Πανσερραϊκός: 1.000.000€ απο το Υπουργείο Υποδομών για το δημοτικό γήπεδο!

Πανσερραϊκός: 1.000.000€ απο το Υπουργείο Υποδομών για το δημοτικό γήπεδο!

Ένα στολίδι για τους πολίτες των Σερρών, το αναβαθμισμένο δημοτικό γήπεδο, στο κεντρικό πάρκο! Υπουργείο Υποδομών, Δήμος Σερρών και ΠΑΕ Πανσερραϊκός ενωμένοι για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου!

Η πιο σημαντική είδηση των τελευταίων ετών, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σερρών, που αφορούν το ποδόσφαιρο, είναι γεγονός! Το δημοτικό γήπεδο της πόλης μας, επιτέλους θα εκσυγχρονιστεί και θα αποκατασταθούν οι φθορές που το ταλαιπωρούν, στο πέρασμα των ετών.

Οι συντονισμένες προσπάθειες των ανθρώπων της ΠΑΕ Πανσερραϊκός (Καζίας-Χατζηδημητρίου), η ζέση του Σερραίου Υπουργού Κώστα Καραμανλή που ασχολήθηκε απο την πρώτη στιγμή και η αρωγή του Δήμαρχου κ. Χρυσάφη, έπιασαν τόπο και κατάφεραν να εγκριθούν πόροι 1.000.000 €, ώστε να το δημοτικό γήπεδο Σερρών, να διαμορφωθεί, επιτέλους, όπως αξίζει σε όλους τους δημότες και φιλάθλους της πόλης μας.

Ένα όνειρο ετών για κάθε Σερραίο φίλαθλο, είναι όνειρο κοινό για τους διοικούντες της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, που κάνουν πράξη, όσα οραματίζονται για τα «λιοντάρια». Η φράση που ακούστηκε πρώτη φόρα το 2018, για την ανάγκη δημιουργίας υποδομών στην ομάδα του Πανσερραϊκού, χρόνο με τον χρόνο, παίρνει μορφή. Με ίδια κεφάλαια και πιέσεις προς τους κρατικούς φορείς, για την αξιοποίηση και όχι την επαιτεία, των πόρων, που αφορούν τον αθλητισμό στην περιοχή μας ο Πανσερραϊκός σύντομα δεν θα έχει να ζηλέψει πολλά απο αυτά που χρειάζεται μια ολοκληρωμένη ομάδα της εποχής μας.

Οι κύριοι Καζίας και Χατζηδημητριού εκτός απο την ικανότητα στην διαχείριση της επένδυση τους, έχουν κοντά τους και πολιτειακούς φορείς, που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Τόσο ο δήμαρχος Σερρών, όσο και ο Υπουργός Κώστας Καραμανλής, προσπαθούν αναλογικά με τις συνθήκες, να ακούν τους αθλητικούς παράγοντες και να φροντίζουν για την βελτίωση των αθλητικών συνθηκών στις Σέρρες.

Οι αθλητικές υποδομές στην περιοχή μας, ήταν σε ανυποληψία πολλά χρόνια, απο το 2019 και μετά, αυτό τείνει να αλλάξει με τα βελτιωτικά έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις και φυσικά με δυο μεγάλα project. Την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, όπου και πάλι ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ ήταν και είναι μπροστάρης στην όλη προσπάθεια και τώρα προστέθηκε ο εκσυγχρονισμός του ποδοσφαιρικού γηπέδου της πόλης. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και για το αθλητικό κέντρο του Πανσερραϊκού στην Ομόνοια, ένα συλλογικό έργο με την βοήθεια του δήμου Σερρών που παραχώρησε την έκταση.

Σημασία έχει οτι παρά τις καθημερινές κοινωνικές δυσκολίες, η πόλη μας, αλλάζει και ο αθλητικός κόσμος, έχει να περιμένει θετικές αλλαγές.

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός:

Ο Σερραίος Υπουργός Κώστας Καραμανλής, μερίμνησε για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού γηπέδου Σερρών, μέσω χρηματοδότησης απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσημα και ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σερρών ανακοίνωσε την χρηματοδότηση του έργου: «Επείγουσες εργασίες συντήρησης και προμήθειας υλικών για την αποκατάσταση φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών».

Η χρηματοδότηση ύψους, ενός εκατομμυρίου ευρώ, προέρχεται απευθείας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή να πράττει, οτι δεν είχε κάνει κανένας, εδώ και πολλά χρόνια, για τον εκσυγχρονισμό της φυσικής έδρας του Πανσερραϊκού και συνολικά για την αναβάθμιση όλων των χώρων του γηπέδου.

Οι προσπάθειες της νέας ΠΑΕ, με τον πρόεδρο Τάσο Καζία και τον αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Χατζηδημητρίου, απέδωσαν καρπούς, με τον Σερραίο Υπουργό κ. Καραμανλή, να αφουγκράζεται, τα ουσιαστικά προβλήματα, που παρουσιάζει το δημοτικό γήπεδο Σερρών και να δίνει μια βιώσιμη λύση. Ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, πολύτιμος αρωγός της όλης προσπάθειας, ώστε το υποβαθμισμένο σημερινό γήπεδο, να μετατραπεί σε ένα στολίδι, που θα ενσωματωθεί αρμονικά στην πόλη μας και θα το αγκαλιάσουν οι Σερραίοι πολίτες.

Η χρηματοδότηση αφορά τέσσερις τομείς

  • Επείγουσες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών: 298.240 €
  • Την προμήθεια και αντικατάσταση των λυχνιών προβολέων με φώτα LED νέας τεχνολογίας: 259.080 €
  • Την προμήθεια και την αντικατάσταση των φθαρμένων καθισμάτων και υλικών αλλά και νέων πάγκων ομάδων και τοποθέτηση πλέξι γκλας: 169.880 €
  • Την προμήθεια και την αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών στην εξωτερική πρόσοψη του γηπέδου από βιοκλιματικά υλικά μετά την αποκατάσταση των φθορών που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια με ένα ποσό της τάξης των 272.800 €
Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr