Πέρκος: Γρήγορα θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, άλλωστε είναι μεγάλη η αγάπη μας για το μπάσκετ !

Πέρκος: Γρήγορα θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας, άλλωστε είναι μεγάλη η αγάπη μας για το μπάσκετ !

Αισιόδοξος και σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά εν μέσω πανδημίας δηλώνει στο SSN ο coach των Ικάρων σχετικά με το τι συνέβη τις τελευταίες ημέρες και πιο το αντίκτυπο στον αθλητισμό και την ομάδα του. Ο έμπειρος προπονητής των “κυανοκίτρινων” πιστεύει πολύ στην ατομική ευθύνη του καθενός και τονίζει ότι ναι μεν ο κορονοϊός είναι “σκόπελος” για όλους τους παράγοντες, αλλά η αγάπη μας για το μπάσκετ είναι τόσο μεγάλη που δεν θα αφήσει ένα μικρόβιο να χαλάσει όλο αυτό.

Αναλυτικά…

Lockdown. Μια λέξη η οποία διεκδικεί τον τίτλο της πρωτιάς στην επικαιρότητα, σχεδόν σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο και δει στην Ελλάδα. Μετά την ΠΕ Κοζάνης η πόλη των Σερρών είναι η επόμενη που φαίνεται να χτυπιέται από την μάστιγα της πανδημίας. Lock-down. Το χτύπημα αφορά αφενός στην οικονομική ζωή και αφετέρου στα «δικά μας», δηλ. στα αθλητικά δρώμενα. Γυμναστήρια κλείνουν, αγώνες αναβάλλονται, ομάδες και αθλητές ουσιαστικά νεκρώνουν ή υπολειτουργούν.

Ξεκάθαρες λύσεις-πανάκεια δεν νομίζω να υπάρχουν στο συγκεκριμένο πρόβλημα (για τον αθλητισμό εννοώ). Η φράση της «ατομικής ευθύνης-υπευθυνότητας» νομίζω έχει πολύ μεγάλη εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι αθλητές, σε συνεργασία με τους προπονητές-γυμναστές, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν σε ατομικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα του conditioning τους αλλά και της επαφής τους (όσο γίνεται) με το άθλημα. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει θέληση. Το τρέξιμο σε ανοικτούς και ασφαλείς χώρους (πάντα σε διακριτές αποστάσεις), ασκήσεις ενδυνάμωσης εντός σπιτιού (υπάρχουν άπειρες επιλογές), και ατομική εξάσκηση σε ανοικτά γήπεδα.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν κρίσιμο οικονομικό, κοινωνικό, υγειονομικό και κατ’ επέκταση αθλητικό «σκόπελο». Το μπάσκετ μας, όπως και η κοινωνία, κλυδωνίζεται. Είναι στο χέρι μας, όλοι οι παράγοντες του αθλήματος να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε στη θέση που του αρμόζει. Μη φοβάστε να λειτουργήσετε λίγο διαφορετικά, κρατηθείτε σε φόρμα και είμαι σίγουρος ότι γρήγορα θα επιστρέψουμε στην κανονική μας κατάσταση. Το αγαπάμε πάρα πολύ και δεν θα επιτρέψουμε ένα μικρόβιο να μας το χαλάσει!!!

*Φώτο-πηγή: www.anexartitos.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr