Παρασκευή τα… σπουδαία για Πανσερραϊκό και Ερασιτεχνικό αθλητισμό

Παρασκευή τα... σπουδαία για Πανσερραϊκό και Ερασιτεχνικό αθλητισμό

Τις ελπίδες τους την επιστροφή στην αγωνιστική δράση… μετράνε την Παρασκευή, ο Πανσερραϊκός, οι υπόλοιπες ομάδες ομάδες της Football League, η Γ’ Εθνική αλλά και ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός σε όλα τα σπορ όλων των κατηγοριών, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, εκείνη την ημέρα, θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Με δηλώσεις του στην ραδιοφωνική συχνότητα του «Realfm 97,8», ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε πως καταλαβαίνει το τι συμβαίνει στον αθλητισμό στην χώρα μας και την κατάσταση που βιώνουν οι αθλητές, αλλά η Κυβέρνηση από την μεριά της έκανε αυτά που έπρεπε και το… μπαλάκι πλέον είναι στα χέρια της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, για το πότε θα επανέλθουν όλα τα σπορ σε αγωνιστική δράση (πρώτα με επιστροφή στις προπονήσεις και μετά στους αγώνες).

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Από χώρα σε χώρα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Εμείς έχουμε φτιάξει μια δομή με απόφαση του Πρωθυπουργού και όλα τα υπουργεία για κάθε κλείσιμο, άνοιγμα, πρωτόκολλο υπάρχει εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ή τα κολυμβητήρια ή την Football League έχουμε ήδη απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή και εξ όσων γνωρίζω την Παρασκευή στη συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι από τα θέματα που θα συζητηθούν. Καταλαβαίνω πολύ καλά την κόπωση, την απογοήτευση, όλο αυτό που ακολουθεί όποιον έχει μπει στον αθλητισμό και ζητώ κατανόηση και υπομονή. Βήμα – βήμα πάμε».

Ακόμη ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε αναφορά στην πιθανή επανεκκίνηση της Football League και της Γ’ Εθνικής, καθώς επίσης στον διαδικτυακό διάλογο «Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση», που είχε με ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ.

«Όπως γνωρίζετε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, βάσει των αιτημάτων των διοργανωτριών αρχών και της επεξεργασίας τους από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, εισηγείται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τα αθλήματα και τους όρους με τους οποίους δύναται να επανεκκινήσουν, κι εκείνοι εισηγούνται θετικά ή αρνητικά στην Κυβέρνηση.

Σ’ αυτό, το δεύτερο λοκντάουν καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτές τις προπονήσεις της προολυμπιακής και προπαραολυμπιακής ομάδας, εκείνες των εθνικών ομάδων και των συλλόγων που είχαν διεθνείς υποχρεώσεις, καθώς και των κορυφαίων κατηγοριών στα επαγγελματικά αθλήματα, πάντα με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και της υποχρέωσης όλων να διεξάγουν εβδομαδιαία τεστ.

Στη συνέχεια, πετύχαμε την επιστροφή στις προπονήσεις των κορυφαίων κατηγοριών ανδρών και γυναικών στα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα (Α1 γυναικών μπάσκετ και βόλεϊ, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών). Τώρα έχουμε αιτηθεί και αναμένουμε έγκριση για να περάσουμε από τη φάση των προπονήσεων σε εκείνη των αγώνων.

Επιπλέον, έχουμε ζητήσει την έναρξη προπονήσεων στην Α’ Εθνική ποδοσφαίρου γυναικών, στη Football League και τη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου Σάλας, τους αθλητές στα χιονοδρομικά και να ανοίξουν τα κολυμβητήρια και μέχρι την Πέμπτη θα προσθέσουμε και άλλα αθλήματα και άλλες κατηγορίες».

Share