Ο Πανσερραϊκός προχώρησε σε ιατρική συνεργασία για την «Κάρτα Υγείας Αθλητή»

Ο Πανσερραϊκός προχώρησε σε ιατρική συνεργασία για την «Κάρτα Υγείας Αθλητή»


Ο Πανσερραϊκός προχώρησε σε ακόμη μια σημαντική συνεργασία, αυτή την φορά στον τομέα υγείας. Η κάρτα υγείας αθλητή, είναι υποχρεωτική σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές γεννημένους απο το 2000 εως το 2010, καθώς και η ιατρική βεβαίωση στα μικρότερα παιδιά, η Ακαδημία των «λιονταριών» συνεργάζεται πλέον με δυο εξαίρετους γιατρούς που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, για αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι του ποδοσφαίρου , που χρήζει όμως άμεσης εποπτείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Διεύθυνση των ακαδημιών του Πανσερραϊκού, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της, με τους ιατρούς κ. Γιάννη Μπαλάνο (ειδικός παθολόγος – υπερτασιολόγος) και κ. Νάσο Παπαδόπουλο (πιστοποιημένος γενικός ιατρός από το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών MD), για την φροντίδα όλων των τμημάτων υποδομής, της ΠΑΕ Πανσερραϊκός.

Όλοι οι γεννηθέντες ποδοσφαιριστές από το 2000 έως και το 2010, των «Κόκκινων Ακαδημιών», πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν την «Κάρτα Υγείας Αθλητή», ώστε με υπευθυνότητα να συνεχίσουν να αγωνίζονται στα τμήματα μας. Για τα παιδιά κάτω, των 10 ετών, οι γονείς και οι κηδεμόνες τους, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση από τον παιδίατρο τους, πως είναι ικανά για αθλητικές δραστηριότητες.

Οι ποδοσφαιριστές μας και οι γονείς/κηδεμόνες τους, μπορούν να επιλέξουν, οποιονδήποτε γιατρό επιθυμούν, αρκεί να μπορούν να εκδώσουν την «Κάρτα Υγείας Αθλητή». Όσοι επιλέξουν τους συνεργαζόμενους γιατρούς της Panserraikos FC-Academy για τον ετήσιο ιατρικό τους έλεγχο, ο σύλλογος μας, έχει εξασφαλίσει τις ακόλουθες παροχές για 12 μήνες:

1.Έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή, η οποία περιλαμβάνει: α) Ατομικό- οικογενειακό ιστορικό β) Κλινική εξέταση- μέτρηση ζωτικών σημείων γ) Καρδιολογικό έλεγχο με ΗΚΓ δ) Αιματολογικό έλεγχο.

2.Έκδοση πιστοποιητικών υγείας για οποιαδήποτε χρήση (π.χ. σχολικές βεβαιώσεις υγείας, κατασκηνώσεις κτλ).

3.Όλες τις επισκέψεις στο ιατρείο που σχετίζονται με τραυματισμό κατά την άθληση.

*Οι γονείς που θα επιλέξουν τους συνεργαζόμενους γιατρούς, παρακαλούνται να επικοινωνούν πρώτα με τα ιατρεία τους και να κλείνουν ραντεβού, για την εξυπηρέτηση τους, εντός τεσσάρων ημερών.

Γιάννης Μπαλάνος-Ειδικός παθολόγος (Πρίγκιπα Χριστοφόρου 4, 2321023472)

Νάσος Παπαδόπουλος-Γενικός ιατρός (Εθνικής Αντίστασης 13, 2321600890)

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr