Πανσερραϊκός: Ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και ειδικές οδηγίες στους ποδοσφαιριστές (vid)

Πανσερραϊκός: Ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και ειδικές οδηγίες στους ποδοσφαιριστές (vid)

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει αναστήλει όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων στην Ελλάδα αλλά και των προπονήσεων, του Πανσερραϊκού, απο τις 15 Μαρτίου. Για να μην μένει «άπραγη» η ομάδα των «κόκκινων», μαζί με ειδικούς συνεργάτες, ετοίμασαν ένα άκρως επαγγελματικό ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης με ειδικές οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές για το σπίτι, για όσο διαρκεί η καραντίνα.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μπορεί να έχουν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού δουλεύουν καθημερινά, για να βρίσκεται η ομάδα στο καλύτερο δυνατό επίπεδο όταν – με το καλό – υπάρχει ξανά αγωνιστική δράση.

Η διοίκηση των «Λιονταριών» σε συνεννόηση με τον φυσιοθεραπευτή και εργοφυσιολόγο, Κωστή Σιδηρόπουλο και άλλους εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες, δημιούργησαν ένα ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης για κάθε ποδοσφαιριστή και για διαφορετική θέση που αγωνίζεται ο καθένας, για να προπονονούνται μόνοι τους στο σπίτι για όσο διαρκεί ο εγκλισμός, λόγω πανδημίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις στο σπίτι, για την αντοχή, την δύναμη, την ευλυγισία και την ορθοσωμία, χωρίς να χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός γυμναστηρίου. Επίσης, υπάρχουν ειδικές οδηγίες για σωστή διατροφή και διαχείριση ύπνου.

Ο Πανσερραϊκός δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube, με τον φυσιοθεραπευτή, Κωστή Σιδηρόπουλο, να αναλύει το ειδικό αυτό πρόγραμμα και τις ειδικές οδηγίες που δόθηκαν στους ποδοσφαιριστές των «κόκκινων».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Το ποδόσφαιρο ζει πρωτόγνωρες στιγμές και είναι επιτακτική ανάγκη όλων μας να παραμείνουμε στα σπίτια μας ώστε να επιστρέψουμε σύντομα στα γήπεδα.

Και τότε ο Πανσερραϊκός θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανσερραϊκού, κινήθηκε άμεσα και επικοινώνησε μαζί μας, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, ώστε να συντηρήσουμε και να βελτιώσουμε τους παίκτες μας στο σπίτι.

Εγώ με την συναργάτιδα μου, την δεσποινής Νιόβη Κόκα, ως εξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες της ομάδας και σε άμεση συνεργασία όπως πάντα με τον προπονητή της ομάδας μας, Άγγελο Διγκόζη, καθώς και τον γυμναστή της ομάδας, Γιάννη Γκιόκα και τον ρποπονητή τερματοφυλάκων, Άκη Καραμπέτσιο, μελετήσαμε τις ανάγκες που έχει κάθε παίκτης μας μέσα στο γήπεδο και αναλύοντας τα εργομετρικά των παικτών μας που έγιναν το καλοκαίρι, δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα συντήρησης ακι βελτίωσης στο σπίτι, χωρίς κανέναν εξοπλισμό.

Στοχεύσαμε στην βελτίωση της δύναμης των παικτών μας, στην συντήρηση της αντοχής τους, καθώς και σε λεπτομέρειες που αγορούν την ευλυγισία και την ορθοσωμία τους. Να τονίσω πως δεν χρειάζεται κανένας εντελώς εξοπλισμός, γιατί οι παίκτες, δεν είναι στο επίπεδο που θα μπορούσαν να έχουν ένα δικό τους γυμναστήριο στο σπίτι.

Αφού μετρήσαμε για αρχή, τα εργομετρικά των παικτών μας που είχαμε κάνει το καλοκαίρι και μελετώντας γενικά εργομετρικά παικτών ανά θέση στην Ελλάδα, δημιουργήσαμε αυτό το πρόγραμμα, ώστε να διαχωρίσουμε τις ανάγκες που έχει κάθε παίκτης στην θέση του. Για παράδειγμα, άλλο ασκησιολόγια περιλαμβάνει το πρόγραμμα των τερματοφυλάκων, άλλο τον αμυντικών, άλλο των κεντρώων και άλλο των επιθετικών.

Αφού ολοκληρώθηκε αυτό το πρόγραμμα, θέλαμε να εντάξουμε και άλλη λεπτομέρεια. Για τον λόγο αυτό, πήραμε συμβουλές από συνεργάτες μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα διατροφικό πλάνο για την συντήρηση των παικτών μας που περιελάμβανε την λεπτομέρεια της ποσότητας του νερού που θα κατανάλωναν την ημέρα και σε ποιες στιγμές της ημέρας. Και τέλος, με εξίσου πολύ καλό επιστήμονα συνεργάτη μας, πήραμε συμβουλές για το πως να διαχειρίζονται τον ύπνο τους αυτήν την περίοδο, δηλαδή ποιες στιγμές της ημέρας να κοιμούνται και πόση διάρκεια.

Αυτό το ολοκληρωμένο πρόγραμμα λοιπόν, το ονομάσαμε πρόγραμμα καραντίνας κορωνοϊού και χάρη στην άμεση κίνηση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, δημιουργήσαμε κάτι που είναι πρωτόγνωρο για όλη την Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Share