Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός μπαίνει στο club των ηλεκτρονικών αθλημάτων (Ε-sports)

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός μπαίνει στο club των ηλεκτρονικών αθλημάτων (Ε-sports)

Τα eSports στην Ελλάδα είναι αρκετά διαδεδομένα, σύμφωνα με επίσημες έρευνες. Τα ηλεκτρονικά αθλήματα είναι πολλά και έχουν μεγάλους υποστηρικτές στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.

Στην χώρα μας, το ποδόσφαιρο συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα ηλεκτρονικά αθλήματα, με την διεξαγωγή διαφορετικών τουρνουά. Επίσημα, ο Αρης, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός απο τις δημοφιλέστερες ομάδες, έχουν τμήμα E-sport στα ερασιτεχνικά τους σωματεία, ενώ σύντομα αναμένουμε και την επίσημη δημιουργία ομοσπονδίας στην χώρα μας.

Ο Πανσερραϊκός ΜΓΣ, αφουγκράζεται τη νέα εποχή στα E-sports και δημιουργεί ένα νέο τμήμα, μπαίνοντας στο club των μεγάλων της ψηφιακής εποχής, που θα αφορά όλα τα σπορ του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός   σας  γνωστοποιεί,  την  δημιουργία  τμήματος  Ηλεκτρονικών Αθλημάτων (e-sports), με υπεύθυνο  έφορο του τμήματος, τον κ. Θεόδωρο Γηρούση .

« Το Esports (ηλεκτρονικός αθλητισμός) είναι μια μορφή αθλητικού διαγωνισμού χρησιμοποιώντας ψηφιακά μέσα. Τα Esports αφορούν την μορφή οργανωμένων ομαδικών διαγωνισμών μέσω βιντεοπαιχνιδιών μεταξύ παικτών, μεμονωμένων ή και ως ομάδες.

Ο όρος “esport” προέρχεται από τον πιο τεχνικό όρο “ηλεκτρονικά αθλήματα”. Στην πιο απλή του δομή, τα esports είναι διοργανωμένοι διαγωνισμοί που χρησιμοποιούν βιντεοπαιχνίδια για πολλούς παίκτες, όπου οι παίκτες και οι αντίστοιχες ομάδες τους αγωνίζονται για κάποιο βραβείο. Ανάλογα με την εκδοχή, το πρωτάθλημα μπορεί να είναι μια υπερ-ανταγωνιστική ατμόσφαιρα, η οποία εκτείνεται από περιοχή σε περιοχή σε παγκόσμια κλίμακα, ή μπορεί να είναι πιο λαϊκή ».

Το τμήμα αφορά όλα τα ηλεκτρονικά αθλήματα, η έναρξη όμως γίνεται με το ποδόσφαιρο. Θα ακολουθήσουν  αργότερα και άλλα ηλεκτρονικά αθλήματα.

Για πληροφορίες  στα γραφεία του  ΜΓΣ  Πανσερραϊκός,  Κερκύρας 2  τηλ. 2321025401  και  στον  έφορο κ. Γηρούση  Θεόδωρο  τηλ. 695 999 0814.

Share

Μετά από μια μακρά πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης και με έναυσμα την κορυφαία αναγνώριση που γνωρίζουν τα διαδικτυακά μέσα, η ομάδα μας δημιούργησε τον διαδικτυακό τόπο www.serressport.gr