Ποργιοπούλου και Ζιώγας στη «μάχη» των κορυφαίων της Ευρώπης

Ποργιοπούλου και Ζιώγας στη «μάχη» των κορυφαίων της Ευρώπης

Δύο Σερραίοι αθλητές, η Μαρίνα Ποργιοπούλου του Γ.Σ. Σέρρες 93 και ο Θοδωρής Ζιώγας του ΓΑΣ Βισάλτη Νιγρίτας θα πάρουν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18 που ανοίγει την αυλαία του την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Γκιόρ της Ουγγαρίας.

Οι Σερραίοι αθλητές που είναι μέλη της Ελληνικής αποστολής, η οποία αποτελείται από εννέα παίδες και 13 κορασίδες θα αγωνιστούν: η Μαρίνα Ποργιοπούλου το βράδυ της Πέμπτης στις 20:30 στον προκριματικό στα 2000 μέτρα στιπλ και ο Θοδωρής Ζιώγας το πρωί της Παρασκευής στον προκριματικό της σφυροβολίας.

Άκης Παρασκευόπουλος: «Μέσα σε όλους τους στόχους»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνεχόμενες επιτυχίες της Μαρίνας Ποργιοπούλου είναι ο προπονητής της, Άκης Παρασκευόπουλος που μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών επεσήμανε ότι η αθλήτρια του έχει πετύχει όλους τους στόχους που έχουν θέσει από την αρχή της χρονιάς: «Ελάχιστοι είναι οι αθλητές που έχουν πετύχει φέτος όλους τους στόχους τους» είπε ο Άκης Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι η Μαρίνα κατάφερε να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο, το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18 της Κωνσταντινούπολης και έπιασε το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Όσο για το τι θα κάνει στην Ουγγαρία, ο Άκης Παρασκευόπουλος είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Στόχος μας είναι να προκριθεί στον τελικό με ένα νέο ατομικό ρεκόρ. Η Μαρίνα τώρα έχει ατομικό ρεκόρ 6.59.93, είναι 22η στη starting list στις 36 που θα αγωνιστούν στα 2000 μέτρα στιπλ αλλά πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει, να κάνει 6.55. Είναι πολύ τιμητικό το ότι συμμετέχει σε αυτήν την τόσο σημαντική διοργάνωση».

Μαρίνα Ποργιοπούλου (ΓΣ Σέρρες 93)

Αγώνισμα: 2.000 μ. στιπλ
Ατ.ρ/φετ.ρεκορ: 6.59.93/6.59.93
Προπονητής: Ιωσήφ Παρασκευόπουλος
Ετος γέννησης: 2001
Πρόγραμμα
5/7 21.36 Προκριματικός
7/7 19.29 Τελικός

Πασχάλης Γκουγκούδης: «Στόχος ο τελικός»

Για τον στόχο του Θοδωρή Ζιώγα μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής του, Πασχάλης Γκουγκούδης που τόνισε: «Ο πρώτος στόχος που έχουμε θέσει είναι η πρόκριση στον τελικό. Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο αφού ο Θοδωρής θα συναγωνιστεί αθλητές υψηλού επιπέδου και μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά πιστεύω ότι μπορεί να προκριθεί στον τελικό».

Ο Θοδωρής Ζιώγας που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο και είχε πάρει μέρος στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ18 της Κωνσταντινούπολης θα αγωνιστεί στους προκριματικούς της σφυροβολίας την Παρασκευή κι αν όλα πάνε καλά θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Θοδωρής Ζιώγας (ΓΑΣ Νιγρίτας)

Αγώνισμα: Σφυροβολία
Ατ.ρ/φετ.ρεκορ: 69,35 μ./69,35 μ.
Προπονητής: Πασχάλης Γκουγκούδης
Ετος γέννησης: 2002
Πρόγραμμα
6/7 12.15 ή 13.35 Προκριματικός
7/7 18.00 Τελικός

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ξεκινά και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου θα αγωνιστούν 538 Παίδες και 597 Κορασίδες από 50 χώρες της Ευρώπης και το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αφού το αγωνιστικό επίπεδο είναι υψηλό.

 

πηγή:www.ert.gr/ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr