Ο «τρομαγμένος» Πανσερραϊκός γλύτωσε την φάρσα με Hallo…win!

Ο «τρομαγμένος» Πανσερραϊκός γλύτωσε την φάρσα με Hallo…win!

Trickor Treat?… Φάρσα ή κέρασμα; λέει το τσιτάτο, που ρωτάνε τα μασκαρεμένα πιτσιρίκια την παραμονή των Αγίων Πάντων προκειμένου να εξασφαλίσουν έξτρα γλυκίσματα… στην ξενόφερτη Κέλτικη & όχι Αμερικανική γιορτή, με Χριστιανικότατες βεβαίως, καταβολές για όσους απορούν…

Άλλοι γιορτάζουν το τέλος του καλοκαιριού και άλλοι την έναρξη της Football League και όλοι μαζί πήγαμε και ήρθαμε στον «άλλο κόσμο» όπως επιτάσσει η μέρα για να πανηγυρίσουμε την πρώτη νίκη! Βλέπεις… ο Πανσερραϊκός επέλεξε την φάρσα από το κέρασμα… που ήρθε, έστω και αργά!   

Δεν ξέρω τι έλεγε ο Παναγιώτης Διλμπέρης στους παίκτες του Πανσερραϊκού κατά την διάρκεια των φιλικών αγώνων και τους ανέβαζε ή σε τι κατάσταση ήταν οι αντίπαλοι των «κόκκινων» και ο Πανσερραϊκός έδειχνε καλός κατά την προετοιμασία του… αλλά η τωρινή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα, στα δυο πρώτα επίσημα παιχνίδια, είναι μετριότατη.

Και η βελτίωση που υποσχέθηκε ο προπονητής, μετά το τέλος του ματς με τον Κισσαμικό στο κύπελλο, ήρθε μόνο σε επίπεδο αποτελέσματος με την σημερινή αγχωτική νίκη αλλά όχι σε επίπεδο εμφάνισης. Οι παίκτες του και πάλι δεν τον δικαίωσαν, δεδομένου ότι γνωρίζω, την δουλειά που κάνει στις προπονήσεις.

Για την έλλειψη ποιότητας, μέχρι την επομένη μεταγραφική περίοδο καλύτερα να μην ξαναμιλήσουμε. Αυτά είναι γνωστά.

Τα άγνωστα είναι… η ποδοσφαιρική συμπεριφορά, ορισμένων παικτών μέσα στο γήπεδο. Παίκτες που έχουν τουλάχιστον, ένα μικρό ταλέντο ή παίκτες που έχουν εμπειρία 3-4 ετών από την κατηγορία και έχουν δείξει καλά στοιχειά στο παρελθόν, έχουν βαλθεί να μας αποδείξουν, ότι ξέχασαν την μπάλα που έπαιζαν ή ότι κάλο έχουν επιδείξει, ήταν συμπτωματικό και τυχαίο!

Μεγαλύτερος κριτής σε ένα γήπεδο είναι ο φίλαθλος κόσμος και σε δυο ματς έχω ακούσει… και διαβάσει ήδη, πολλά αρνητικά. Όταν ο κόσμος βλέπει μια ομάδα ανήμπορη να τρέξει στο transitionγια να αμυνθεί, όταν βλέπει ότι 2η πάσα δεν αλλάζει κανείς για να δημιουργηθεί ευκαιρία, όταν βλέπει ότι γίνονται λιγοστά σουτ και τα περισσότερα δεν βρίσκουν εστία… τι να σχολιάσει;

Το κυριότερο όμως που κάνει εντύπωση, είναι όταν βλέπει παίκτες, που έχουν τιμήσει και με το παραπάνω αυτή την φανέλα, όπως ο Σιακκας και ο Βοσκόπουλος, να τρέχουν πιο πολύ από όλους και συγχρόνως να προσπαθούν με αγωνιστικότητα και φωνές να διορθώσουν τα αδιόρθωτα σε ένα θεωρητικά εύκολο ματς. Τότε όσο και να μας ειρωνεύονται κάποιοι, κάτι δεν πάει καθόλου καλά και δίκαια αγανακτεί.

Θυμίζω, ότι όλα αυτά γράφονται μετά από νίκη. Και έτσι πρέπει. Στα δύσκολα στηρίζεις και επισημαίνεις, ενώ στα εύκολα, ασκείς κριτική, πάντα με σεβασμό και επιχειρήματα. Ασφαλή εικόνα βεβαία, θα έχουμε μετά την 6η αγωνιστική, καθώς έτσι με έχει διδάξει η μικρή μου πείρα. Επομένως έχουμε άλλες 5 αγωνιστικές μέχρι να δούμε το κανονικό πρόσωπο του Πανσερραϊκού, που θεωρώ ως σύνολο έχει να μας δείξει κάτι καλύτερο, από το ψυχοβγαλτικό 2-1, κόντρα στην πιο αδύναμη -ίσως- ομάδα της κατηγορίας.

ΥΓ.: “Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν“… το γραφώ στα Ελληνικά διότι στα Λατινικά δεν παίζει να το καταλάβεις. Από την Κρήτη και την Μάνη δεν είσαι… για να είναι ο λόγος σου συμβόλαιο, άλλωστε το διαπιστώσαμε ήδη, στην σχέση δήλωση-απόδοση. Οπότε, καλύτερα έτσι, διότι μπορείς να ανατρέξεις σε σχόλια μου, σε πρώην συναδέλφους σου, που τελικά με δικαίωσαν, αλλάζοντας επάγγελμα. Και επειδή μας αρέσει η ίδια γλώσσα: El que ríe último… ríe mejor!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr