Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μ.Χατζημαργαρίτης στο “SSN” για όλους και για όλα! #2

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Μ.Χατζημαργαρίτης στο "SSN" για όλους και για όλα! #2

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΔΑΚ ΣΕΡΡΩΝ… Δείτε την συνέχεια της συνέντευξης!

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη σχεδόν όλων των πρωταθλημάτων, σε όλα τα αθλήματα και σε όλα τα ηλικιακά κλιμάκια, το ‘SSN’ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του δήμου Σερρών, κ. Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη και έκανε μια αθλητική κουβέντα, αναδεικνύοντας τα θετικά και σχολιάζοντας τα αρνητικά, που σχετίζονται με του αθλητικούς χώρους της πόλης μας. Σε μία αρκετά μεγάλης διάρκειας συζήτηση μίλησε για όλους και για όλα και το “SSN” για την καλύτερη δική σας ευκολία παρακολούθησης χωρίζει σε κεφάλαια τα θέματα και σας τα δίνει ένα-ένα… στο πιάτο σας!

Η αθλητική κουβέντα, που έγινε με τον κ. Χατζημαργαρίτη, αποτελεί την έναρξη μιας σειράς από τέτοιες συζητήσεις, με αθλητικούς φορείς, που κατέχουν θεσμικό ρόλο και μοναδικό σκοπό έχουν να πληροφορήσουν και να αναδείξουν ότι κάλο συμβαίνει, καθώς και να βοηθήσουν, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του Σερραϊκού αθλητισμού. Η αρχή γίνεται με την πόλη των Σερρών και σύντομα θα κάνουμε αθλητικές κουβέντες και με φορείς άλλων δημοτικών διαμερισμάτων του νομού.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης των Σερρών είναι ικανοποιητικές σε ποσότητα σε κάποια αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο αλλά είναι παλιές, κακοσυντηρημένες κατά το παρελθόν και υπάρχει δυσκολία εύρεσης πόρων σήμερα, για να βρίσκονται σε κατάσταση καλής χρήσης από τα σωματεία. Τα κλειστά γυμναστήρια είναι μόλις δυο και δεν φτάνουν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες όλων των συλλογών του μπάσκετ του βόλεϊ και του χάντμπολ ή άλλων σπορ, με συνέπεια να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και να υπάρχει δυσαρέσκεια από τις ομάδες. Το κολυμβητήριο είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα αλλά και πάλι είναι μια εγκατάσταση αρκετά παλιά, που κάνει σχεδόν κάθε χρόνο λίφτινγκ, για να κερδίσει το στοίχημα της λειτουργικότητας με τον χρόνο.

Η κριτική λοιπόν που προκύπτει μέσα από την αθλητική κουβέντα, είναι καλοπροαίρετη με γνώμονα πάντα το κάλο του Σερραϊκού αθλητισμού, άλλωστε το καταγγελτικό ρεπορτάζ για λόγους εντυπώσεων και «κιτρινισμού», είναι κάτι που αποφεύγουμε από την πρώτη μέρα του www. serressport.gr. Να υπενθυμίσω δε, ότι δεν έχουμε κανένα θέμα με κανένα σύλλογο της πόλης και του νομού, από οποιοδήποτε άθλημα. Το βήμα μας είναι ανοιχτό σε οποιοδήποτε σωματείο, θέλει να εκφράσει προβλήματα και προβληματισμούς, που στόχο έχουν να τα ακούσουν και να τα διορθώσουν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το μόνο σίγουρο που αποκομίσαμε από την κουβέντα μας με τον κ. Χατζημαργαρίτη, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τον Σερραϊκό αθλητισμό και προσπαθεί να έχει άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να εξυπηρετεί τα σωματεία της πόλης, άσχετα εάν αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Αυτό είναι υπέρ του. Επειδή όμως, ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του και της υπάρχουσας δημοτικής αρχής, που όντως ο δήμαρχος Σερραίων, Πέτρος Αγγελίδης, κάνει επαφές συχνά-πυκνά με τους κατάλληλους ανθρώπους από τα αρμόδια υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες. Θεωρούμε ότι αμφότεροι με μερικές… πινελιές μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα καλύτερα.

