Πλησιάζει η ώρα της αναδιάρθρωσης…τα δεδομένα και οι πληροφορίες που ευνοούν τον Πανσερραϊκό!

Πλησιάζει η ώρα της αναδιάρθρωσης...τα δεδομένα και οι πληροφορίες που ευνοούν τον Πανσερραϊκό!

Η εβδομάδα που διανύουμε προμηνυόταν εξαιρετικά κρίσιμη στον χώρο του ποδοσφαίρου με συνεχόμενα κανονισμένα «ραντεβού», απο τις επιτροπές και τους αντιπροσώπους των πρωταθλημάτων μας, μεταξύ τους, με την ΕΠΟ και τους φορείς της πολιτείας. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνον αναβολές και μετάθεση της ατζέντας, επίσημα, μετά την αυριανή εκλογή, νέου προέδρου στην SL 1 (ΑΕΛ-ΠΑΟ).

Ανεπίσημα…

Το σβήσε-γράψε των «κονδυλοφόρων» πάντως, καλά κρατεί, με τις συνθήκες να μελετώνται διεξοδικά και να αλλάζουν ανά ώρα, αφού οι πιέσεις, πανταχόθεν… είναι μεγάλες, προκειμένου να συντελεστεί κάτι νέο. Τώρα, το αν το «νέο» που θα δημιουργηθεί, θα είναι καλύτερο απο το προηγούμενο ή θα έχουμε και του χρόνου, μια από τα ίδια…αυτό, η ομάδα του ‘SSN’ δεν το γνωρίζει, με τις διαθέσιμες πληροφορίες, να δείχνουν, οτι το αθλητικό τραπέζι, είναι χωρισμένο στην μέση!

Οι μεν… που αγγίζουν τους 24+ και εκπροσωπούν μια ολόκληρη κατηγορία (FL) και βάλε, χωρίς στην ουσία να έχουν φωνή (λόγω σκανδάλου εκπροσώπησης ψήφων στο ΔΣ) αλλά ουσιαστική δύναμη, με τα ιστορικά νοικοκυρεμένα σωματεία τους και το δυναμικό κοινό τους! Ζητούν τεχνοκρατικές αλλαγές, που θα καταστήσουν βιώσιμο τον αθλητισμό και αυτάρκη απο τούδε και στο εξής. Κάτι που είναι και θέση του Πανσερραϊκού, όπου το υποστηρίζει με επίσημη πρόταση, στην πολιτεία εδώ και 2 χρόνια.

Οι δε… που με τα βίας είναι 10+, θέλουν να συνεχιστεί ο «ελληνικός ποδοσφαιρικός μεσαίωνας», με όλες τις σκοπιμότητες του, προκειμένου  τα «αφεντικά» να διαφεντεύουν,  σε βάρος των συλλόγων για ίδιο όφελος, αντλώντας χρήματα με κάθε τρόπο, αδιαφορώντας για το μέλλον και την πρόοδο του σπορ.

Τα δεδομένα…!

Η διακοπή της Γ΄Εθνικής, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η διακοπή της Football League, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η μετέωρη στάση της SL2, να αγωνιστεί ή όχι, λόγω της πανδημίας του Covid-19, της ΕΡΤ, ή όποιον άλλο λόγο σκαρφιστούν. Οι εκλογές της ΕΠΟ. Οι «διορθωτικές κινήσεις» της κυβέρνησης (;). Τα μειωμένα έσοδα των συλλόγων, απο την απουσία οργανωμένου πλάνου διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως και το αβέβαιο μέλλον της παρουσίας κόσμου στα γήπεδα, απο τη νέα σεζόν.

Οι πληροφορίες

Πέρα απο τις προθέσεις των συλλόγων, το ΄SSN’ έχει αντλήσει πληροφορίες απο διάφορα μετερίζια… που κάνουν λόγο για ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, απο την «κορυφή ως τα νύχια», αφού δεν γίνεται αλλιώς να επέλθει ισονομία και να αποφευχθούν οι γκρίνιες. Μάλιστα το φαινόμενο των «παράπλευρων απωλειών»…που ζήσαμε πέρυσι με άλλη κυβέρνηση, ούτε λόγος να το βιώσουμε και φέτος.

Το δύσμοιρο ποδόσφαιρο μας, δεδομένων των ανύπαρκτων εσόδων, που θα το καταστήσει ανταγωνιστικό ανάμεσα σε άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αντέχει μόνο 2 επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό είναι κάτι, που παραδέχονται στα πολιτικά στέκια μετά και τα υπομνήματα σε υφυπουργείο αθλητισμού, οικονομικό επιτελείο και ομαδες εργασίας για τον αθλητισμό, που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό. Αυτό όμως για να συμβεί, υπάρχει η επιθυμία, να γίνει μεθοδολογικά και με αυστηρούς όρους διαφάνειας προς τα σωματεία, ώστε η πριμοδότηση του κράτους, για την ενίσχυση του ποδοσφαίρου…να μην γίνει «τσέπες»!

Το ένα σημείο λοιπόν της αναδιάρθρωσης έχει να κάνει με τα κριτήρια συμμετοχης και την εφαρμογή τους… που από μόνα τους θα εντάξουν ή θα αποβάλουν τα σωματεία και θα καθορίσουν τον αριθμό των ομάδων στη νέα κατηγορία. Το δεύτερο σημείο είναι τα έσοδα, που θα πρέπει να βρουν οι ομαδες, με την κυριότερη πηγή να παραμένουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Κρατήστε το γεγονός, οτι δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικού φορέα, στην SL1, οπότε κάνεις δεν μπορεί να επιβάλει κάτι, η κάθε ομάδα διαπραγματεύεται έτσι ή αλλιώς μόνη της ακόμα και ενώ βρίσκεται στο ίδιο κανάλι με άλλους συλλόγους. Η ΕΡΤ συζητά μεν, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας δεύτερης κατηγορίας του ποδοσφαίρου για του χρόνου, αλλά με ακόμα μικρότερα ποσά απο πέρυσι, άρα κι εδώ στον «αέρα» είμαστε. Η συζήτηση την κρατικής βοήθειας με «εξαρτήσεις» προς τα σωματεία κακώς άνοιξε πέρυσι απο την προηγουμένη κυβέρνηση και η νυν την έχει διακόψει απο την πρώτη κιόλας εβδομάδα διακυβέρνησης της αλλά φέτος είναι διαφορετική η φετινή συγκυρία και γιαυτό υπάρχει ακόμα συζήτηση, ώστε να μπουν τουλάχιστον οι ράγες…και τα βαγόνια τα επόμενα χρόνια, να πηγαίνουν μόνα τους, μέχρι να γίνουν τρένα!

 

 

 

 

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr