Ο TAP συνεχίζει να επενδύει σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις στην Β.Ελλάδα!

Ο TAP συνεχίζει να επενδύει σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις στην Β.Ελλάδα!

Ο TAP επενδύει -και θα συνεχίσει να το κάνει- σε δράσεις με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στη Βόρεια Ελλάδα, υποστηρίζοντας έργα που πραγματοποιούνται και στις τρεις ελληνικές περιφέρειες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός: τη Δυτική, την Κεντρική  και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη.

Το εθελοντικό πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών επενδύσεων (SEI) του TAP στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 32 εκατομμυρίων ευρώ, επικεντρώνεται σε τέσσερις πυλώνες:

  • Περιβάλλον
  • Εκπαίδευση και κατάρτιση
  • Κοινωνικοοικονομική εξέλιξη, με έμφαση στη γεωργία και στον τουρισμό
  • Ποιοτικές συνθήκες ζωής της κοινότητας, με έμφαση στην κοινωνική υποστήριξη και συνοχή

Οι εκπρόσωποι του TAP βρίσκονται σε συνεχή ανοιχτό διάλογο με τις τοπικές κοινότητες και όλα τα κυβερνητικά επίπεδα-κεντρικό, περιφερειακό και δημοτικό-ώστε να αναπτύξουν αμοιβαίως συμφωνημένα κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα στα οποία έχουν από κοινού καταλήξει και που στηρίζουν τις αναπτυξιακές προτεραιότητες των κοινοτήτων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος του TAP. Αποτελούν μία ενδεικτική επιλογή των διαφόρων πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από τον TAP και συμβάλλουν σε κοινωνικές, ανθρωπιστικές και άλλες σημαντικές δραστηριότητες.

Θυμίζουμε την Ανάπλαση της οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών

Με στόχο να ανταποκριθεί στην ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για ασφαλείς, ανοιχτούς και προσβάσιμους δημόσιους χώρους, ο ΤΑΡ προχώρησε στην ανάπλαση της (πρώην) οδού Δορυλαίου στην κεντρική πλατεία των Σερρών. Η ύψους €248.000 επένδυση περιέλαβε: πλακόστρωση της οδού και των διαδρόμων πρόσβασης, δημιουργία ποδηλατοδρόμου, και εγκατάσταση υπαίθριων καθιστικών, κρηνών πόσιμου νερού, στύλων φωτισμού, κλπ. Η ανάπλαση εντάσσεται στο ευρύτερο διαπεριφερειακό πρόγραμμα του ΤΑΡ «ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ | Ανάπτυξη Τοπικών Υποδομών», για έργα υποδομής που υλοποιούνται και στις τρεις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός. Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ που παραδίδεται.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr