Ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός και ο ΜΓΣΠ-ΑμεΑ πρώτος περιφερειακός σύλλογος στο μητρώο της ΓΓΑ με 11+2 τμήματα!

Ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός και ο ΜΓΣΠ-ΑμεΑ πρώτος περιφερειακός σύλλογος στο μητρώο της ΓΓΑ με 11+2 τμήματα!

Ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και ο Μ.Γ.Σ.Π.-ΑμεΑ, εντάχθηκαν και με την βούλα…στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ο ιστορικός Σερραϊκός σύλλογος εγγράφηκε με 11 αθλήματα, ολυμπιακά ή μη, όντας ο πρώτος περιφερειακός σύλλογος της Ελληνικής επικράτειας με περισσότερα απο 10 τμήματα, ενώ εκκρεμεί η τυπική διαδικασία της αίτησης και του ποδοσφαίρου. Ταυτόχρονα, ο Μ.Γ.Σ.Π.-ΑμεΑ εγγράφηκε στο μητρώο, με την αναγνώριση και των 5 τμημάτων του απο την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) και την 
Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο – Ο.Σ.Ε.Κ.Α.!

Τα «Λιοντάρια» ο πρώτος αναγνωρισμένος περιφερειακός πολυ-αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα!

Η επιτυχημένη προσπάθεια του προέδρου Τάσου Παναγιώτου και της διοίκησης Μ.Γ.Σ. Πανσερραικός και του Μ.Γ.Σ.Π-ΑμεΑ, για την ένταξη στο αθλητικό μητρώο της Γ.Γ.Α., απο τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, αποτελεί τεράστια επιτυχία, όχι μόνο για τα αθλητικά δεδομένα του νομού Σερρών αλλά ολόκληρης της χώρας, αφού τα «λιοντάρια», επισημοποίησαν με τον πιο αξιόπιστο τρόπο, οτι διαθέτουν τον σπουδαιότερο πολυ-αθλητικό σύλλογο της Περιφέρειας. Ο Πανσερραϊκός έχει αναγνωρίσει επίσημα μέχρι στιγμής 11 αθλήματα (Κολύμβηση, Υδατοσφαίριση, Χιονοδρομία, Χόκεϋ επι πάγου, Χειροσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Καλλιτεχνική Κολύμβηση, Τεχνική Κολύμβηση, Τρίαθλο, Ποδηλασία, Πετοσφαίριση) και είναι θέμα χρόνου να προστεθεί το ποδόσφαιρο, αφού εκκρεμούν έλεγχοι ανάμεσα στην ΕΠΟ και την ΓΓΑ.

Τα ήδη 11 αναγνωρισμένα τμήματα, δίνουν στους «κόκκινους» την πρωτιά της περιφέρειας, αφήνοντας πίσω τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 10 τμήματα και ισοφαρίζοντας τον Πανιώνιο. Μόλις ενταχθεί και το ποδόσφαιρο, ο Πανσερραϊκός θα ανήκει με… σφραγίδα απο την πολιτεία, στα μεγαλύτερα πολυ-αθλητικά κλαμπ της χώρας μας, μαζί με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Αρη και την ΑΕΚ. Αυτό για την ουσία της ανάπτυξης του Ελληνικού αθλητισμού με τόσα παραγωγικά τμήματα αλλά και για την υστεροφημία του συλλόγου, που πλέον επίσημα διατηρεί και εξελίσσει παραπάνω απο 14 τμήματα συνολικά, αποτελεί μεγάλο επίτευγμα!

Η λίστα με τους «μεγάλους» που έχουν εγγραφεί επιτυχώς στο μητρώο

 1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (15)
 2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (15)
 3. Π.Α.Ο.Κ. (15)
 4. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΝΕΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (15)
 5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (14)
 6. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (13)
 7. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (12)
 8. ΜΟΥΣΙΚΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (11)
 9. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ (11) 

Η λίστα με τα πολυ-αθλητικά σωματεία της περιφέρειας

 1. Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (10)
 2. Γ.Α.Σ. ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (8)
 3. Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (7)
 4. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ (7)
 5. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ (7)
 6. ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (6)

Ο Μ.Γ.Σ.Π.-ΑμεΑ, ηγέτης στους εγγεγραμένους  συλλόγους

Μια μεγάλη πρωτιά για τα «λιοντάρια» είναι και η επίσημη αθλητική αναγνώριση απο την ΓΓΑ, των 5 αθλημάτων ΑμεΑ (Στίβος, Κολύμβηση, Μπότσια, Άρση βαρών σε πάγκο και μπάσκετ με αμαξίδιο). Ο ιστορικός Σερραϊκός σύλλογος, αποδεικνύει εμπράκτως με τα συγκεκριμένα τμήματα, την αγάπη για τα σπορ και την αληθινή φροντίδα, προς τους αθλητές με αναπηρίες. Είναι σημαντικό να καταγραφεί, οτι κανένα Ελληνικό ιστορικό σωματείο, δεν διατηρεί στις τάξεις του, τμήματα ΑμεΑ και απο τα 28 συνολικά εγγεγραμμένα αυτή την στιγμή, μόλις τρία έχουν αναγνωριστεί σε παραπάνω απο μια αντίστοιχες ομοσπονδίες. Ο Πανσερραϊκος-ΑμεΑ, ο Μέγας Αλέξανδρος Νεάπολης και ο Πανελλήνιος αθλητικός σύλλογος κινητικά αναπήρων, αποτελούν τους επίσημα πολυ-αθλητικούς συλλόγους ΑμεΑ.

Η Αθλητική Ρομποτική και οι Δρομείς Υγείας

Δυο ακόμα τμήματα του Πανσερραϊκού, προετοιμάζουν το έδαφος, ώστε σύντομα, να ανοίξει ο δρόμος και σε άλλες ομοσπονδίες, για να ενταχθούν στο μητρώο της ΓΓΑ και τα μέλη τους, να πιστοποιηθούν απο την πολιτεία. Το δραστήριο τμήμα των Δρομέων Υγείας, εκπροσωπείται επίσημα απο την ΕΟΣΛΜΑΥ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων, Λαϊκού, Μαζικού, Αθλητισμού, Υπεραποστάσεων) και η κοινωνική και αθλητική του δράση είναι τεράστια. Ακόμη όμως, δεν υπάρχει εκπροσώπηση της ομοσπονδίας στην ΓΓΑ αλλά με αφορμή το νέο μητρώο, είναι ευκαιρία, ώστε να πάρουν αναγνώριση τμήματα όπως αυτά των δρομέων, με μεγάλη προσφορά.

Τέλος, η καινοτομία και η τεχνολογική εξέλιξη στον αθλητισμό, είναι πλέον ένα ανοιχτό μονοπάτι παγκοσμίως, με τα «λιοντάρια» να πρωτοπορούν και σε αυτόν τομέα, δημιουργώντας πριν λίγους μήνες το τμήμα αθλητικής ρομποτικής. Η δημιουργία της πρώτης Ελληνικής Ομοσπονδίας αυτού του καινοτόμου «σπορ» είναι στα σκαριά, με τον Πανσερραϊκό να είναι σημαντικός αρωγός της όλης προσπάθειας. Εάν γίνει το πρώτο βήμα της ομοσπονδίας, σύντομα θα δούμε ακόμα μια πρωτιά για τα περήφανα «λιοντάρια»!

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr