Πέθανε ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς !

Πέθανε ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς !

Μια σπουδαία προσωπικότητα στον χώρου του Πανευρωπαϊκού μπάσκετ δεν βρίσκεται πια στην ζωή. Ο λόγος για τον Σέρβο παίχτη-προπονητή-παράγοντα και άλλοτε γενικό γραμματέα της FIBA, Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς. Πέθανε σε ηλικία 94 ετών στο σπίτι του την σημερινή ημέρα.

Ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς δεν βρίσκεται πια στην ζωή. Μία από τις σπουδαιότερες μορφές του σερβικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, πέθανε στο σπίτι του στην Σερβία. Ήταν 94 ετών.

Ο Στάνκοβιτς γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1925 και υπηρέτησε το άθλημα του μπάσκετ από κάθε θέση: Παίκτης, προπονητής, παράγοντας, είναι πιο γνωστός στο ευρύ κοινό από την θητεία του ως Γενικός Γραμματέας της FIBA από το 1976 έως το 2002.

Ο Στάνκοβιτς ήταν ένας πανέξυπνος άνθρωπος και πρωτοπόρος για την εποχή του. Μιλούσε έξι γλώσσες και ήταν από τους πρώτους που ενθάρρυναν την μετάβαση των Ευρωπαίων στο ΝΒΑ. Παράλληλα είχε συμβάλλει σημαντικά ώστε να αλλάξουν οι κανονισμοί και να επιτραπεί στους ΝΒΑερς να αγωνιστούν στις διοργανώσεις της FIBA, κάτι άνοιξε τον  δρόμο στο ΝΒΑ ώστε να στείλει την γνωστή “Dream Team” στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Για την προσφορά του στο μπάσκετ, ο Στάνκοβιτς εισήλθε στο Hall of Fame το 1991 και στο FIBA Hall of Fame το 2007.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr