Περνάει από Ροδόπολη, Σιδηρόκαστρο και Σέρρες η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων!

Περνάει από Ροδόπολη, Σιδηρόκαστρο και Σέρρες η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων!

Μέσω και του Νομού Σερρών… στη Νότιο Κορέα η φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018. Η Αφή θα πραγματοποιηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου, στις 12.00 την Τρίτη 24 Οκτωβρίου και από εκεί θα ξεκινήσει το ταξίδι της για την Πιονγκ Τσανγκ.

Ο 24χρονος σκιέρ Απόστολος Αγγελής θα γίνει ο πρώτος αθλητής που θα παραλάβει το Φως από την Πρωθιέρεια, στις 24 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Ολυμπία. Την Τελετή της Αφής θα παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας Νακ Γιον Λι, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στην Αρχαία Ολυμπία θα βρεθούν μαζί, για πρώτη φορά σε εκδήλωση, τα μέλη της ΕΟΕ, όπως θα προκύψουν από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 20 Οκτωβρίου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει, συνολικά, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ., πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη. Στη λαμπαδηδρομία θα πάρουν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και θα διεξαχθούν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί οκτώ ημέρες.

Στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επετείου του “ΟΧΙ” η φλόγα θα φτάσει στο Νομό Σερρών από το Κιλκίς και σύμφωνα με το πρόγραμμα θα κάνει διέλευση από την Ροδόπολη, τελετή στο Σιδηρόκαστρο και τελετή στις Σέρρες πριν αναχωρήσει για την δράμα. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λαμπαδηδρόμοι στις Σέρρες.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr