Παρουσιάστηκε η συνεργασία των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ με τον ”ΜΓΣ Πανσερραϊκός”

Παρουσιάστηκε η συνεργασία των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ με τον ''ΜΓΣ Πανσερραϊκός''

Ο σύλλογος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός, προχώρα σε ακόμη μία σημαντική συνεργασία με την τοπική κοινωνία, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του, για την πρόοδο των νεαρών παιδιών της πόλης, σε συνδυασμό με τον αθλητισμό. Η κυψέλη αθλητισμού και πολιτισμού των «κόκκινων», δίνει ώθηση στις οικογένειες με παιδιά, που επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, εκτός σχολείου, μέσα απο την συνεργασία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.)

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κα. Χρυσάνθη Παλάζη, ο πρόεδρος του ”ΜΓΣ Πανσερραϊκός” κ. Τάσος Παναγιώτου και ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Γιάννης Δεσποτίδης, παρουσίασαν την συνεργασία αυτή και αναφέρθηκαν ευρύτερα, σε θέματα σχετικά με τις εγγραφές και την λειτουργία των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ, την σημασία της συνεργασίας του Δήμου με τον Σύλλογο του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού καθώς και την λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών υπο την ευθύνη του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού.

Σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικά, οι λεπτομέρειες και οι συνολικές παροχές προς τα παιδιά, όπου οι γονείς τους θα επιλέξουν τα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ και την συνεργασία με τον Πανσερραϊκό, ενώ αυτό που εκφράστηκε ως δεδομένο, είναι οτι με την εγγραφή, που ισχύει μέχρι της 5 Αυγούστου (Η ηλεκτρονική εγγραφή γίνεται στο eetaa.gr) το κάθε παιδί θα πάρει ένα ποδήλατο, προσφορά του συλλόγου των «Λιονταριών» και του δήμου Σερρών.

Δηλώσεις:

Στις δηλώσεις τους, η κυρία Παλάζη τόνισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ είναι 12μηνα, οι δομές στις οποίες φιλοξενούνται τα παιδιά είναι άρτια οργανωμένες, με πολυπληθές προσωπικό και με την δυνατότητα νέων προσλήψεων με εξειδικευμένους επαγγελματίες, ώστε να απασχολούνται με ποιότητα τα παιδιά.» Επίσης κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δωρεάν και σε άλλες δραστηριότητες απο την ΚΕΔΗΣ, όπως στη Φιλαρμονική, στη Σχολή Χορού, κλπ. Ενώ όσες μαμάδες εγγράψουν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν, σε όποιο τμήμα Γυμναστικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης επιθυμούν (ζούμπα, πιλάτες, αερόμπικ κλπ). Στις 20 Αυγούστου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και παίρνοντας οι γονείς τα voucher μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ΚΔΑΠ.

Ο Πρόεδρος του ”ΜΓΣ Πανσερραϊκός”, Τάσος Παναγιώτου, αναφέρθηκε στα 15 τμήματα λειτουργίας του συλλόγου, με το όραμα των «Λιονταριών», να είναι Ευρωπαϊκό με γνώμονα τον άνθρωπο και τον πολιτισμό δια μέσου του αθλητισμού. Η συνέχεια της φιλοσοφίας των «κόκκινων» περνά μέσα απο μια υγιή συνεργασία με έναν αξιόλογο φορέα, όπως είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, όπου τα εγγεγραμμένα παιδιά των ΚΔΑΠ, θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις αγωνιστικές και ηθικές αξίες των σπορ που αναπτύσσονται στον Πανσερραϊκό.

Τέλος ο Γιάννης Δεσποτίδης, επισήμανε τις δυνατότητες του ΟΠΑΚΠΑ, στον τομέα των βρεφονηπιακών σταθμών εντός και εκτός πόλης με την δημιουργία νέου σταθμού στην Ορεινή ενώ αναλύθηκε και ο τρόπος λειτουργίας αυτών, με πλήθος συνεργαζόμενων επαγγελματιών απο διάφορους τομείς (ψυχολογίας, ιατρικής, καθαριότητας και πολλών άλλων ειδικοτήτων) να συνεισφέρουν δημιουργικά, στην άρτια λειτουργία των παροχών στην προσχολική αγωγή απο τον Δήμο Σερρών.

Δείτε στο video απο την Σ/Τ:

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εγγραφή των παιδιών πατήστε ΕΔΩ

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr