Πολύτιμη η συμβολή Χρυσανθίδη στην παρουσία Βασιλακόπουλου στις Σέρρες!

Πολύτιμη η συμβολή Χρυσανθίδη στην παρουσία Βασιλακόπουλου στις Σέρρες!

Προσωπική επιτυχία του έμπειρου παράγοντα της δημόσιας διοίκησης και μπασκετάνθρωπου, Βασίλη Χρυσανθίδη, ήταν η παρουσία του διοικητικού ηγέτη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργου Βασιλακόπουλου στις Σέρρες. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, θα βραβευτεί για την προσφορά του, στον Ελληνικό αθλητισμό από τον δήμο Σερρών και τον ΟΠΑΚΠΑ, το πρωί της Πέμπτης.

Σε μια πόλη που δεν συμβαίνει τίποτα συγκλονιστικό στον αθλητικό τομέα τα τελευταία 5 χρόνια… και όταν πάει να συμβεί, συνήθως λοιδορείται και καταπνίγεται, από «καλούς» δημότες και πολιτικάντηδες… όπως συνέβη, στην περίπτωση της ανταλλαγής έκτασης στον Πανσερραϊκό. Τότε η παρουσία επιφανών άντρων στις Σέρρες, που έχουν παράξει αποδεδειγμένα έργο (παρά τις τωρινές διαφωνίες ορισμένων) είναι σημαντικότατη!

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, στον συνάδελφο Δημήτρη Κώττα για την τηλεόραση του «Επιλογές», πλέκοντας το εγκώμιο του Βασίλη Χρυσανθίδη για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και τον αθλητισμό, ότι «το επώνυμο του είναι Χρυσανθίδης και όχι Χρυσαφίδης, προερχόμενο από το άνθος και όχι από το χρυσαφί, που ως γνωστόν, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός»! Προτρέποντας μάλιστα, τους νέους αθλητές και παράγοντες, να αγαπούν τα άνθη, που ανθίζουν και έχουν κοινωνική ανταπόκριση.

Η ουσία της παρουσίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου στην πόλη μας, ήταν η χθεσινή βραδιά και όχι τόσο, η σημερινή βράβευση από τον δήμο, που είναι μια από τις πολλές…

Από την άφιξη ακόμα του προέδρου της ΕΟΚ και τον καφέ με τοπικούς φορείς και αθλητικούς παράγοντες, μέχρι το δείπνο με εκλεκτούς συνδαιτυμόνες, είχαν ενδιαφέρον όλες οι συζητήσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Σερραϊκού μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα.

Στις δυο συναντήσεις, που είχαν ανακοινωθεί από τον ΟΠΑΚΠΑ και υπήρχε ανοιχτή πρόσκληση –τρόπον τινά- παρευρέθησαν μαζί με την αποστολή του Προέδρου της ΕΟΚ, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ως προπονητής με την ομάδα των Έφηβων το 1995 και νυν τεχνικός σύμβουλος, κ. Γιώργος Προεστός, ενώ ήρθε από την Ξάνθη και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Από την τοπική κοινωνία, τα μέλη της Εθνικής ομοσπονδίας μπάσκετ συνόδευσαν, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, ο Προϊστάμενος Αθλητικών εγκαταστάσεων Βαγγέλης Σαμαράς, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής με τις μικρές εθνικές ομάδες και μέλος της ιστορικής ΑΕΣ, Πασχάλης Τοπάλης, ο σημαντικός παράγοντας των Ικάρων κατά το παρελθόν, κ. Χρήστος Σούλης,  η πρόεδρος της UNESCO Σερρών κα. Καίτη Εμμανουηλίδου, ο υπεύθυνος ακαδημιών των Ικάρων Παναγιώτης Σπανός και ο πρόεδρος του τμήματος καλαθοσφαίρισης Πανσερραϊκού, ο γιατρός Θάνος Μιλούσης.

Ειδική μνεία, πρέπει να γίνει για το παρεάκι των Χρυσανθίδη-Βασιλακόπουλου, στον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Σερρών Νίκο Ιλανίδη, τον οικονομολόγο και τεχνικό σύμβουλο με εμπειρία στην διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων, Κωνσταντίνο Βέρρο και τον γνωστό επιχειρηματία και επόμενο πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού, Τάσο Παναγιώτου, με 10ετη θητεία στο μπάσκετ των Ικάρων,  που κατέχει αποδεδειγμένα, ως ενεργός παράγοντας, το Σερραϊκό αθλητικό γίγνεσθαι και όχι μόνο.

Το www.serressport.gr είχε την τύχη και την χαρά με την παρουσία του αρχισυντάκτη δημοσιογράφου, Κώστα Γκουντούλα, να αποκομίσει κατιτίς, απο την σοφία των εξεχουσών προσωπικοτήτων, να μάθει ανέκδοτες ιστορίες απο τις χρυσές εποχές του Ελληνικού μπάσκετ και φυσικά να τοποθετήσει τους προβληματισμούς της επόμενης ημέρας γύρω απο τον τοπικό αθλητισμό της περιοχής μας και γενικά την κατεύθυνση του μπάσκετ και του ελληνικής σπορ πραγματικότητας!

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr