Πάλη στην άμμο: Τρεις Σερραίοι στο Παγκόσμιο της Τουρκίας

Πάλη στην άμμο: Τρεις Σερραίοι στο Παγκόσμιο της Τουρκίας

Με στόχο τη διάκριση ρίχνονται στη μάχη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο, που ανοίγει αύριο την αυλαία του στην Τουρκία, οι αθλητές του Σερραϊκού συλλόγου των Καλών Δένδρων. Ο Απόστολος Τασκούδης και ο Νίκος Ορουσμανίδης στα 70 κιλά αλλά και ο Χρήστος Σαμαρτζίδης στα 90 κιλά θα αγωνιστούν με στόχο να συνεχίσει ο σύλλογος την παράδοση που έχει πλέον δημιουργήσει και στην πάλη στην άμμο.

Ο Απόστολος Τασκούδης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις μεταλλίων στο άθλημα της πάλης στην άμμο, έχοντας κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στα παγκόσμια πρωταθλήματα στη Βουδαπέστη το 2012 και στο Μαρόκο το 2013. «Πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε σίγουρα ένα μετάλλιο και αισιοδοξώ ότι θα πάμε και για δεύτερο» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο προπονητής Χρήστος Γάτσιος που είδε το σύλλογο του το φετινό καλοκαίρι στην κορυφή του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στην τρίτη του συμμετοχή σε ανάλογη διοργάνωση.

Ο 6ος Ολυμπιονίκης των 66 κ. της ελευθέρας του 2004 Απόστολος Τασκούδης κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις μεταλλίων στο άθλημα της πάλης στην άμμο (με δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο σε παγκόσμιες διοργανώσεις.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr