Παπαϊωάννου: «Αν κριθεί η άνοδος στο γκολ οφσάιντ, το αφαιρώ»

Παπαϊωάννου: «Αν κριθεί η άνοδος στο γκολ οφσάιντ, το αφαιρώ»

Πολλή κριτική δέχεται η Λαμία μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πανσερραϊκό και προήλθε από προφανή θέση οφσάιντ. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου μίλησε για την επίμαχη φάση, αλλά και τον γενικότερο πόλεμο που δέχεται η ομάδα του, αναφερόμενος και στον Άρη, χωρίς, όμως, να τον κατονομάσει. Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Φθιώτιδας εξήγησε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος και μάλιστα δεσμεύτηκε ότι αν αυτό το τέρμα κρίνει την άνοδο, το αφαιρεί και ας μην βρεθεί ο σύλλογος στη Σούπερ Λίγκα! Όπως σημείωσε, άλλωστε, έχουν γίνει πολύ χειρότερα λάθη και οι Φθιώτες έτσι και αλλιώς δεν χρειάζονταν τη διαιτητική εύνοια για να πάρουν τη νίκη.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο Star Κεντρικής Ελλάδας:
«Πρέπει να έχουμε τελικά πολλούς τηλεθεατές όταν παίζει η Λαμία και το ματς είναι τηλεοπτικό και είναι καλό όταν σε παρακολουθούν. Μέχρι και ο πρόεδρος της άλλης ομάδας, πιο πολύ παρακολουθεί τη Λαμία, παρά την ομάδα του από ό,τι βλέπω και καταλαβαίνω. Από εκεί έχω να δηλώσω τα εξής γι’ αυτόν τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί για αυτό το μεγάλο οφσάιντ, την αλλοίωση του αποτελέσματος. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, είναι μια φάση, που ίσως δεν την έχει ο βοηθός, είναι ένα γκολ που είναι οφσάιντ. Το είδα κι εγώ στην τηλεόραση, δεν μπορεί κανένας αυτό να το αμφισβητήσει. Αλλά πιστεύω ότι είναι ένα ανθρώπινο λάθος και αυτό το οφσάιντ δεν μπορούσε να κρίνει το ματς. Από ό,τι καταλάβαμε, όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο και αυτοί που το έβλεπαν τηλεοπτικά, η Λαμία ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή, ήταν θέμα χρόνου να κάνει το γκολ. Βάλαμε τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, από ό,τι καταλάβαμε πάλι, ο προπονητής ήθελε να βάλει νεότερους παίκτες. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα να κερδίσει στο συγκεκριμένο ματς η Λαμία μέσα στην έδρα της.
Απλά τώρα η άλλη ομάδα ψάχνεται στην παραμικρή φάση να δημιουργήσει ένα θέμα και αυτό έχει δύο εξηγήσεις. Η μια είναι ότι φοβάται ότι κάποιο πρόβλημα θα έχει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου που δεν θα έχει πετύχει τον στόχο και θέλει κάπου αλλού να φορτώσει αυτή την αποτυχία.
Μια άλλη σκέψη είναι ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσει να εκβιάσει εντός εισαγωγικών τη διαιτησία να παίξει κατά της Λαμίας. Δε νομίζω όμως ότι αυτό κάνει το ποδόσφαιρο καλύτερο.
Αν δούμε και σε άλλες γίνονται χειρότερα λάθη. Αυτοί έχουν πάρει αυτό το θέμα, κάθε Κυριακή, οτιδήποτε γίνεται το σχολιάζουν. Μπορεί να είναι πιο μεγάλη ομάδα, πιο δυνατή, με πιο πολλούς δημοσιογράφους, με κόσμος στα μίντια. Προσπαθούν να κερδίσουν το πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο. Δεν θέλω να μπω σε αυτό το τριπάκι. Απλά δεν είδα να σχολιάσουν το τι περάσαμε εμείς μέσα στον Αγροτικό Αστέρα και ποιοι έβριζαν τους παίκτες μας, ποιοι φίλαθλοι έβριζαν τους παίκτες του Αγροτικού Αστέρα, ότι “την άλλη Κυριακή θα έρθετε και θα σας περιποιηθούμε καλά”. Γίνονται ένα σωρό άσχημα εδώ στη Φούτμπολ Λιγκ, που μόνο αυτό το οφσάιντ είναι αυτό που μένει.
Να πω και κάτι αντρίκια. Αν το πρωτάθλημα είναι να το κρίνει αυτό το γκολ, δηλαδή πάμε στη διαφορά τερμάτων και για ένα γκολ κρίνεται το πρωτάθλημα, εγώ δηλώνω από την εκπομπή σας ότι από τη Λαμία αυτό το γκολ το αφαιρώ και δεν παίρνει την άνοδο. Και ξέρετε ότι όταν λέω κάτι εγώ το κρατάω. Αν είναι τόσος πολύς ο πόνος τους για ένα γκολ οφσάιντ, που κατά την άποψή μου είναι ανθρώπινο λάθος και δεν είναι κάποιο στήσιμο, γιατί η διαιτησία ήταν 50-50, να πιάσουμε τον επόπτη να τον κρεμάσουμε για το λάθος.
Εγώ μπορώ να το διορθώσω. Αν κριθεί το πρωτάθλημα σε αυτό το γκολ, δηλαδή η άνοδος, εγώ το αφαιρώ. Κι ας είναι η Λαμία, να την κατεβάσω εγώ στην κατηγορία».

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr