Πανσερραϊκός: Όχι στην «δημιουργική ασάφεια» του ποδοσφαίρου όχι στην αναδιάρθρωση!

Πανσερραϊκός: Όχι στην «δημιουργική ασάφεια» του ποδοσφαίρου όχι στην αναδιάρθρωση!

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν απο λίγο ο Πανσερραϊκός, που την υπογράφει η διοικούσα επιτροπή των Κατσαβάκη-Καζία, οπου τοποθετούνται επίσημα κατά της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πανσερραϊκός που τερμάτισε τρίτος στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής στο ποδόσφαιρο, είναι υποχρεωμένος να…υποβιβαστεί στην Δ΄ Εθνική, εάν ισχύσει τελικά η αναδιάρθρωση, όπως έχει εξαγγείλει πολλάκις τον τελευταίο καιρό, ο υφυπουργός αθλητισμού. Οι άνθρωποι που ηγούνται τις προσπάθειες των «κόκκινων», την τελευταία χρονιά, τάσσονται και επίσημα κατά της αναδιάρθρωσης, όπως και πολλές ιστορικές ομάδες που τυχαία, βρίσκονται σε χαμηλότερες κατηγορίες και επιθυμούν δικαιοσύνη και ορθή τεχνοκρατική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο απο τις αρμόδιες αρχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κύριοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής πολιτείας εμείς τελειώσαμε με τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις αλλά ακόμα και τώρα δεν έχουμε καταλάβει, για ποιον στόχο αγωνιστήκαμε και για ποιον λόγο έχουμε υποστεί αυτή την κατάφωρη αδικία, που μας υποβιβάζει, ενώ έχουμε τερματίσει στην τρίτη θέση!

Η δημιουργική ασάφεια, βρίσκει δυστυχώς εφαρμογή και στο δύσμοιρο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με την Football League να γίνεται Γ΄ Εθνική και την Γ΄ Εθνική… τέταρτη κατηγορία. Ζούμε τον απόλυτο εμπαιγμό με τις λέξεις, επειδή φοβάστε να κατονομάσετε την αλήθεια αλλά κυρίως εμπαίζετε τις ομάδες, των χαμηλότερων κατηγοριών, αντιμετωπίζοντας τες, ως «παράπλευρες απώλειες».

Η πρόταση της πολιτείας, θιγεί δεκάδες ομάδες, ιστορικές ή μη, όλων των πρωταθλημάτων. Κυρίως όμως θίγονται, τα συμφέροντα, όλων των ομάδων, της Γ΄ Εθνικής, που είτε προβιβάστηκαν (παραμένουν στην ίδια κατηγορία), είτε παρέμειναν (υποβιβάζονται στη νέα Γ΄ Εθνική) ή υποβιβάστηκαν (υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα). Όλοι χαμένοι!

Για ποιον λόγο δημιουργούνται οικονομικές εξαρτήσεις (ΕΡΤ-ΠΑΕ) και τοποθετούνται ανήθικα διλήμματα στον βωμό μιας αναδιάρθρωσης, που δημιουργεί μόνον αντιδράσεις; Σας απασχολούν άραγε τα ερασιτεχνικά σωματεία και τα προβλήματα στις μικρότερες κατηγορίες ή μονάχα οι ΠΑΕ;

Εμείς προερχόμαστε από τον αθλητισμό και περιμένουμε από εσάς, μια τεχνοκρατική και σοβαρή προσέγγιση αναδιάρθρωσης, σε βάθος ετών, με ενίσχυση όλων των αθλητικών σωματείων και των κατηγοριών που συμμετέχουν, με σκοπό όχι την κρατική επαιτεία αλλά την οικονομική αυτάρκεια των συλλόγων.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Νίκος Κατσαβάκης | Πρόεδρος

Τάσος Καζίας | Γενικός διευθυντής

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr