Ο Πανσερραϊκός καλεί επίσημα τους φορείς να προχωρήσουν σε βιώσιμη αναδιάρθωση του ποδοσφαίρου!

Ο Πανσερραϊκός καλεί επίσημα τους φορείς να προχωρήσουν σε βιώσιμη αναδιάρθωση του ποδοσφαίρου!

Πριν απο λίγο κοινοποιήθηκε απο τα «κόκκινα media», η ενέργεια του Πανσερραϊκού να προετοιμάσει και να αποστείλει επιστολή στους αρμόδιους φορείς του Ελληνικού αθλητισμού, που περιλαμβάνει μια πρόταση αναδιάρθρωσης και μια σειρά απο εργαλεία, βιώσιμης ανάπτυξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για την εποχή μετά τον κωροναϊό.

Η επίσημη ενημέρωση του ποδοσφαιρικού τμήματος

Τα μέλη της Διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος ΜΓΣ Πανσερραϊκός με την σύμφωνη γνώμη του προεδρείου του ερασιτέχνη, προχώρησαν σε επιστολή-πρόταση, προς τους αρμόδιους φορείς, που διοικούν τον Ελληνικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Β. Γραμμένος, ο Πρόεδρος της Superleague κ. Μ. Λυσάνδρου και ο Πρόεδρος της Super League 2-Football League κ. Λ. Λεουτσάκος, ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόθεση της ομάδας μας, να συζητήσει ανοιχτά, τα νέα δεδομένα στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, εφαρμόσαμε πιστά ως σύλλογος τα αναγκαία και υπεύθυνα μέτρα του Ελληνικού κράτους, αναστέλλοντας την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος και των ακαδημιών μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε συνειδητά ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες, για όσο χρειαστεί. Παράλληλα όμως, δουλέψαμε επι χάρτου, και προτείνουμε, ορισμένα μέτρα και εργαλεία για την βιωσιμότητα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, την επόμενη μέρα, που η χώρα μας, θα προσπαθήσει να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Η επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, μοιάζει αβέβαιη αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα του ποδοσφαίρου, όπως το οραματιζόμαστε, με το βλέμμα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όλες εκείνες τις συνθήκες που θα κάνουν τον κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα και να αγαπήσει ξανά το σπορ, είναι μπροστά μας και ο Πανσερραϊκός προσκαλεί άπαντες σε αυτό τον διάλογο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ‘SSN’, η ομάδα των «λιονταριών» προετοίμαζε, όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, μια αξιόπιστη πρόταση αναδιάρθρωσης, λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε απο την πανδημια,  προκαλωντας «ασφυξία» στο ποδόσφαιρο. Η πρόταση που κατατέθηκε δεν είναι μακριά από αυτή που συζητιέται εδώ και καιρό απο διάφορες ομάδες, όπως η ΑΕΛ ή η Νικη Βολου, ή απο ομάδες της Γ΄ Εθνικής που βίωσαν στο πετσί τους πέρυσι την αδικία Βασιλειάδη. Το ζουμί της επιστολής είναι τα βιώσιμα εργαλεία που προτείνονται και η προτροπή για συζήτηση απο όλους. Αυτό που συνέβη είναι πρωτόγνωρο μεν και ανατρέπει κάθε δεδομένο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στον αθλητισμό, αλλά δίνει την ευκαιρία για επανατοποθέτηση επι της ουσίας, του «προϊόντος» σε μια χώρα που λατρεύει την μπάλα αλλά έχει απαξίωση το ποδόσφαιρο.

Το γεγονός οτι δεν δημοσιοποιήθηκε η πρόταση και τα εργαλεία, έχει να κάνει με το γεγονός, οτι ο Πανσερραϊκός δεν αναζητά κινήσεις εντυπωσιασμού στα ΜΜΕ, ειδικά αυτή την στιγμή που η προσοχή του Έλληνα πολίτη βρίσκεται στην δημόσια υγεία και την οικονομική κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα οι άνθρωποι των «κόκκινων» επιθυμούν απευθείας διάλογο με τα κατάλληλα όργανα, τώρα που πλησιάζει η άρση των μέτρων της καραντίνας.

 

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr