Προετοιμάζεται ο Δήμος Σερρών και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις για το άνοιγμα στις 2 Μαΐου!

Προετοιμάζεται ο Δήμος Σερρών και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις για το άνοιγμα στις 2 Μαΐου!

Παρατηρούμε εδώ και μέρες, του εργαζομένους του δημου Σερρών αλλά και αυτούς των αθλητικών εγκαταστάσεων, ανοιχτών ή κλειστών, να έχουν επιστρέψει, στις θέσεις τους και να προσπαθούν να συντηρήσουν και να προετοιμάσουν τους χώρους άθλησης και αναψυχής, των Σερραίων δημοτών, που θα ανοίξουν σταδιακά τον επόμενο μήνα. Από τις 2 Μαΐου αίρονται τα έξτρα μέτρα, που είχε λάβει ο δήμος Σερρών για συγκεκριμένες περιοχές αναψυχής της πόλης μας, ενώ από τις 4 Μαΐου ανοίγουν οι υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με την κυβέρνηση και το αυτοκινητοδρόμιο (διαβάστε εδώ) αργότερα ίσως στη 1 Ιουνίου, θα ανοίξουν τα κλειστά γυμναστήρια.

Συντονισμένα και με καλά αντανακλαστικά, η δημοτική αρχή προφύλαξε τους Σερραίους απο τις επικίνδυνες για την υγειά μας, συναθροίσεις, όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, κλείνοντας μεθοδικά και στοχευμένα -παρά τις όποιες αντιδράσεις- τις υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κλειστά γυμναστήρια αλλά και τους χώρους αναψυχής, τα πάρκα και τα στρατόπεδα. Θα μπορούσε να το κάνει και καλύτερα; Ενδεχομένως, διότι η ψυχική μας υγεία ήταν, είναι και θα είναι κλονισμένη για πολύ καιρό και ένας περίπατος πάντα βοηθά να ηρεμήσουμε. Η ατομική ευθύνη όμως, δεν είναι κάτι που το γράφει στο μέτωπο μας… οπότε το τελικό πρόσημο των μέτρων για το κοινωνικό σύνολο, κρίνεται θετικό!

 Ανοίγουν και πάλι για τους δημότες από 2 Μαΐου οι υπαίθριοι χώροι αναψυχής!

Όσοι χειρίστηκαν αυτές τις ιδιαίτερες καταστάσεις και τα κατάφεραν, πλέον πρέπει να διαχειριστούν τις πραγματικά κρίσιμες εβδομάδες που έρχονται. Ο Δήμαρχος με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ανακοίνωσε την άρση των μέτρων απαγόρευσης της πρόσβασης στις κοιλάδες Αγ.Αναργύρων, Αγ.Βαρβάρας, στο Στρατόπεδο Παπαλουκά και στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, με προσοχή στις συναθροίσεις φυσικά, αφού ο ιός παραμονεύει.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη:

Η πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας μου είναι όταν στην καθιερωμένη, άτυπη, καθημερινή επικοινωνία που έχω με τον φίλο Διοικητή του Γ.Ν.Σερρών, κ.Νικόλαο Φαρμάκη, ακούω την φραση:”Κανένα νέο κρούσμα Δήμαρχε!”
Πάμε καλά…16η συνεχόμενη μέρα χωρίς κρούσμα… και αυτό οφείλεται πρωτίστως στην πειθαρχία, στην υπομονή και στην θέληση που δείχνουν οι συνδημότες μου, για τους οποίους είμαι περήφανος!
Σταδιακά τα μέτρα από τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να χαλαρώνουν!
Ήδη από το Σάββατο 2 Μαΐου,θα επιτρέπεται και πάλι η πρόσβαση(μονο για άθληση και με προϋποθέσεις) στις κοιλάδες Αγ.Αναργύρων, Αγ.Βαρβάρας, στο Στρατόπεδο Παπαλουκά και στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας!
Αλλά δεν εφησυχάζουμε και δεν επαναπαυόμαστε…ο κίνδυνος δεν πέρασε… οι υπόλοιποι περιορισμοί και τα μέτρα παραμένουν…συνεχίζουμε όλοι την προσπάθειά μας ούτως ώστε να είμαστε υγιείς, δυνατοί και όρθιοι την επόμενη μέρα!!
ΜΈΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ! ΜΈΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΊΣ! ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr