Πικρία Ριζόπουλου για την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων

Πικρία Ριζόπουλου για την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με το σερραϊκό βόλεϊ και τον σερραϊκό αθλητισμό γενικότερα, Κωνσταντίνος Ριζόπουλος, με μια δημοσίευσή του στα social media… τολμάει να καταθέσει την δική του πρόταση σχετικά με τις προπονήσεις που έχουν ανασταλεί λόγω των θετικών κρουσμάτων Covid-19 που έχουν πλήξει τις Σέρρες, φέρνοντας ως παράδειγμα τα… Δημοτικά σχολεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις στην καθημερινότητα μας, με τον αθλητισμό να μην μένει έξω από όλον αυτόν το κύκλο. Με απόφαση της Πολιτείας, έχουν ανασταλεί εδώ και λίγες μέρες όλες οι αθλητικές δραστηριότητες εκτός των μεγάλων κατηγοριών, ενώ έχουν ανακοινωθεί ορισμένα μέτρα όσον αφορά τις προπονήσεις όλων των τμημάτων και σωματείων της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιστορία του σερραϊκού βόλεϊ, Κωνσταντίνος Ριζόπουλος, με μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό που διατηρεί στο «Facebook», εξέφρασε την πικρία του για την αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων και τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ, ενώ παραθέτει την δική του… πρόταση για τις προπονήσεις των ακαδημιών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα Δημοτικά σχολεία.

Ο νυν τεχνικός διευθυντής του τμήματος βόλεϊ γυναικών του Πανσερραϊκού, Κωνσταντίνος Ριζόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά στην δημοσίευσή του:

«Να τολμήσω… Μία πρόταση : αφού Δημοτικά και Γυμνάσια είναι ανοιχτά- 25 άτομα σε 25τμ, μήπως πρέπει και οι Ακαδημίες 20 άτομα σε 250τμ, να κάνουν προπονήσεις για ψυχολογικούς λόγους και όχι μόνο!!!».

Με αφορμή την δημοσίευση – τοποθέτησή του, το SSN συνομίλησε μαζί του, ο οποίος πρόσθεσε τα εξής:

«Όλοι έχουμε τον ίδιο προβληματισμό. Πως είναι δυνατόν να είναι τα Δημοτικά σχολεία ανοιχτά, που είναι οι ίδιες ηλικίες με τα παιδιά των Ακαδημιών; Πάνε τα παιδιά 6 ώρες σχολείο με μάσκα, μετά φροντιστήριο, μετά τηλεόραση – υπολογιστή και προπόνηση καθόλου, καμία «εκτόνωση».

Ο στόχος των προπονητών είναι να βγάζουν τα παιδιά από το σπίτι και να τα βοηθήσουν να μην αποβλακωθούν με τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις. Παλία είχαμε μόνο την τηλεόραση ενώ τώρα έχουμε και τους υπολογιστές, που τα παιδιά ξοδεύουν πολλές ώρες.

Αυτήν την στιγμή, μιλάνε για διακοπή για 1 μήνα, αλλά δεν θα είναι ένας μήνας πιστεύω. Μέχρι να ανοίξει ο καιρός, έτσι θα είμαστε. Πιστεύω πως οι αθλητές ήταν οι πιο ασφαλείς. Δεν είχαμε κάποιο κρούσμα. Τώρα θα είναι στα σχολεία 25-27 παιδιά σε 25 τετραγωνικά και θα είναι κλειστά τα γυμναστήρια που είναι 300-400 τετραγωνικά, με λιγότερα παιδιά. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλό και θα υπακούσουμε στους κανόνες, καθώς πρέπει να ακούμε την επιστημονική άποψη.

Ανοιχτός χώρος θεωρείται και το άθλημα του τένις και του στίβου. Γιατί δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτά τα παιδιά να προπονούντα; Και στο μπάσκετ που είπαν πως οι αθλητές κάνουν τεστ και εμείς τηρούσαμε τα πρωτόκολλα. Ας μας χορηγήσουν τα τεστ να τα κάνουμε και εμείς και να συνεχίσουμε να προπονούμαστε. Μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ συνεχίζουν ενώ τα υπόλοιπα κοπήκαν όλα. Είναι όλα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Και τώρα που θα γίνει το γενικό «Lockdown», οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ των μεγάλων κατηγοριών, θα συνεχίσουν κανονικά να αγωνίζονται και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αλλά αφού είναι κλειστά τα γήπεδα, που θα προπονούνται αυτοί. Τα γήπεδα έκλεισαν πριν τα μέτρα της Κυβέρνηση, καθώς τα έκλεισαν οι Δήμοι.

Μακάρι να βγουν μέτρα που να αφορούν τον αθλητισμό ξεχωριστά. καθώς θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για τα παιδιά, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι αλλά και όχι μόνο σε αυτό. Είναι πιο λογικό και πιο καλό να κάνουν τα παιδιά 6-7 ώρες μάθημα πάνω από τον υπολογιστή για το σχολείο, μετά άλλες 3-4 ώρες φροντιστήριο και μετά facebook; Χωρίς καμία εκτόνωση σωματική και ψυχολογική; Θα έχουν πολλά προβλήματα τα παιδιά και άμεσα και έμμεσα».

Δείτε την δημοσίευση του Κωνσταντίνου Ριζόπουλου:

https://www.facebook.com/kostas.rizo.3/posts/201631041497633

Share