Ο υγιής ανταγωνισμός, ο Κρόιφ και το ταλέντο των παιδιών του Πανσερραϊκού στην Ελίτ Κ13!

Ο υγιής ανταγωνισμός, ο Κρόιφ και το ταλέντο των παιδιών του Πανσερραϊκού στην Ελίτ Κ13!

Η μεθοδευμένη κίνηση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός εδώ και μήνες, σχετικά με την δημιουργία επίλεκτης ομάδας ποδοσφαίρου Κ13, που θα αγωνίζεται στην γειτονική ΕΠΣΜ, μαθαίνουμε οτι είναι προϊόν μελέτης και πράξη στρατηγικής κίνησης, απο τα μέλη της Διεύθυνσης των «Κόκκινων Ακαδημιών».

Είναι μια ουσιαστική προσφορά του Πανσερραϊκού προς τα παιδιά, που τους δίνει την δυνατότητα να δουλέψουν με όλα τα σύγχρονα εργαλεία και να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ηλικίες ποδοσφαιριστών σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο εντός νομού. Η δουλειά που γίνεται άλλωστε απο τους υπόλοιπους ιδιώτες, τόσο στην πόλη όσο και στο νομό, είναι στην πλειοψηφία της ποιοτική και ο Πανσερραϊκός, τουλάχιστον την τελευταία διετία, δεν κλείνει καμία πόρτα, σε κάθε τι που παράγει αποτελέσματα.

Οι αντιδράσεις

Η νέα elite ομάδα που σχηματίζεται, ήδη προκάλεσε αντιδράσεις, θετικές ή αρνητικές, ενώ υπάρχουν απόψεις που φτάνουν στους συντάκτες του ‘SSN’ και αντιμετωπίζουν αυτή τη νέα κίνηση με σκεπτικισμό, ως προς την κατάληξη του. Φυσικά, όλοι επιθυμούν νέα λαμπρά ταλέντα στην πρώτη ομάδα και όχι αποτυχημένους επαγγελματίες, αλλά το ζήτημα είναι πως θα το καταφέρει μια ομάδα αυτό,  σε μια αγορά, που οι «μεγάλοι», έχουν κατεβάσει κατά πολύ τον μεταγραφικό μέσο όρο ηλικίας, των υπερταλαντούχων ποδοσφαιριστών!

Βλέποντας την κοντινή μας περίπτωση της μεταγραφής του Κώστα Τσιμίκα στην Λίβερπουλ και τον ντόρο που γίνεται σχετικά με τα τροφεία, που δεν διεκδίκησε η προηγούμενη διοίκηση των «λιονταριών», και την ποσόστωση απο την «αλληλεγγύη» που δικαιούται η ομάδα έτσι ή αλλιώς, καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι οι μεγάλες ομάδες, σε όλο τον κόσμο, προσπαθούν να… αρπάξουν παίκτες σε πολύ μικρή ηλικία, τόσο για να κατεβάσουν το κόστος μεταγραφής σε οποιοδήποτε ηλικιακό φάσμα, όσο για να τους πλάσουν, με τα δικά τους χαρακτηριστικά

«Η ποιότητα χωρίς αποτελέσματα είναι ανούσια, τα αποτελέσματα χωρίς ποιότητα είναι βαρετά». Γιόχαν Κρόιφ

Η νέα ομάδα που έχει στα σκαριά ο Πανσερραϊκός, στις ηλικίες παιδιών, μεταξύ 10-13 ετών αποτελούν τις πλέον περιζήτητες ηλικίες στις ακαδημίες όλου του πλανήτη! Ο αθλητισμός εξελίσσεται και οι έρευνες δείχνουν οτι ο ανταγωνισμός και η ένταση στην προπόνηση, που ξεκινούσε κάποτε στα 14 χρόνια, τώρα έχει κατεβεί στα 11-12 χρόνια. Επόμενως όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα και τα κλαμπ που παράγουν σπουδαίους παίκτες, έχουν ρίξει το βάρος εκεί. Το μεγαλύτερο αστικό περιβάλλον στην Βόρεια Ελλάδα, το συναντάμε στην Θεσσαλονίκη καλώς ή κακώς, που δίνει την δυνατότητα στους νέους αθλητές, να αγωνιστούν σε σοβαρά πρωταθλήματα υποδομών και να ανταγωνιστούν αντιπάλους, που θα τους κάνουν καλύτερους.

