Ο πρώην Ίκαρος, Νίκος Οικονόμου αποχαιρετά τον Θανάση Γιαννακόπουλο!

Ο πρώην Ίκαρος, Νίκος Οικονόμου αποχαιρετά τον Θανάση Γιαννακόπουλο!

Η οικογένεια του Παναθηναϊκού από σήμερα είναι φτωχότερη, μετά και την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο «τυφώνας» του ελληνικού αθλητισμού φεύγει για την «γειτονιά των αγγέλων» για να συναντήσει τα αδέρφια του, Παύλο και Κώστα.

Βέβαια, η παρακαταθήκη που έχει αφήσει στις επόμενες γενιές είναι τεράστια και ένα από τα παιδιά του, ο Νίκος Οικονόμου, αποτίει φόρο τιμής μέσα από το SDNA για τον σπουδαίο παράγοντα.

«Είναι μία τεράστια η απώλεια, πολύ στενάχωρο για όλη την οικογένεια μέσα σε έναν χρόνο. Ο κύριος Θανάσης ήταν ένας άνθρωπος που μας αγαπούσε πάρα πολύ. Ήταν πάντα ο καλός, εκείνος που προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση μέσα στην ομάδα, αγαπούσε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό. Και τα τρία αδέρφια, ο Παύλος και ο Κώστας μάς έδειχναν τα συναισθήματά τους. Οπωσδήποτε υπήρχαν και διαφωνίες. Ο ίδιος έλεγε “είμαι ο Θανάσης σας” και έτσι ήταν. Πολύ προσιτός και καλός, να βοηθήσει τον κόσμο και να λύσει προβλήματά του. Έξω ψυχή και ένας απίστευτος άνθρωπος. Τα λόγια περιττεύουν στο πόσο ισχυρός ήταν και το πόσο απλός. Πάντα με τις κάποιες εκρήξεις».

Στις δεκαετίες που υπηρέτησε τον Παναθηναϊκό, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος καλλιέργησε ξεχωριστές σχέσεις με παίκτες και προπονητές στο «τριφύλλι», με τον πρωταθλητή Ευρώπης το 1996 να υπογραμμίζει σχετικά: «Για εκείνους ήμασταν τα παιδιά τους. Ο κύριος Παύλος ήταν ο πατέρας της οικογένειας, ο πιο αυστηρός. Εκεί που θα πηγαίνουμε ήταν ο κύριος Θανάσης, όταν συνέβαινε κάτι. Ο κύριος Θανάσης είχε διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Ήταν άλλοι άνθρωποι αλλά με καλή καρδιά και τα τρία αδέρφια. Μεγάλη απώλεια καθώς όλοι τους είναι ηγετικές μορφές».

Ενδεικτική της σχέσης τους, εξάλλου, οι στιγμές που συναντήθηκαν ως αντίπαλοι με τον Νίκο Οικονόμου να ανασύρει από την μνήμη του μία πολύ χαρακτηριστική εικόνα. «Πολλά πράγματα συνέβησαν για οκτώ χρόνια. Οι περισσότερες ήταν όμορφες στιγμές. Είχαμε και δυσκολίες όταν πέρασαν 4-5 χρόνια για να πάρουμε πρωτάθλημα. Πάντα βρίσκονταν δίπλα μας. Αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι η δήλωσή του για την σημαία του Παναθηναϊκού. Πάντα όταν παίζαμε ως αντίπαλοι με αγκάλιαζε για να με φιλήσει. Έτσι έκανε και σε έναν αγώνα όταν κερδίσαμε με τον Πανιώνιο. Ήταν ένας τέτοιος άνθρωπος».

Το τέλος εποχής, πέρα από τον Παναθηναϊκό, αφορά και τον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολό του. Παράγοντες όπως οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος έχουν σπάνια και μοναδική αξία, με την ανιδιοτελή αγάπη και τους οικογενειακούς δεσμούς τους να «εξηγούν» εν μέρει και την γιγάντωση της ομάδας.

«Μέσα σε ένα χρόνο έφυγαν όλοι. Πραγματικά ήταν μία πολύ δεμένοι οικογένεια και τα τρία αδέρφια. Δεν μπορεί να σας πάει το μυαλό. Ο ένας ζούσε για τον άλλο και όλοι μαζί για τον Παναθηναϊκό. Θα αργήσουν να βγουν τέτοιοι παράγοντες. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το τι συμβαίνει τώρα. Είναι θέμα προσωπικότητας και χαρακτήρα. Εκείνα τα χρόνια ήταν διαφορετικά, παλιά δεν υπήρχε το διαδίκτυο και τρόπος εκδήλωσης. Πολύ μεγάλες προσωπικότητες».

Πηγή: www.sdna.gr

Share