Θα περιμένουμε σε λίγες μέρες την λογοδοσία του δήμαρχου προς τους δημότες και μετά θα καταθέσουμε ως SSN τις προτάσεις μας στους αθλητικούς φορείς προς βελτίωση των όποιων προβλημάτων. Η καλή πρόθεση υπάρχει από το Ν.Π. του δήμου (πρόεδρος, ΔΣ, αθλητική επιτροπή) και δεν διαφωνούμε, αλλά αυτό που καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει, είναι οι εξειδικευμένες θέσεις συμβούλων, που να ασχολούνται με ζητήματα διοίκησης, μάρκετινγκ και επικοινωνίας, πάνω στον αθλητισμό. Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου δεν είναι πλήρης απασχόλησης και ο αθλητισμός είναι ένας από τους τρεις τομείς που δραστηριοποιείται ο ΟΠΑΚΠΑ, επομένως το ΔΣ και οι επιτροπές έχουν μεγάλη ευθύνη για τις αποφάσεις τους. Καλή η εμπειρία των αιρετών αλλά πλέον έχουμε 2017…

♯ Το να επιλέγεται η κατασκευή γηπέδου τένις κόστους 75.000€ (με όλο το σεβασμό προς το άθλημα και τα σωματεία της πόλης μας) είναι παράλογο, όταν έχουμε μόλις δυο κλειστά γυμναστήρια και αυτά υπολειτουργούν, λόγω πολλών χρόνιων προβλημάτων, που έκτος από θέληση χρειάζονται και χρήματα για την βελτίωση τους.

♯ Το να γίνεται έρευνα (τι είδους ομολογώ δεν κατάλαβα και από ποιους), για το αν ένα παιδικό τμήμα (ΑΕΣ) είναι εν δυνάμει καλύτερο από ένα άλλο που κατέχει τίτλο πρωταθλητή (Ίκαροι) και αναλόγως να παραχωρούνται οι ώρες προπόνησης στο μπάσκετ, χωρίς όμως εξηγήσεις και λεπτομέρειες στις ομάδες, δημιουργεί κακοπροαίρετες απορίες.

♯ Το να μην υπάρχει βοήθεια σε ένα νέο τμήμα κορασίδων (Ίκαροι), με την αιτιολογία ότι πέρυσι δεν υπήρχε, ενώ δεν ισχύει το ίδιο στη «νέα» και ιστορική φυσικά ΑΕΣ, μας παραξενεύει αρνητικά.

♯ Όταν η παραγωγή μπάσκετ και ταλέντων προκύπτει από μια ομάδα αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα από την στήριξη της κοινωνίας (Ίκαροι) την δεδομένη χρονική στιγμή, τότε την εκτοξεύεις, δεν την κρατάς χαμηλά, με το σκεπτικό να εξισορροπήσουν οι υπόλοιποι. Η ισότητα είναι πολιτική και δεν μεταφράζεται απαραίτητα ως δικαιοσύνη.

♯ Το να θεωρούνται τα γήπεδα σπίτια των συλλογών που φιλοξενούνται (εφόσον δεν είναι δικά τους) και να μην υπάρχουν τα ίδια προνόμια χρήσης, χωρίς επίσημες αντιδράσεις από τις ομάδες, είναι κάτι που δημιουργεί μίζερη αντιπαράθεση.

♯ Το να μην ιεραρχούνται σωστά οι ανάγκες των υπαρχουσών εγκαταστάσεων ή να μην επενδύονται ορθολογιστικά τα χρήματα για νέες εγκαταστάσεις, πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να μην μείνει το θέμα από τους αρμόδιους στην επιφάνεια.

Αντί επιλόγου, κρατάμε την αυτοκριτική του κ. Χατζημαργαρίτη, στα λάθη που έχει κάνει ο ίδιος και το συμβούλιο του, καθώς και τις δεσμεύσεις του, ότι θα επιμεληθεί όλα τα παραπάνω και όσα προκύπτουν και θα πράξει ανάλογα. Εδώ είμαστε να τα κουβεντιάσουμε ξανά… θα επανέλθουμε.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr