Ποδόσφαιρο για Πανσερραϊκό και Football League απο Δεκέμβρη…και βλέπουμε!

Ποδόσφαιρο για Πανσερραϊκό και Football League απο Δεκέμβρη...και βλέπουμε!

Football League, ώρα «μηδέν»!

Το έχουμε γράψει επανειλημμένα, οτι κακώς επέμεινε η πολιτεία και κράτησε «ζωντανή» την κατηγορία της Football League και μάλιστα με επαγγελματικό καθεστώς. Πλέον δικαιωνόμαστε περίτρανα για ό,τι γράφαμε όλο το καλοκαίρι, αφού η Ένωση της Sl2 & Fl, φυτοζωεί και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, τα πρωταθλήματα της!
Κατανοητό οτι τα προβλήματα είναι πολλά…αλλά από τον Μάρτιο έως το καλοκαίρι που επιστρέψαμε στην κανονικότητα και απο τον Σεπτέμβριο έως τώρα, μεσολάβησε αρκετός χρόνος για να δοθούν λύσεις, που δεν δόθηκαν ποτέ. Στα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης…η «ένωση» παίρνει αρνητική βαθμολογία! Ποιος ευθύνεται για το γεγονός οτι φτάσαμε Νοέμβριο και δεν ξεκίνησε ακόμη, κανένα πρωτάθλημα της ένωσης; Την στιγμή, που η σέντρα της νέας σεζόν, αναβλήθηκε τρεις φορές στην super league 2 και μια στην football league! Πλέον η έναρξη τους, πάει σε αναβολή…επ’ αόριστον!
Μάταια ο πρόεδρος κ. Λεουτσάκος και η διοίκηση της Ένωσης Sl2 & Fl, περίμεναν την περασμένη εβδομάδα, την ΚΥΑ, που θα συμπεριελάμβανε τις μικρότερες αλλα επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, ώστε να μπορούν τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League να αγωνιστούν κανονικά, εφαρμόζοντας το αθλητικό υγειονομικό πρωτόκολλο της χώρας. Πλέον οι ελπίδες μεταφέρονται για την ερχόμενη Τρίτη και τις 10 Νοεμβρίου στο νέο ΔΣ, μήπως και… αλλά οι πληροφορίες του ‘SSN’ απο την πρωτεύουσα, δύσκολα δίνουν ελπίδες για εκκίνηση.

Η νέα ΚΥΑ και η αναστολή εργασίας των ομάδων

Η τελευταία ΚΥΑ που εκδόθηκε, αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό, αφού αναφέρει πως «πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια».
Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον και κατά τη διάρκεια του lockdown είναι πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα και να δούμε δράση. Το ερώτημα όμως είναι εύλογο. Υπάρχει χρόνος; Η σέντρα έχει οριστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και πρέπει πλέον να οριστεί και η σέντρα στην Football league, αφού ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές εκκρεμότητες, επιτέλους (!)

Οι μόνες «μικρές» κατηγορίες στην Ευρώπη που δεν παίζουν μπάλα! 

Ήδη με βάση την δυσάρεστη εξέλιξη του lockdown πολλές ομάδες που είναι νοικοκυρεμένες, όπως ο Πανσερραϊκός, θα προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας των παικτών και του προσωπικού τους, για το διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων, ενώ οι προπονήσεις θα γίνονται ατομικά ή όπως επιτρέπουν οι συνθήκες. Αυτό θα σημαίνει φυσικά και την μετάθεση της έναρξης του πρωταθλήματος για το 2021… διότι δεν γίνεται ενώ όλα κλείνουν να ανοίγει κάτι που ήταν ήδη κλειστό!
Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί οτι έχει καλό επίπεδο ποδοσφαίρου και στοιχειώδη οργάνωση…ενώ η φαιδρή πραγματικότητα αποδεικνύει κάτι άλλο και φυσικά μας εκθέτουν όλοι τριγύρω με την διεξαγωγή κανονικά των αγώνων απο τον Σεπτέμβρη.
Ένας ολόκληρος κλάδος θα απειλείται με αφανισμό!
Απόρροια όλων των παραπάνω είναι οι ομάδες να μπαίνουν μέσα, αφού όλο αυτό το διάστημα τα έσοδά τους είναι ΜΗΔΕΝ. Παράλληλα όμως περισσότεροι από 300 ποδοσφαιριστές, κατ’ επέκταση και οι οικογένειές τους, που δεν είναι οι προβεβλημένοι της μεγάλης κατηγορίας και λαμβάνουν πενιχρές απολαβές, κινδυνεύουν άμεσα με οικονομική καταστροφή. 
Θα αναρωτηθεί κάποιος πως το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας βρίσκεται σε πάνω-κάτω ανάλογη κατάσταση, αλλά μπάλα παίζεις μέχρι κάποια ηλικία. Αν τα βάλουμε κάτω οι ποδοσφαιριστές της SL2 είναι πιθανό να  «χάσουν» και δεύτερη χρονιά από τις λεγόμενες παραγωγικές τους, αφού μία καριέρα κρατά ουσιαστικά 12 με 13 σεζόν, τουλάχιστον στη μεγαλύτερη πλειοψηφία τους. Τα μεγέθη με έναν απλό εργαζόμενο δεν είναι ανάλογα, ενώ στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε και σε χαμηλόμισθους.
Παράλληλα όμως κάτι ανάλογο ισχύει και για τους εργαζόμενους των ΠΑΕ, υπαλληλικό προσωπικό και μέλη του τιμ γενικότερα. Αν θα αθροίσουμε όλα αυτά ίσως το νούμερο να «φλερτάρει» με περίπου 1000 οικογένειες, που για μήνες είναι στην αβεβαιότητα.
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr