Παράταση των μέτρων – Κλειστά σχολεία, εστίαση, δικαστήρια, διασκέδαση ως 7/1

Παράταση των μέτρων - Κλειστά σχολεία, εστίαση, δικαστήρια, διασκέδαση ως 7/1

Την απόφαση να παραταθούν τα μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, πράγμα που σημαίνει πως τα σχολεία, η εστίαση, τα δικαστήρια, η διασκέδαση, ο αθλητισμός και ότι είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα, θα παραμείνουν σε καθεστώς lockdown μέχρι αρχές του νέου έτους και ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, θα αποφασιστεί τι θα γίνει μετά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε την επέκταση των μέτρων διασποράς κορωνοϊού σε ό,τι αφορά στα σχολεία μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων, κάτι που σημαίνει ότι η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων μετατίθεται για την 7η Ιανουαρίου του 2021.

Αναφορικά με την εστίαση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι συνεχίζει να υφίσταται το «λουκέτο» λόγω της διαμορφωθείσας επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η οποία δεν επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, που συνεχίζει να πλήττεται ανεπανόρθωτα. Παράλληλα, κλειστή παραμένει η ψυχαγωγία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα δικαστήρια. Παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό. Παραμένει η τηλεργασία στο 50% και η ατομική άσκηση υπό όρους.

Δείτε τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα:

Share