Ναι συμφωνούμε, οτι πρέπει να στηριχτεί ποδοσφαιρικά ο τόπος μας…αλλά και ο τόπος μας, πρέπει να στηρίξει με πράξεις ουσίας τις ομάδες που διαθέτει! Φυσικά τα δεδομένα(οικονομικά και πληθυσμιακά) έχουν αλλάξει σε σχέση με πριν 20 χρόνια αλλά εάν δεν ακολουθήσεις τις εξελίξεις και δεν δημιουργήσεις νέες συνθήκες ανάπτυξης, πως περιμένεις να ανθήσει το τοπικό πρωτάθλημα, χωρίς νέες πρακτικές; Ρίχνοντας μια ματιά στο καλεντάρι των τοπικών πρωταθλημάτων υποδομής, διαπιστώνουμε, οτι δεν επαρκούν σε ποιότητα, ποσότητα και διάρκεια, για ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις αξιοποιήσεις των ταλέντων, όπως ο Πανσερραϊκός.

Πως θα λειτουργήσει το νέο εγχείρημα του Πανσερραϊκού

Όσο για το πως θα λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των παιδιών, εντός των Ακαδημιών του Πανσερραϊκού, μαθαίνουμε οτι με την εκκίνηση των τμημάτων στις 7 Σεπτεμβρίου, θα γίνει αναλυτική παρουσίαση, εξηγώντας τις διαδικασίες, επιλογής, των elite ομάδων. Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν οτι υπάρχει η διάθεση να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και ανάλογα να αξιοποιηθεί αξιοκρατικά…χωρίς υποψία δημοσιών σχέσεων.

Μάλιστα, εντοπίζουμε κάτι νέο που θα εφαρμοστεί, ώστε όλος όγκος των παιδιών να βρίσκει νόημα, πηγαίνοντας να αθληθεί και να παίξει ποδόσφαιρο, με το «λιοντάρι της Αμφίπολης στο στήθος». Αρχικά, θα λειτουργήσει η ελίτ ομάδα Κ13, όμως υπάρχει η πρόβλεψη, αυτό το εγχείρημα να αναπτυχθεί σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Επιθυμία της Διεύθυνσης των ακαδημιών, που ήδη προχωρά στο σχεδιασμό της, είναι η δημιουργία τριών ζωνών προπόνησης. Στο αρχικό στάδιο(μαζικό) ανά ηλικιακό κλιμάκιο, να τοποθετούνται τα παιδιά που απλώς επιθυμούν να αθληθούν και να παίξουν μπάλα, στο δεύτερο στάδιο(προθάλαμος) να τοποθετούνται τα παιδιά, που έχουν ενδιαφέρον για το σπορ και θέλουν να παίξουν ανταγωνιστικά και στο τρίτο στάδιο(ελίτ) να τοποθετούνται τα παιδιά, που το ταλέντο και το μεράκι, τους τοποθετεί σε ένα σύνολο, με επαγγελματικές ποδοσφαιρικές βλέψεις και όραμα για την πρώτη ομάδα. Οι elite ομάδες, θα έχουν τα προνόμια των δυνατών αγώνων στα μεγάλα τουρνουά και τα σοβαρά πρωταθλήματα υποδομών, όλοι όμως θα προετοιμάζονται για αυτό το βήμα με αυστηρή και μεθοδική αξιολόγηση.

…Σε αυτό το εχθρικό για επενδύσεις Ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, δεν είναι η κατάλληλη εποχή για διχόνοιες, όταν μετά απο μια δεκαετία περίπου, αναγεννάτε κάτι καλό απο την ιστορικότερη ομάδα της πόλης μας. Ας μην δούμε άλλα Σερραιόπουλα, να φεύγουν στις καλές ηλικίες για σπουδαία κλαμπ, χωρίς κανένα κέρδος στο τοπικό ποδόσφαιρο και την τοπική κοινωνία. Ομόνοια χρειαζόμαστε, βελτίωση και υγιή ανταγωνισμό!

 

 

 

 

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr