«Πράσινο» φως για Football League και Super Leagu 2 – Μετράει αντίστροφα ο Πανσερραϊκός

«Πράσινο» φως για Football League και Super Leagu 2 - Μετράει αντίστροφα ο Πανσερραϊκός

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη όλων των φορέων με θέμα τα δύο πρωταθλήματα, Football League και Super League 2, που είχαν μπει στον… πάγο λόγω κορωνοϊού, με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να φέρεται θετική προς την έναρξη των δύο κατηγοριών. Προς τέλη Δεκέμβρη, αρχές Γενάρη η σέντρα των πρωταθλημάτων.

Το «πράσινο» φως είναι έτοιμη να δώσει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την έναρξη των δύο πρωταθλημάτων που δεν ξεκίνησαν ποτέ λόγω Covid-19. Ο λόγος για την κατηγορία που αγωνίζεται ο Πανσερραϊκός, Football League, αλλά και η Super League 2.

Την Τετάρτη 2/12 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των φορέων του ποδοσφαίρου με το υπουργείο Υγείας και τους λοιμωξιολογους και το κλίμα που βγαίνει, χωρίς να έχει ληφθεί ή ανακοινωθεί κάποια απόφαση, είναι ότι η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας εμφανίζεται πλέον θετική για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις.

Η σέντρα στα δύο πρωταθλήματα, χρονολογείται προς τέλος του μήνα αρχές του επόμενοιυ, καθώς όταν θα επιτραπεί η έναρξη των προπονήσεων, οι ομάδες θα χρειαστεί μια περίοδο προετοιμασίας, περίπου 3 εβδομάδων.

Το τελευταίο βήμα που μένει, είναι η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, με τον Πανσερραϊκό και όλες τις ομάδες των δύο κατηγοριών να μετράνε πλέον αντίστροφα για την επιστροφή τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Η ανακοίνωση Ένωσης SL2-FL αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Πρεζεράκου και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων με τους κ.κ. Ευάγγελο Γραμμένο, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, Λεωνίδα Λεουτσάκο και Γιώργο Μπαντή.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων ποδοσφαιρικών φορέων της χώρας ανέλυσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για την ανάγκη έναρξης των προπονήσεων και της αγωνιστικής δράσης στην Super League 2 και τη Football League και αναμένουν πλέον την απόφαση της επιτροπής.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας και την Επιτροπή για την ακρόαση και ευελπιστεί σε μια απόφαση που θα δώσει τέλος στην αναμονή 32 ΠΑΕ και 2000 οικογενειών που μετέχουν στα πρωταθλήματα».

Share