθλητικές εκλογές στην χώρα.

Σύμφωνα με τα εως τώρα δεδομένα και με οτι έχει συμβεί τους προηγούμενους μήνες, μοιάζει απίθανο να αλλάξει κάτι και να προστεθούν νέες Σερραϊκές ομάδες με δικαίωμα ψήφου, στο επόμενο διάστημα. Αυτό είναι δυσάρεστο μεν αλλα δεν προκύπτει απο πουθενά να αλλάξει δε, γι’αυτό και είναι κάτι που προκαλεί δυσφορία, σε πολλά σωματεία και μέλη της ένωσης, εντός ή εκτός μητρώου…απο το σημερινό έκτακτο ΔΣ, που θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία των εκλογών κανονικά.

Ήδη ο έμπειρος παράγοντας κ. Βότσης που είναι εκλεγμένος και θα κατεβεί εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη Κατσαβάκη αυτή την φορά εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του προς την τωρινή διοίκηση με ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

Κώστας Βότσης απο την ανάρτηση του:

Το να μην έχεις την αξιοπρέπεια να δεχθείς μια ήττα, τον να μην σέβεσαι τους θεσμούς που μάλιστα έχεις υπηρετήσει ως πρόεδρος, τον να μην σέβεσαι τα σωματεία και τους παράγοντες τους που μοχθουν καθημερινά για τις ομάδες τους και το ποδόσφαιρο, είναι δικαίωμά σου. Δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να κοροϊδεύεις τα σωματεία βάζοντας τα να υπογράψουν ένα χαρτι και καλά για να ψηφίσουν ενώ μ αυτό ζητάς αναβολή εκλογών. Είναι χιλιοειπωμενο από τον υπουργό ότι δεν θ ανοίξει καμία πλατφόρμα της ΓΓΑ όσο υπάρχουν εκκρεμούν εκλογικές διαδικασίες. Τους κοροϊδεύετε κύριοι και σίγουρα α το βρείτε μπροστά σας. Δεν θα σας αφήσουμε στην κρίση των σωματείων αλλά σίγουρα και στην κρίση της δικαιοσύνης εκεί που σας στείλουν πολλά σωματεία βλέποντας να κινδυνεύει να χαθεί άλλη μια χρονιά γιατί δεν θέλετε να καταλάβετε ότι χάσατε. Ο ορατός κίνδυνος μη διεξαγωγής Πρωταθλημάτων θα φέρει θύελλα αντιδράσεων από τα σωματεία και τότε… Ουε κι αλλοίμονο σας…

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr