Το επόμενο «next big thing» στα αριστερά μπακ-χαφ της Ελλάδας, ο Αποστόλης Αποστολόπουλος του Πανσερραϊκού, φαίνεται οτι θα καταλήξει στον Ολυμπιακό, έτοιμος να κάνει το δρομολόγιο, Σέρρες-Πειραιά, όπως και ο προκατόχος του, Ντίνος Τσιμίκας. Το ρεπορτάζ του ‘SSN’ σε συνδυασμό με το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα του sport24 συνηγορούν, οτι ο παίκτης επέλεξε τον Ολυμπιακό, αντί για κάποια άλλη Ελληνική ή ξένη ομάδα, για να συνεχίσει την καριέρα του και τα «λιοντάρια» πέτυχαν την καλύτερη δυνατή συμφωνία προς το συμφέρον τους, δεδομένου οτι η ομάδα δεν είναι ΠΑΕ.

Ο Πανσερραϊκός, που έχει παράδοση στα ταλέντα του ποδοσφαίρου και παρά το γεγονός οτι οι «κόκκινες ακαδημίες» βρίσκονταν σε παρακμή τα τελευταία χρόνια, η νέα διοίκηση την τελευταία διετία, έδωσε την ευκαιρία στο νεαρό Αποστολόπουλο, να δείξει τι αξίζει ακόμα και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και ενδεχομένως να βρίσκεται πολύ κοντά στις πύλες του Ρέντη. Σήμερα με την εξέλιξη αυτή οι Κατσαβάκης-Καζίας-Αναστασιάδης, θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι που ακόμα μια δέσμευση προς τους φιλάθλους, για αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας, γίνεται πράξη

Η ιστορία

Ο νεαρότερος παίκτης που φόρεσε την φανέλα του Πανσερραϊκού, και έχει περάσει απο όλο το ηλικιακό φάσμα της ομάδας (ακόμα κι απο ball boy) την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη συμφώνησε μαζί με την ομάδα να πάρει μεταγραφή για την Ολλανδική Βίλεμ. Πράγματι, ο Τόλης που ανήκει στο γραφείο μάνατζερ του Πασχάλη Τουντούρη (εκεί ανήκει και ο Τσιμίκας), έδωσε τα χέρια, δοκιμάστηκε, και συμφώνησεμε την Βιλέμ. Η Ολλανδική ομάδα όμως, με αφορμή τα νέα δεδομένα της πανδημίας (το Ολλανδικό πρωτάθλημα διακόπηκε πρώτο) αποφάσισε να καθυστερήσει την οικονομική της δέσμευση και κατα συνέπεια η μεταγραφή να μείνει στον αέρα και ο Πανσερραϊκός να ανακαλέσει την συμφωνία.

Απο εκεί και πέρα το αγκάθι για τον Πανσερραϊκό είναι, οτι έχει ένα αυθεντικό ταλέντο στα χέρια του που θέλει να το αξιοποιήσει κι άλλο ποδοσφαιρικά, αλλα η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στις κατηγορίες και οι νέοι κανόνες του σύγχρονου ποδοσφαίρου, επιτάσσουν τις μεταγραφές απο μικρή ηλικία. Οι «μνηστήρες» για τον παίκτη πολλοί, με τον ΠΑΟΚ να τον παρακολουθεί πάρα πολύ καιρό, αφού είναι κοντά γεωγραφικά αλλά και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ (λιγότερο ο Παναθηναϊκός) να τον έχουν «λοκάρει» ως στόχο, επομένως δεν γινόταν να μην φύγει ο Αποστόλοπουλος αυτό το καλοκαίρι. Η ελευθέρας για να συζητήσει ο παίκτης δόθηκε, μετά την οριστική διακοπή της Γ΄ Εθνικής και αυτό που μαθαίνουμε, είναι οτι ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη προσφορά και σε ομάδα και ποδοσφαιριστή, επομένως εκτός απρόοπτου ο παίκτης κατηφορίζει Πειραιά!

Τα οικονομικά

Υπενθυμίζουμε, οτι οι «κόκκινοι» ακολουθούν το ερασιτεχνικό μοντέλο αναγκαστικά, επομένως να διεκδικήσουν πολλά χρήματα δεν μπορούν (με 35.000€ ο παίκτης μένει ελεύθερος), ούτε όμως να κλείσουν την πόρτα στις επιλογές του νεαρού άσου.

Εαν ο Πανσερραϊκός ήταν ΠΑΕ τότε το νούμερο της μεταγραφής Αποστολόπουλου θα ξεκινούσε απο τα 6 ψηφία και θα κατέληγε στα 7… Τώρα ξεκινά απο τα 5 και θα καταλήξει στα 6, εφόσον το παιδί έχει την εξέλιξη που όλοι φανταζόμαστε και του ευχόμαστε. Μάλιστα το deal είναι πολύ καλύτερο απο αυτό του Τσιμίκα, εφάμιλλο της πρότασης Βίλεμ και θα δίνει χρήματα μεταπωλητικής αξίας στον Πανσερραϊκό, για πολλά χρόνια πέρα απο τα τροφεία.

Το SSN

Καλή επιτυχία σε ένα παιδί που μας εντυπωσίασε απο την πρώτη μέρα που τον είδαμε να αγωνίζεται και μακάρι να δικαιώσει τις προσδοκίες τις δικές του, του πατέρα του και όλων έμας που αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Οι συγκρίσεις δεν είναι ωραίες, επόμενος ο Τόλης είναι ο Αποστολόπουλος και όχι ο νέος «Τσιμι». Οι δυο Σερραίοι ποδοσφαιριστές είναι τρομεροί σε ταλέντο και ανεβάζουν χρόνο με τον χρόνο την αξία τους. Μάλιστα ο Ντίνος, ίσως βοηθήσει με ενδεχόμενη μεταγραφή του στο εξωτερικό, τον Τόλη να πάρει γρήγορα θέση στην πρώτη ομάδα, αν και μαθαίνουμε οτι ο Μαρτίνς τον θέλει στην προετοιμασία του καλοκαιριού μαζί του.