Περιμένει τις εξελίξεις ο Πανσερραϊκός – Κοινή επιστολή των ποδοσφαιρικών φορέων στην Πολιτεία για σέντρα σε SL2 και Football League

Περιμένει τις εξελίξεις ο Πανσερραϊκός - Κοινή επιστολή των ποδοσφαιρικών φορέων στην Πολιτεία για σέντρα σε SL2 και Football League

Τα πρωταθλήματα της Football League και της Super League 2… ακροβατούν, καθώς η μη έναρξη τους έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα βιωσημότητας στις ΠΑΕ αλλά και στους ποδοσφαιριστές. Σε μια προσπάθεια για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, όλοι οι ποδοσφαιρικοί φορείς, έστειλαν κοινή επιστολή προς την Πολιτεία και τους Κυβερνητικούς εκπροσώπους, ζητώντας την άμεση έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων στις δύο αυτές κατηγορίες.

Συγκεκριμένα Super League 1, Super League 2, Football League, ΕΠΟ και ΠΣΑΠ, έστειλαν την επιστολή στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, Υπουργό Υγείας, Βασίλειο Κικίλια, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ ζήτησαν η επιστολή να κοινοποιηθεί και στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Σε αυτήν, κάνουν λόγο για άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League, καθώς όπως τονίζουν, η μη έναρξη τους, θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση των ΠΑΕ, των εργαζομένοων τους, αλλά και τους εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τις οικογένειές τους.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Είναι ήδη γνωστές οι σοβαρότατες και δυσμενέστατες επιπτώσεις της πανδημίας του COVID 19 -και- στη χώρα μας, στην κοινωνία, στην εργασία και στην οικονομία. Είναι επίσης, γνωστές οι επιπτώσεις όλων των ανωτέρω εξελίξεων και στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για την τιτάνια προσπάθεια της Πολιτείας αλλά και όλων των θεσμικών φορέων να αντιμετωπίσουν πολλαπλά και δυσεπίλυτα προβλήματα.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατή η έναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE. Η ανωτέρω εξέλιξη απασχόλησε και απασχολεί όλους τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς φορείς και όπως είναι ευλόγως αντιληπτό, θέτει, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, σε εμφανή κίνδυνο την επιβίωση των ΠΑΕ που μετέχουν στα ανωτέρω Πρωταθλήματα, των εργαζομένων τους και των οικογενειών τους αλλά και εκατοντάδων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών-μελών του ΠΣΑΠ και των οικογενειών τους.

Με δεδομένη την ευαισθησία μας στην ανάγκη της προστασίας της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, έχει διαμορφωθεί και επικοινωνηθεί η με μέριμνα των ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2 διασφάλιση της τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη SUPER LEAGUE.

Λαμβανομένης υπόψη της λειτουργίας όλων των πρωταθλημάτων της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, η άμεση επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE, τηρουμένων όλων των ανωτέρω αλλά και των υπαρχόντων συγκριτικών δεδομένων εξάπλωσης του ιού στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, έχουμε την κατά το δυνατόν ασφαλή άποψη ότι, όπως ήδη συμβαίνει με το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE, δεν θα αποτελέσει πρόσθετη επιβαρυντική περίσταση.

Παρακαλούμε επίσης, να λάβετε σοβαρά υπόψη την ιδιαιτερότητα του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού περιβάλλοντος και τους ειδικούς ρυθμούς και περιορισμένους χρόνους με τους οποίους αυτό λειτουργεί. Η συγκυρία αυτή το διαφοροποιεί εκ των πραγμάτων από λοιπά επαγγελματικά περιβάλλοντα και θέτει περιορισμένες επιλογές χειρισμών.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, θεωρούμε αναγκαία την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της SUPER LEAGUE 2 και της FOOTBALL LEAGUE και παρακαλούμε να κατανοήσετε την ανωτέρω αναγκαιότητα και, δια των αρμοδίων οργάνων σας, χορηγήσετε άμεσα τη σχετική έγκριση.

Με εκτίμηση…».

Share