Προετοιμάζεται ο Πανσερραϊκός για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Προετοιμάζεται ο Πανσερραϊκός για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Ο Πανσερραϊκός έχει ήδη έτοιμο πλάνο προώθησης εισιτηρίων διαρκείας και περιμένει το πράσινο φως από την πολιτεία. Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο οικονομικές ζώνες και εξετάζεται και τρίτη, ενώ σε περίπτωση κλειστών γηπέδων, θα υπάρχει ανταπόδοση με την παροχή αγώνων σε live streaming υπό προϋποθέσεις.

Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα είναι κάτι που απασχολεί τις ομάδες, καθώς τα έσοδα την φετινή χρονιά είναι αρκετά μειώμενα σε σχέση με άλλες χρονιές, με τον Πανσερραϊκό να περιμένει την τελική απόφαση της Κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.  Κοινή στόχευση, όπως τόνισαν οι δύο Υφυπουργοί, η επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς καμία έκπτωση στους όρους ασφάλειας έναντι του κορωνοϊού.

Το παρών στην σύσκεψη έδωσε ο πρόεδρος και αντιπροσωπείας της Super League αλλά εκπρόσωποι των εταιριών διάθεσης εισιτηρίων, TicketMaster και Viva. Η Super League 2 αλλά και η Football League, θα κινηθούν στο ίδιο μοτίβο με την μεγάλη κατηγορία, όταν και εφόσον βγει μια οριστική απόφαση, με τον Πανσερραϊκό να παρακολουθεί στενά την υπόθεση, προσπαθώντας να φτιάξει και ένα εναλλακτικό πλάνο, σε περίπτωση που δεν υπάρχει θετική απάντηση από την Πολιτεία. Οι άνθρωποι των «Λιονταριών» έχουν στο μυαλό τους και την παροχή αγώνων σε live streaming αλλά με προϋποθέσεις, οι οποίες θα γίνουν γνωστές μετά την οριστική απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: 

«Μετά από αρκετή δουλειά και καλή προετοιμασία, η Super League κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση. Αυτή θα είναι οδηγός για μια συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους και με την ελπίδα ότι σύντομα θα καταφέρουμε να υπάρξουν οργανωμένα και πειθαρχημένα φίλαθλοι στις κερκίδες.

Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση διότι γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά από τους διοργανωτές του πρωταθλήματος, υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το στοίχημα θα το κερδίσουμε όλοι μαζί, εφόσον ενώσουμε δυνάμεις.

Είναι επίσης σημαντική η άριστη συνεργασία που έχουμε με το συνάδελφο και καλό φίλο, Νίκο Χαρδαλιά. Με την εμπειρία την οποία έχει, με την διάθεση να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό συνολικότερα, σύντομα θα είμαστε σε θέση να δώσουμε νούμερα, ημερομηνίες, λεπτομέρειες εφαρμογής και χρονοδιάγραμμα».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε από την πλευρά του:

«Η σημερινή μας συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και με διάθεση ουσιαστικής συνεργασίας. Επιβεβαιώθηκε η εδραιωμένη βούληση όλων των συμμετεχόντων να επιστρέψουν σταδιακά και κυρίως με απόλυτη ασφάλεια, οι φίλαθλοι στα ελληνικά γήπεδα.

Η Πολιτική Προστασία θα σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια της Super League και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υφυπουργό, τον αγαπητό Λευτέρη Αυγενάκη, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Να διασφαλίσουμε ότι τα ελληνικά γήπεδα θα υποδεχθούν και πάλι κόσμο, με όλες τις προϋποθέσεις πλήρους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Βρισκόμαστε σε διαδικασία λεπτομερειακής εξέτασης των όρων και των προϋποθέσεων κι ελπίζω ότι σύντομα, πάντα με τη στενή συνεργασία των εμπειρογνωμόνων και των λοιμωξιολόγων μας, θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε».

Share